Close
Simpel & lekker recept | Bananenbrood met kaneel

Simpel & lekker recept | Bananenbrood met kaneel

Een simpel & lekker recept om (samen met je kinderen) te bakken: Bananenbrood met kaneel. Ideaal als je nog wat overrijpe bananen hebt liggen die je anders misschien wel weg zou gooien en ook nog leuk voor op de paastafel. Je kunt ook nog eindeloos combineren met dit recept zodat je elke keer weer ‘wat anders’ eet. 

Lees ook: ‘Ontbijten met een banaan? Is dat een goed idee?

bananenbrood met kaneel

Bananenbrood met kaneel

De banaan blijft toch een ideaal voedingsmiddel. Zeker met kinderen. Makkelijk voor onderweg, voedzaam en ze barsten van de goede vitamines, mineralen en spoorelementen. Ze bevatten relatief veel vezels en wist je dat ze een natuurlijk preventief medicijn zijn tegen virale infecties zoals verkoudheid en griep? Ook fijn.. als ze bijna rot zijn, noemen we ze overrijp en kun je er nog van alles mee. Zoals dit heerlijke bananenbrood met kaneel bakken bijvoorbeeld!

Dit heb je er voor nodig en zo maak je het:

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen

  • 3 overrijpe bananen
  • 150 gram (spelt)bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 ml olijfolie (zo licht mogelijk, dus geen extra vierge)
  • 1 snufje (zee)zout

Benodigdheden:

  • brood- of cakevorm (je kunt ook muffinvormpjes gebruiken)
  • satéprikker
  • bakpapier

Zo maak je bananenbrood met kaneel:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kneus met je handen de bananen als ze nog in de schil zitten. Lepel ze uit de schil en doe ze in een kom. Prak de bananen verder met een vork of stamper tot een egale ‘smurrie’.
  3. Doe het suiker en de kaneel erbij en meng het geheel.
  4. Voeg de eieren toe en mix alles door elkaar.
  5. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng met ook dit met het beslag.
  6. Voeg nu de olijfolie en een snufje zout toe, en mix dit door het geheel.
  7. Doe bakpapier in je cakevorm en giet hier het beslag in.
  8. Laat het bananenbrood ongeveer 45 minuten in de oven garen.
  9. Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is. Als de satéprikker droog uit je brood komt, is het gaar.
  10. Laat het brood ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

Tips

Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Geen fan van kaneel? Dan laat je dat achterwege? Meng een lepel honing of karamel door het beslag voor een zoete twist? Of decoreer het brood met pecan- of walnoten. Wat vlokken er doorheen is ook lekker.

Eet smakelijk!

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer recepten.

Uitgelichte foto ‘banana bread’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

bananenbrood met kaneel Pinterest

Close
Read previous post:
HEMA Kids Home safari wooncollectie
Shop tip | De nieuwe HEMA Kids Home safari wooncollectie

Wat is de nieuwe HEMA Kids Home safari wooncollectie supertof! Allerlei leuke items met dierenprintjes, zwart-witte, groene en oranje accenten....

Close