Close
(Ver)werkboek | Als je je kindje verliest in de zwangerschap | Miriam van Kreij

(Ver)werkboek | Als je je kindje verliest in de zwangerschap | Miriam van Kreij

50.000 vrouwen per jaar verliezen in Nederland op verschillende manieren een ongeboren kindje. Dat kan vanzelfsprekend voor een groot trauma zorgen met een hoop verborgen en soms ook onverwerkt verdriet. Voor die vrouwen is er nu het (ver)werkboek ‘Als je je kindje verliest in de zwangerschap’ van Miriam van Kreij. 

Lees ook: ‘Wat is een rainbow of regenboog baby?’

als je je kindje verliest in de zwangerschap
(Ver)werkboek | Als je je kindje verliest in de zwangerschap | Miriam van Kreij

Wist je dat één op de tien zwangerschappen in een miskraam eindigt? In Nederland krijgen zo’n 20.000 vrouwen per jaar een miskraam. Een kwart van de vrouwen krijgt in haar leven zelfs één of meerdere miskramen. Daarnaast plegen er in Nederland zo’n 30.000 vrouwen per jaar abortus. De overweging om abortus te plegen, kan ook erg verdrietig zijn. Denk aan een kindje met weinig levenskansen, of een vrouw die zich bijvoorbeeld in een gewelddadige relatie bevindt.

als je je kindje verliest in de zwangerschap verwerkboekAfscheid nemen van een zo vroeg verloren kindje is verschrikkelijk verdrietig. Veel vrouwen (en hun partner) kampen met verborgen en soms jaren na dato nog onverwerkt verdriet. In het (ver)werkboek van Miriam van Kreij krijgen moeders en partners praktische suggesties om stil te staan bij het verlies en een mooie blijvende herinnering te creëren.

Het (ver)werkboek  ‘Als je je kindje verliest in de zwangerschap’ is een uniek boek, om in te vullen en te bewaren, voor vrouwen (en hun partner) die een kindje hebben verloren in de zwangerschap. Of dat nou kort geleden gebeurd is, of heel lang terug. De impact van zo’n verlies kan ontzettend groot zijn en wordt vaak door de omgeving onderschat. Veel vrouwen vragen zich af hoe ze na zo’n verlies überhaupt verder moeten.
Dit mooi vormgegeven (ver)werkboek staat vol met prachtige gedichten, vragen die uitnodigen tot nadenken en toegankelijke suggesties. Vrouwen kunnen het alleen of met hun partner invullen. Op deze manier kan een moeder (en/of een vader) op een mooie manier het verlies een plek geven en een dierbaar en persoonlijk bewaarboek creëren.

Over Miriam van Kreij

Miriam is de oprichter van Miskraambegeleiding Nederland. Ze helpt ouders om de ervaring en van hun miskraam of abortus te verwerken. Daarnaast geeft Miriam geaccrediteerde nascholingen aan verloskundigen en echoscopisten.
Eerder publiceerde ze het boek ‘Begeleiding van vrouwen met een miskraam‘, dat onder andere bedoeld was voor echoscopisten, verloskundigen, huisartsen en psychologen.

Op de site miskraambegeleiding.nl vind je gratis downloads die waardevol kunnen zijn voor vrouwen die een kind hebben verloren, zoals een (Spotify)lijst met liedjes die troost en steun kunnen bieden.

Hier kun je o.a. het (Ver)werkboek ‘Als je je kindje verliest in de zwangerschap’ bestellen voor €19,99.

Zou jij iets aan dit (ver)werkboek kunnen hebben? Of misschien ken je iemand die je erop zou willen wijzen? Praat je mee over dit onderwerp op onze Facebookpagina? Daar blijf je ook op de hoogte van andere interessante boeken!

Uitgelichte foto Africa Studio via Shutterstock.
Dit artikel bevat affiliate links.

 

Close
Read previous post:
leuke apps voor peuters en kleuters
10 leuke apps voor peuters en kleuters

Wij weten als geen ander dat je je kind niet de hele dag achter een tablet of smartphone zou moeten...

Close