Close
Flink besparen op je boodschappen doe je zo!

Flink besparen op je boodschappen doe je zo!

Oh, wat kan het toch leuk zijn om in de weer te zijn met alle vaste lasten en deze zo laag mogelijk te houden. Zónder er uren mee bezig te hoeven zijn of in te hoeven leveren op lekkere en leuke dingen. Zo zijn er een aantal heel simpele tips om flink te besparen op je boodschappen en wij de 8 beste graag met je! 

8 tips om flink te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen is misschien wel één van de gemakkelijkste manieren om je vaste lasten naar beneden te krijgen. Mocht je er net mee gaan beginnen dan kan het even een uitzoekwerkje zijn, maar als je het eenmaal onder de knie hebt ga je er al snel lol in krijgen. Helemaal als je ziet dat je ook echt nog wel luxe producten en merken in huis kan halen zonder daar veel voor kwijt te hoeven zijn.

1. Check je koelkast en voorraadkast voordat je een boodschappenlijstje maakt. Vaak heb je nog redelijk wat liggen wat al één onderdeel van een maaltijd is. Bedenk hier de rest bij en zet alleen dat op je boodschappenlijstje. Zo voorkom je ook dat je overvolle (koel)kasten krijgt waardoor je op den duur van alles weg kan gooien.

2. Is er een mooie aanbieding op producten die normaal echt een stukje duurder zijn? Dan is het slim om groot in te slaan. Verdeel dit thuis met een weegschaal en diepvrieszakjes waar je een productnaam + datum op schrijft en je kan een flinke tijd vooruit.

3. Eet minder vaak vlees. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar helemaal fijn voor het milieu.

4. Gratis boodschappen doen. Ja, echt. Het is ongelooflijk wat je soms tegen komt qua cashback acties en hoeveel dit je kan besparen. De bekendste websites en/of apps die je hierbij kunnen helpen zijn Scoupy en Gratis.nl. Deze verzamelen alle beste acties voor je bij elkaar en het enige wat je hoeft te doen is een selectie te maken, de producten in huis te halen en de webformuliertjes in te vullen. Okee, je moet het dus wel even voorschieten maar krijgt het in best een korte tijd op je rekening terug gestort. Gratis boodschappen dus en verrassend vaak ook nog echt producten waar je wat mee kan!

5. Werk met een weekmenu. Schrijf op wat je wil gaan eten, houd rekening met het maken van dubbele porties van gerechten als nasi, macaroni en dergelijke zodat de andere helft in de vriezer kan (scheelt ook weer en zo heb je toch een gezonde maar snelle maaltijd klaar staan voor als je eens krap zit qua tijd) en maak naar aanleiding daarvan een boodschappenlijstje. Eventuele verse producten kan je dan nog eens gedurende de week bijhalen. Omdat je zo gericht door de winkel gaat laat je je minder verleiden door van alles wat je ziet als je inspiratieloos rondloopt en het bespaart je ook nog eens tijd.

6. Snuffel eens rond op het internet naar budgetvriendelijke recepten. Zo schreef Desirée eens een artikel met een recept voor pasta met spinazie en tonijn; voldoende voor 4 personen en dat voor minder dan €3,00.

7. Drink wat vaker water (uit de kraan natuurlijk, geen flesjes!) en geef dit smaak met een beetje siroop, ranja, een schijfje citroen, komkommer, aardbeien.. Er is enorm makkelijk mee te variëren, het scheelt je geld, ruimte in je voorraadkast vanwege alle pakken en flessen die je niet of minder in hoeft te slaan én is nog beter voor het milieu ook.

8. Gebruik geen kant-en-klare potjes babyvoeding. Ga eens in de week of twee weken een middagje koken en vries dit in kleine porties in. Zo kan je al snel een flinke tijd vooruit voor je kleintje zonder dat het je iedere dag tijd kost.

Heb jij nog aanvullende tips om te besparen op je boodschappen? Deel deze dan via het bijbehorende bericht op de MOMmag. Facebookpagina 🙂

* Uitgelichte foto via Shutterstock

Close
Read previous post:
rekening houden als je de voornaam voor je kind kiest pregnant names
Waarmee moet je rekening houden als je de voornaam voor je kind kiest? Wat zijn de regels?

Een naam voor je kind kiezen. Dat blijft toch lastig. Gaat die naam niet vervelen? En zijn er in je...

Close