Close
Must read | 12 maanden zwanger

Must read | 12 maanden zwanger

Als je in verwachting bent gaat er een wereld voor je open aan boeken. Er zijn er gigantisch veel te vinden als het op de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode hierna aankomt maar tóch voelden Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk de noodzaak er eentje aan toe te voegen. Ze namen het heft in eigen handen en besloten in eigen beheer dit boek uit te brengen: 12 maanden zwanger. 

‘Lees ook: Het openhartige MOMtalk interview met Martine.’

12 maanden zwanger boek Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk (foto door Mariska de Groot)

Boek | 12 maanden zwanger

“Yes, zwanger! Maar wat mag ik wel en niet eten als ik zwanger ben? Wil ik thuis of in het ziekenhuis bevallen? Heb ik écht alles van die uitzetlijst nodig? En hoe hebben andere moeders die eerste drie maanden met hun baby ervaren?

In 12 maanden zwanger vertellen Willemijn en Martine heel open over zwanger zijn en de eerste drie maanden als moeder. Vanaf de positieve zwangerschapstest totdat je baby drie maanden oud is. Van schommelende hormonen, praktische informatie en kwaaltjes, tot aan handige tips, checklists en het ritme vinden met een newborn.”

Willemijn is moeder van twee zoontjes, Jelle en Gijs, en Martine is moeder van zoontje Maik. Deze vriendinnen voor het leven begonnen in 2009 samen een beautyblog maar door de loop der jaren en verandering van interesses besloten ze het roer om te gooien naar een lifestyleblog en een YouTube kanaal. Hier kan je voornamelijk terecht voor blogs en vlogs over hun leven en het moederschap.

Het boek 12 maanden zwanger van Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk is via hun eigen webshop en via Bol.com verkrijgbaar voor €29,95. Het mooi vormgegeven hardcover boek telt 208 pagina’s. ISBN 9789082917802.

12 maanden zwanger boek door Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk

Ik vind het persoonlijk heel erg mooi hoe Martine en Willemijn zo open zijn over de onderwerpen die in het boek aangehaald worden. Ze nemen geen blad voor de mond en delen hun persoonlijke ervaringen waardoor het bijna voelt alsof je naast ze op de bank – mét een grote mok thee en wat lekkers – een gesprek aan het voeren bent over deze bijzondere periode in je leven.

Het boek neemt je in 4 trimester (drie tijdens de zwangerschap + de eerste maanden na de zwangerschap) mee langs alles waar je als zwangere en mama van een newborn mee te maken krijgt. De vormgeving, de persoonlijke foto’s, de fijne informatie, handige checklists en hun eerlijkheid over ook de intiemere onderwerpen maakt dit voor mij een must read. Erg leuk om cadeau te geven aan een zwangere vriendin of zus!  – Desirée

Welk boek vond jij écht een aanrader om te lezen tijdens je zwangerschap en/of de periode erna? Praat erover mee via onze Facebookpagina 🙂

* Uitgelichte foto door Mariska de Groot. Dit artikel bevat een affiliate link.

Close
Read previous post:
houten speelgoed van hema
Houten speelgoed van HEMA | Nieuw in het speelgoed assortiment

HEMA heeft nieuwe items in haar speelgoed assortiment! Net op tijd voor Sinterklaas en de Kerst komt ze met een...

Close