Close
Feiten en fabels over badderen met je kleintje

Feiten en fabels over badderen met je kleintje

Badderen met je baby? Esther heeft twee natuurlijke verzorgingslijnen waaronder een voor kinderen. Het viel haar op dat er veel verschillende tips de ronde gaan over het thema baby in bad. Ze vertelt je dan ook een aantal feiten en fabels over badderen met je kleintje.

Lees ook: ‘Onze tips tegen schrale wangen

badderen met je baby

Badderen met je baby

Als je het mij vraagt, is badderen met je kleintje zo’n feest. Maar zoals met alles, zijn er ook vele meningen en adviezen die je ontvangt over het thema badderen. Mocht tussen alle tips, tricks, meningen en adviezen even het bos niet meer zien. Heb ik hier mythes en feiten op een rijtje gezet.

Feiten en fabels

Een pas geboren baby mag je niet in bad doen in de eerste twee dagen
Dit wordt inderdaad afgeraden, vanwege het volgende: Je baby wordt met een witte waas geboren, kan er best een beetje vies uit zien en zou je wellicht wel even er af willen boenen, maar we raden het aan om dit niet te doen. Die witte waas is ‘vernix caseosa’ en beschermt de baby van stoffen van buitenaf maximaal 72 uur. Het is dus een natuurlijke beschermlaag en dus lekker laten zitten.

Een baby tot 3 maanden mag niet in bad olie worden gewassen
Dit is een dubbele. Het is namelijk afhankelijk welke ingrediënten in de bad olie zit. In veel reguliere bad oliën zit namelijk paraffine liquidium en dit is een soort kaarsvet. Als een kindje hiermee in het water zit en dan ‘per ongeluk’ en slokje water met bad olie binnen krijgt, kan dit de slokdarmwand afsluiten en dit wil je niet. Om die reden raden veel kraamverzorgsters het af en dat snappen wij.

Echter als de bad olie alleen maar natuurlijke oliën, als zonnebloem olie, planten olie, avocado olie bevatten dan is er niks aan de hand, want dit kan je gewoon eten.
Dus wil je graag iets bij het badje doen, kies voor een bad olie op basis van natuurlijke ingrediënten.

Je kan beter met je baby in bad dan onder de douche
Dit is heel persoonlijk. Zoek lekker uit wat jij en je baby het fijnste vinden. Hier is geen goed en fout.

Je baby moet elke dag in bad of douche
Over dit standpunt zijn de meningen in de afgelopen jaren heel wisselend geweest, waardoor er nog al eens wat meningsverschillen ontstaan tussen de generaties. Echter wij raden het af om elke dag in bad of douche te gaan.
De huid droogt namelijk sneller uit als het veel in het water komt. Het klinkt raar, maar veel water onttrekt vocht uit de huid en de kans op een droge huid neemt toe. Twee keer in de week in bad is in het eerste half jaar meer dan voldoende. Daarna kan het door het kruipen en ander voedsel soms wel fijn zijn om het iets vaker te doen, maar let heel goed op de huid.

Je moet bij elke wasbeurt je kind in soppen met douchegel of shampoo
Alsjeblieft niet doen. Een douchegel en shampoo hebben een wasfunctie, dit betekent dat het zorgt dat de huid iets ‘open’ gaat staan, zodat de huid beter schoon wordt. Echter met dit ‘open’ staan betekent dat ook dat het sneller vocht verliest en dus een droger huid ontstaat. Water en een washandje is in veel gevallen meer dan genoeg. En als je kiest voor een shampoo/douchegel kies dan een milde shampoo uit zonder SLS. ‘Baby’ Shampoo’s kunnen ook nog heel goed voor kinderen onder de 10 jaar worden gebruikt. Deze zijn namelijk gewoon milder en moeten aan strengere voorschriften voldoen dan verzorgingsproducten geschikt voor kinderen boven de 3 jaar.

badderen met je baby petit jolie

Winactie Petit & Jolie

Wil je op de juiste manier badderen met je kleintje? Esther stelt namens Petit & Jolie een heerlijke en natuurlijke hair & body shampoo en badolie beschikbaar voor een lezer van MOMmag.

Wil je kans maken?

Meedoen is heel eenvoudig:
– Laat in een reactie onder de bijbehorende post op onze Facebookpagina weten dat je graag kans maakt en waarom de producten je aanspreken.
– Je volgt de Facebookpagina van Petit & Jolie.
– We vragen je wel om onze onze Facebookpagina en de bijbehorende post op Facebook wilt liken. Zo blijf je ook op de hoogte van al onze acties en nieuwtjes. Delen en/of een andere MOM taggen om deze actie als tip door te geven mag natuurlijk ook ?.
– Meedoen kan tot 27 november 23:59. De winnaar krijgt binnen 2 tot 5 dagen na de winactie een persoonlijk bericht.
– Lees voor de zekerheid ook even onze winactie voorwaarden.

⇒ Mocht je vragen hebben over badderen, de huid van je kindje of ingrediënten van verzorgingsproducten, laat het ons weten. Wij helpen graag. Je vraag of opmerking kun je ook plaatsen op Facebook of Instagram!

Hier lees je meer van en over Esther.
En hier lees je meer over baby & kind.

* Uitgelichte afbeelding DGLimages via Shutterstock.

Close
Read previous post:
geboorteverlof regeling vaders
De nieuwe geboorte verlofregeling voor vaders

Over minder dan 9 maanden krijgen nieuwe vaders aanvullend geboorteverlof. Maar uit onderzoek bleek dat maar de helft van de...

Close