Close
10 leuke apps voor peuters en kleuters

10 leuke apps voor peuters en kleuters

Wij weten als geen ander dat je je kind niet de hele dag achter een tablet of smartphone zou moeten laten zitten. Maar af en toe een uurtje kan soms best handig zijn. Vooral als ze er ook nog wat van leren. Wij selecteerden 10 leuke apps voor peuters en kleuters voor je! 

Lees ook: ‘Onderzoek | Ouders stimuleren kinderen om meer buiten te spelen

leuke apps voor peuters en kleuters

10 leuke apps voor peuters en kleuters

nijntje App

We love nijntje! De nijntje app is niet alleen leuk voor kinderen, ze leren er ook nog van. Het is vanzelfsprekend gebaseerd op de fijne prentenboeken van tekenaar Dick Bruna, en de tv-serie daarvan. nijntje wordt tot leven gewekt in een mooie, toegankelijke, interactieve 3d-app. Je kindje gaat samen met nijntje op ontdekking door haar wereld. Ze kunnen samen spelen en er komen onderwerpen als het uitkiezen van kleren, tandenpoetsen en in bad gaan voorbij. Je kind kan nijntje helpen bij het telen van haar eigen fruit en groenten en een taart bakken. Als nijntje moe is, kan ze in bed gestopt worden.

Elke dag zit vol nieuwe verrassingen en ontdekkingen. Hoe vaker er met nijntje gespeeld wordt, hoe meer activiteiten er vrijgespeeld kunnen worden.
De Apple app bevat een gratis stickerpakket van nijntje voor iMessage!
De app kost €4,49 >> App Store & Google Play

Zappelin App

Je kent het vast wel van tv, maar er is dus ook een Zappelin app. Kinderen leren in deze app spelenderwijs van NPO Zappelin; de zender van de NPO voor kinderen van twee tot zes jaar. Met de NPO Zappelin-app kunnen ze spelletjes spelen, verhaaltjes lezen, tekeningen maken en meezingen met Fenna, Cor Bakker en vele anderen. Ook kan je kindje via de app live NPO Zappelin kijken en afleveringen terugkijken.
De app is gratis >> App store & Google Play

Toca Boca

Toca Boca heeft verschillende apps ontwikkeld die allemaal inspelen op de belevingswereld van kinderen. In de apps zijn er geen regels, en er is geen goed of fout. Het zijn allemaal spelletjes die kinderen meenemen op ontdekking en zodoende de fantasie prikkelen en allerlei dingen leren.

Zo is er een science lab, maar ook een back to school box en ga zo maar door.
De apps kosten €2,99 tot €4,99 per stuk >> App Store & Google Play

Sago Mini

Ook Sago Mini heeft verschillende apps in haar assortiment die er stuk voor stuk fantastisch uitzien en helemaal zijn ingespeeld op peuters en kleuters met vrolijke kleuren en tekeningen die de kleintjes aanspreken. In de app kan je kindje leren tellen, spelen, rekenen, muziekjes afspelen, vormen onderscheiden en ga zo maar door. Er zijn heel veel verschillende apps, dus genoeg te spelen.
De apps kosten tussen de €2,99 tot €4,49 per stuk >> App Store & Google Play

Zen Studio

De naam zegt het al, Zen studio is meditatie voor kinderen. Kinderen kunnen ermee vingerverven op rustgevende muziekjes, dus deze app is ook aan te raden voor het slapengaan of in de auto. Het werkt enorm simpel: Tik een keer voor een nieuwe canvas, tik nog een keer om een kleur te kiezen, en dan tekenen met de vinger. Kinderen hebben de mogelijkheid om een eindeloos aantal artistieke creaties te maken. Bovendien kunnen ze ieder kunstwerk in hun eigen persoonlijke galerie opslaan om het vervolgens op elk gewenst moment te kunnen bekijken of bewerken.

De app is gratis, maar biedt in-app aankopen >> App Store & Google Play

Juf Roos

Samen met Fenna van Zappelin en de oma’s, is Juf Roos misschien wel de grootste concurrent van mama.. 😉 In de app kunnen kinderen samen met Juf Roos haar fantasiewereld binnenstappen en daar komen ze in een mooie, interactieve omgeving terecht waar ze 10 spelletjes kunnen spelen. Ieder spelletje is gekoppeld aan één van de afleveringen. Probeer bijvoorbeeld de papegaai terug te vinden in het geheugenspel ‘Papegaaitje leef je nog’.

