Close
Beautytips bij vermoeide ogen (trucs voor een wakkere blik)

Beautytips bij vermoeide ogen (trucs voor een wakkere blik)

Najaarsmoeheid in combinatie met het moederschap en de eindejaarsdrukte qua werk. Een verschrikkelijke combinatie, als je het ons vraagt. Tijd voor wat harde maatregelen in de vorm van beautyips bij vermoeide ogen. Om toch nog wakker voor de dag te komen! 

Lees ook: ‘5 beautytrucjes die je veel tijd schelen’

Beautytips bij vermoeide ogen

Beautytips bij vermoeide ogen

Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden als je een wakkere blik wilt creëren, is dat je je oogopslag vergroot. Vermoeide ogen zijn vaak kleine ogen, dat hoeven je niet uit te leggen. Gelukkig zijn er genoeg trucs waarmee je een grotere oogopslag en dus een wakkere blik kunt veinzen.

1. Concealer

Natuurlijk begin je met een concealer om de wallen weg te werken! Tip: Je kunt rustig een iets lichtere kleur nemen, zeker als je er nog foundation overheen aanbrengt. Zo creëer je licht onder je ogen waardoor je automatisch een wakkere blik krijgt.

Tips voor fijne concealers zijn:

2. Wenbrauwen epileren

Als je je wenkbrauwen smaller en strakker maakt, creëer je wat meer ruimte boven je ogen waardoor deze groter lijken. Epileer met een pincet de onderkant van je wenkbrauwen. Zorg dat je wenkbrauwen wel hun vorm blijven behouden en maak er niet een te dun streepje van. De ’90 zijn al een jaar of 30 voorbij ;). Laat de haartjes aan de zijkant van je wenkbrauwen ook gewoon zitten, deze doen je ogen ook groter lijken.

In dit artikel lees je van alles over wenkbrauwvormen en welke vorm het beste bij jouw gezicht zou kunnen passen.

De fijnste epilator blijft de Tweezerman vanaf €18,31 en verkrijgbaar in verschillende kleuren, designs en punten.

3. Wenkbrauwen tekenen

Door je wenkbrauwen te tekenen, maak je ze wat sprekender waardoor je automatisch iets wakkerder lijkt.

Tips voor wenkbrauw producten:

4. Highlighter

Een andere tip om je oogopslag groter te doen lijken en er wakkerder uit te zien, is wat highlighter aanbrengen. Een klein beetje onder je wenkbrauwen (op het wenkbrauwbot) zorgt voor een heldere oogopslag. Ook een een beetje highlighter op je binnenste ooghoek kan daarbij helpen.

Aanraders qua highlighters:

5. Oogschaduw

Om ervoor te zorgen dat je ogen groter lijken, is een goede tip om schaduwen te maken. Eerst breng je een dunne laag lichte, zachtroze oogschaduw aan over het hele ooglid. Vervolgens breng je highlighter net onder je wenkbrauw aan (zie vorige punt). Je kunt hiervoor ook licht beige oogschaduw gebruiken met een klein schittertje. Breng ook wat lichte oogschaduw aan onder je oog, en dan met name naar de binnenkant toe. Dit zorgt voor een grotere oogopslag. Op je ooglid zelf, kun je een donkere, bruine oogschaduw aanbrengen.

Een palette met nude tinten leent zich hier het beste voor. Bijvoorbeeld:

6. Eyeliner en oogpotlood

Een van dé tips voor groter lijkende ogen is een nude oogpotlood. Deze breng je aan op je waterlijn, dat is het randje bij je onderste wimpers. Hierdoor lijkt je oogwit groter en haal je het rood uit je oog.

Met eyliner kun je een randje boven je bovenste wimpers maken, waardoor je ogen er automatisch groter uitzien. Trek het lijntje waar je wimperharen zitten en maak het aan het uiteinde iets dikker. Met een wattenstaafje kun je je eyeliner vervagen waardoor het er natuurlijker uitziet.

Tips voor nude oogpotlood:

En dit zijn fijne eyeliners:

7. Wimpers

Voor een grote oogopslag, krul je je wimpers met een wimperkrultang. Daarna breng je een laag mascara op je bovenste wimpers aan. Wil je echt een wakkere blik? Breng dan geen mascara op op je onderste wimpers!

Goede wimperkrultangen:

Aanraders qua mascara’s:

Heb jij wel eens last van vermoeide ogen? Heb je zelf wellicht ook nog een goede tip of aanrader qua product? Praat je mee op onze Facebookpagina?

* Uitgelichte foto Sirtravelalot via Shutterstock
Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
Ka’s Column | ‘The Great Escape’ (over de peuter en zijn autostoeltje)

De peuter van Karen ontpopte zich tot een soort Houdini. In de auto weet hij zich keer op keer uit...

Close