Close
Fun Fact | Dit betekent het ‘baby aan boord’ bordje op auto’s

Fun Fact | Dit betekent het ‘baby aan boord’ bordje op auto’s

Je hebt ze vast wel eens zien rijden, die auto’s met bordjes op de achterruit waar ‘baby aan boord’ of ‘baby on board’ op staat. Misschien dacht je dat dat gewoon grappige bordjes waren. Dat is niet zo. Die borden hebben wel degelijk een belangrijke betekenis.

Lees ook: ‘Fun Fact | Deze bloem staat symbool voor moederliefde

baby aan boord

Betekenis ‘baby aan boord’ bordjes

Misschien dacht je – net zoals de meeste mensen – dat zo’n bord met ‘baby aan boord’ betekent dat je rekening moet houden met de auto, de automobilist en zijn passagiers. Natuurlijk is dat ook zo. Je mag niet bumperkleven bij andere auto’s of ze rechts inhalen. Maar om dat nou te gaan doen als je weet dat er een baby in de auto zit, dan ben je wel een behoorlijke hufter. Dat is niet veilig en een baby wil je al helemaal niet in gevaar brengen.

Dus die borden betekenen niet dat je rekening moet houden met de ‘auto’ in zijn geheel (al is het wel netjes dat te doen). Maar ze hebben wel alles te maken met veiligheid. En dan in het geval van een ongeluk. Want wat nou als een auto te water raakt, of in brand vliegt en de hulpverleners doen er alles om de bewusteloze moeder en/of vader te redden. Maar ze hebben geen idee dat er zich ook nog een baby of ander klein kindje in de auto bevindt?

Als er een ‘baby on board’ bordje was geweest dan weten ze dat ze ook nog rekening moeten houden met een klein kind. Daarom plaats je het bordje ook op op het achterraam zodat als de auto het water inrijdt, de kans groot is dat hulpverleners het bordje kunnen zien.

Het heeft dus wel degelijk een belangrijke functie. En je ziet nu bijvoorbeeld ook dat het idee min of meer is overgenomen door huisdieren bezitters die een sticker op hun voordeur plakken om hulpverleners te waarschuwen dat er huisdieren in een pand wonen, mocht er brand uitbreken.

Overigens is het dus ook verstandig om het bordje even weg te halen, als je baby, dreumes, peuter of kleuter niet in de auto zit. Anders zoeken de hulpverleners misschien voor niets.

Mocht je na deze duiding denken: “Ik wil nu toch wel zo’n bordje hebben!” Je kunt ze hier bestellen.

⇒ Kende jij de betekenis van deze bordjes al? Vind je ze handig of juist niet? Praat je mee op Facebook en/of Instagram?

Hier lees je meer interessante weetjes.

* Uitgelichte foto Trong Nguyen via Shutterstock.
** Dit artikel bevat een affiliate linkje.

Close
Read previous post:
stappen naar duurzaamheid
Lifestyle | 7 eenvoudige stappen naar duurzaamheid

Duurzaam, biologisch, verantwoord. Tegenwoordig 'moet' er heel veel. Maar stel dat je zelf iets wilt veranderen in jouw huishuishouden om...

Close