Close
5 alternatieven voor gourmetten die ook leuk zijn voor kinderen!

5 alternatieven voor gourmetten die ook leuk zijn voor kinderen!

Gourmetten, we zijn er dol op. Een derde van de Nederlandse gezinnen gaat gourmetten met de feestdagen. Wil je een keer wat origineels doen? Wij delen 5 alternatieven voor gourmetten die ook leuk zijn voor kinderen!

Lees ook: ‘Flink besparen op je boodschappen doe je zo

alternatieven voor gourmetten

5 alternatieven voor gourmetten

De voordelen van gourmetten zijn natuurlijk, dat je niet urenlang in de keuken hoeft te staan, dat het vrij makkelijk is qua voorbereiding en dat het gezellig is. Daarnaast is het fijn dat kinderen het (meestal) ook leuk vinden om te doen en je ze zo langer aan tafel kunt houden.

Voor de variatie gingen wij op zoek naar 5 gourmet alternatieven die net zo leuk zijn voor de kids.

1. Pizzarette

alternatieven voor gourmetten pizzarette

Een leuk gourmet alternatief is de pizzarette waarbij iedereen zijn eigen minipizza kan maken. Dat moet een succes zijn, want wie is er nou niet dol op pizza?

Je zet de tafel vol met pizzadeeg (je kunt eventueel natuurlijk van te voren wel de bodems maken), tomatensaus, geraspte kaas en beleg naar keuze. Zo kan iedereen zijn eigen favoriet maken. Of dat nou een margeritha, napolitana of vesuvius is. Bijkomend voordeel is dat de pizzarette veel minder stinkt dan de gewone gourmet.

alternatieven voor gourmetten minipizza's

Je bakt de pizza’s onderin direct op de bakplaat of op je eigen spatel. Bovenop de terracotta koepel kun je je pizza warm houden. Ook kun je daarop het deeg voorbakken. Die koepel heeft een speciale coating.

De pizza’s zijn vrij snel klaar, want de pizzarette heeft 10% meer vermogen voor sneller bakken. Daarnaast is de bakplaat ook makkelijk om schoon te maken! Allemaal voordelen dus.

En zeg nou zelf.. die minipizza’s zien er toch hartstikke gezellig en leuk uit?
Je kunt de pizzarette trouwens ook voor tortilla’s of wraps gebruiken. Het handige daarvan is dat je veel sneller klaar bent, wat natuurlijk wel zo handig is met ongeduldige kinderen aan tafel.

De adviesprijs voor de Emerio Pizzarette (zoals afgebeeld op de foto) 4 persoon is ongeveer 60 euro. Bij Bol.com (*) vind je er al een voor onder de 50 euro. Er zijn ook grotere formaten beschikbaar.

2. Raclette

alternatieven voor gourmetten raclette

Net zoals kaasfondue is raclette echt een nationaal Zwitsers gerecht. Je kunt het thuis ook gewoon doen met een speciaal raclettestel of gewoon met je gourmettestel. Dan verwarm je de kaas in kleine pannetjes totdat het smelt. Bovenop grill je vlees, aardappeltjes en groentes. Je kunt van te voren ook gekookte aardappels met schil klaarmaken, daar is de gesmolten kaas ook heerlijk bij (en zo eten de Zwitsers het ook).

Als je een speciaal raclettestel hebt, kun je de kaas daarin vastzetten. De bovenste laag wordt dan verwarmd en dan kun je de kaas daarvan af schrapen.

Raclettestellen kun je ook huren bij veel kaasboeren. Wil je er een kopen? Voor €24,90 koop je er al bij Bol.com (*).

2. Wok gourmetten

alternatieven voor gourmetten wok gourmette

Je eigen wokrestaurant thuis! Wokgourmetten is gourmetten op de Aziatische manier. In plaats van normale pannetjes gebruik je wok pannetjes. De plaat kun je ook gebruiken om te grillen, of als teppanyaki of crepe plaat. Dus het is nog multifunctioneel ook.

Voor €54,95 koop je bij Bol.com (*) een wokgourmettestel.

4. Steengrillen

alternatieven voor gourmetten steengrill

Tijdens het steengrillen bak je je vlees, vis en groenten op een plaat van graniet. Het is iets minder vet dan gourmetten, omdat je geen olie, margarine of boter hoeft te gebruiken. Verder werkt het hetzelfde en is het net zo gezellig en een van de fijne alternatieven voor gourmetten.

Op de meeste steengrillsets kun je ook gourmetten. Zo’n combinatiestel voor 4 personen koop je al voor €25,95 bij Bol.com (*).

5. Fondue

alternatieven voor gourmetten fondue

Vroeger was fondue echt razend populair. Populairder dan gourmetten. De laatste jaren heeft de gourmet trend het een beetje overgenomen en dat is best jammer, want fondue is natuurlijk ook heerlijk en gezellig om te doen.

Je bereidt vlees, vis en groenten in olie of bouillon (dat laatste is iets gezonder) en wacht tot het klaar is.

Een fonduestel schaf je bij Bol.com (*) al voor €29,99.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer lifestyle artikelen.

* Foto’s: Uitgelichte foto Jacob Lund. Minipizza’s gkrphoto. Raclette beats1. Steengrill Kevin Cam. Fondue ariadna de raadt. Alles via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

5 alternatieven voor gourmetten

Close
Read previous post:
extra vroeg opstaan
Extra vroeg opstaan. Meer rust in je hoofd

Meer rust in je hoofd door extra vroeg op te staan: Wat is de zin en de onzin van een...

Close