Close
Travel | Barcelona met kinderen

Travel | Barcelona met kinderen

Wil je dit najaar nog op stedentrip met het hele gezin? Denk dan eens aan Barcelona. Op slechts 2,5 uur vliegen ligt deze fijne bestemming, die voor het hele gezin leuk is. Oók met kleine kinderen! In dit artikel lees je meer informatie en een aantal handige en leuke tips voor een dagje of stedentrip naar Barcelona met kinderen. 

‘Lees ook: Relaxed met kinderen op vakantie doe je zo!’

Barcelona met kinderen tips

Een stedentrip naar Barcelona met kinderen

Zien & Doen

De werken van Gaudí zijn ook leuk voor kinderen. Neem ze mee naar Park Güell en ze kijken hun ogen uit! Maar zelfs de Sagrada Familia weten ze vaak wel te waarderen. Verder kun je ze natuurlijk prima een middagje meenemen naar het strand, waar het tot eind oktober vaak prima vertoeven is, of naar het gezellige Park de la Ciutadella. Hier kunnen ze rondrennen terwijl jij bij een tentje een kop koffie bestelt, of ga met ze bootje varen op het kleine meer.

Andere echt kindvriendelijke attracties zijn het pretpark op de berg de Tibidabo (met uitzicht op de stad), het aquarium en de dierentuin. Enkele kidsproof musea zijn CosmoCaixa voor wetenschappers in spe en het museum Fundació Joan Miró voor kunstliefhebbers. Nog een aanrader is de fonteinshow die tussen Plaça Espanya en het Palau Nacional wordt gehouden. Vinden ze prachtig!

–> Ben je van plan grote highlights te bezoeken? Koop dan van tevoren je kaarten online, zo vermijd je lange wachtrijen, die voor niemand leuk zijn.

Vervoer

De metro is prima te doen en vaak sneller en makkelijker dan de bus, maar niet bij alle metrostations is een lift aanwezig, wat onpraktisch is als je met een kinderwagen op pad gaat. Check dit op de kaarten waarop het metronetwerk staat aangegeven. Kinderen tot en met 3 jaar kunnen gratis met het ov.

Fietsen kan een goed idee zijn als de kinderen de buggy-leeftijd al zijn ontgroeid. Zo zie je vaak veel van de stad en kinderen klagen minder snel over vermoeidheid dan wanneer ze moeten lopen. Fietsen is bovendien veilig in Barcelona. Bij El Ciclo kun je ook kinderfietsen huren en hebben ze een bakfiets. Een helm of kinderzitje is gratis.

Barcelona met kinderen tips

Eten en drinken

Een paar leuke plekjes om met kinderen wat te eten in de gotische wijk zijn Tucco (pasta, dus dat is altijd goed, carrer dels Còdols 27), L’Orwell (carrer de n’Aarai) met speelhoekje voor de allerkleinsten (tapas en dagmenu). In L’Eixample zit Pudding (carrer de Pau Claris 90), waar ze ongetwijfeld niet meer weg willen. Ook een slim idee is een picknick: in het park, langs het strand of op de stadsheuvel de Montjuïc.

Tot slot

Houd er rekening mee dat het dagritme van de Spanjaarden heel anders is dan we in Nederland gewend zijn. De lunch is in feite een uitgebreide maaltijd en vindt later plaats, vanaf 13.30/14.00 uur. ’s Avonds eten de locals pas echt heel laat, vaak na 21.00 uur. Dat is niet altijd praktisch met kleine kinderen. Het kan dus een goed idee zijn om ’s middags alvast warm te eten, zodat ze ’s avonds aan een broodje genoeg hebben. Of ga op zoek naar eettentjes met een doorlopende keuken.

Heb jij nog aanvullende tips voor een stedentrip Barcelona met kinderen? Praat hierover mee via onze Facebookpagina 🙂

–> Annebeth Vis schreef deze leuke gastblog voor ons. Ze is moeder en woont inmiddels een paar jaar in het centrum van Barcelona. Nog veel meer informatie, leuke hotspots, uitjes en agendatips voor deze prachtige stad kan je vinden op haar website.

* Uitgelichte foto van Pajor Pawel via Shutterstock

 

Close
Read previous post:
kinderkamer van fosse
De kinderkamer van.. Fosse!

Het is altijd leuk om ergens binnen te kijken! Vooral bij kinderkamers die met zorg ingericht zijn. Toch? Vanaf vandaag...

Close