Natuurlijk kunnen kinderen er ook gewoon voor kiezen om mee te zingen met de Oud Hollandse liedjes. Tijdens het ontwikkelen van de app is rekening gehouden met de fijne motoriek en vaardigheden van kinderen tussen 2 en 5 jaar oud. In de app wordt de fantasie van de kleintjes geprikkeld en aanspraak gedaan op hun creativiteit. Zo leren en ontwikkelen ze zich op een leuke, ontspannen manier samen met hun helden Juf Roos en Gijs.
De app is gratis >> App Store & Google Play is nog in ontwikkeling

Sound Touch

Sound Touch is eigenlijk een hele eenvoudige app met foto’s die geluid maken als je kindje erop klikt. Zo komen er geluiden van verschillende (wilde) dieren, muziekinstrumenten, vervoersmiddelen, huishoudelijke apparaten etc. etc. voorbij. De app is echt bedoeld voor de kleintjes om zo te leren wat welk geluid maakt.
De app is gratis >> App Store & Google Play

Bimbi Boo

De app Bimbi Boo is ook voor de kleinsten. Er zijn verschillende apps verkrijgbaar met elk een eigen thema en leermoment. Zo is er een app voor een verjaardag, om te leren kleuren, te leren over onder andere verschillende kleuren en vormen, een app om op avontuur te gaan en een mysterie te ontrafelen en ga zo maar door. De tekeningen zijn simpel en de poppetjes hebben schattige stemmetjes. Leren je kind over o.a. kleuren en vormen.
De apps zijn gratis met in-app aankopen >> App Store & Google Play

Dr. Panda

Ook van Dr. Panda zijn er veel verschillende apps verkrijgbaar. Elke app heeft zijn eigen thema. Zo gaat Dr. Panda naar school, werkt hij in de moestuin, gaat hij naar het ziekenhuis, uit eten in een restaurant, naar de supermarkt, de boerderij en zelfs naar de schoonheidsspecialiste. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er en het fijne is dat je kleintje er veel van kan leren op een speelse manier. Elk thema is een avontuur.
De apps kosten tussen de €2,99 tot €3,49 per stuk >> App Store & Google Play

My PlayHome 

My PlayHome is een digitaal poppenhuis waar je kind alles kan gebruiken en uitproberen. De kasten kunnen open, de tv kan aan, je kan onder de douche gaan staan, een ei bakken en je familie pizza te eten geven. Je kan drinken inschenken, bubbels blazen, de lichten aan en uitdoen en ga zo maar door. Het is een echt poppenhuis met als groot voordeel dat er niets van kwijt kan raken of kapot kan gaan. Je kindje kan extra accessoires krijgen en hoe langer hij of zij speelt, hoe meer kamers ze krijgt.
Het is vriendelijk getekend en leuk voor kinderen vanaf 2 jaar tot een jaar of 6.

De app kost €3,39 en heeft verder geen in-app aankopen >> App Store & Google Play

Imagine a doll house where your child can use everything, even the closets, TV and shower. Where you can fry an egg and feed the family pizza. Where you can pour drinks, blow bubbles and turn out the lights.

Imagine a doll house where the pieces are impossible to lose and never break. A doll house which grows over time and where new accessories and rooms are given to you for free.
Imagine if it was designed so that even a 2 year old could use it, yet detailed enough to entertain an 8 year old.
Zeer vriendelijk getekende app waarbij je van alles rondom het huis doet, zoals barbecueën, appels plukken, douchen, omkleden etc.
€3,39 App Store & Google Play

Met welke app speelt jouw kind graag? Hebben we er misschien een over het hoofd gezien die jij kunt tippen en we in een volgend overzicht mee kunnen nemen? Praat erover mee via onze Facebookpagina ?

* Uitgelichte foto van Dragon Images via Shutterstock.

 

Close
Read previous post:
DIY | Knutselen met afval

Hoe leuk is het om kinderen lekker bezig te zien zijn met iets. Wij als moeders kunnen er in ieder...

Close