Close
Besparen op je telefoonkosten?

Besparen op je telefoonkosten?

Geld besparen is altijd fijn. Zeker in deze onzekere tijden. Besparen op je telefoonkosten is heel erg makkelijk en kan je onder aan de streep behoorlijk wat geld opleveren. Geld waarmee je allerlei andere dingen kunt doen. Wij geven je tips hoe je op je telefoon geld kan besparen waarmee je andere nuttige of leuke dingen kunt doen.

Lees ook: ‘Dit ben je kwijt aan kinderopvang

besparen op je telefoonkosten

Besparen op je telefoonkosten?

Een mobiele telefoon. Bijna niemand kan meer zonder. Hoewel een telefoon bedoeld is om mee te bellen, doen we dat steeds minder. Een mobiel is een camera, agenda, je kunt er spelletjes mee doen, op internetten, notities op maken en ga zo maar door. En je kunt er ook mee besparen. Door een aantal handige apps (zoals Scoupy, Peerby en Too Good to Go), maar ook door goed te kijken naar telefoonabonnementen en gebruik. Wij geven je een aantal praktische tips.

3 tips om op je telefoonkosten te besparen

1. Eerder je abonnement verlengen

Wil je bij dezelfde provider hebben als die je al hebt? Wist je dat je dan abonnement al eerder kan verlengen. Dus voor de einddatum van je contract? Vaak kan het al 3 tot 6 maanden voordat je abonnement afloopt.

Iedere provider wil graag dat je bij hun verlengt, zodat je langer klant blijft. Ze hebben vaak een verlengaanbod voor je dat gunstigere voorwaarden heeft dan het abonnement dat je nu hebt. Check dus vooral wat die voorwaarden zijn.

2. Telefoonabonnementen vergelijken

Twijfel je over overstappen naar een andere provider? Dan doe je er goed aan verschillende telefoonabonnementen met elkaar te vergelijken. Via de tools op de website kun je precies instellen wat voor jou (of je gezinslid) belangrijk is in een abonnement en wat niet. Hoeveel je wilt gaan bellen, internetten of sms’en, wat de vaste kosten zouden moeten zijn en ga zo maar door.

3. Abonnement zonder telefoon

De vaste kosten per maand voor je telefoonabonnement kunnen behoorlijk hoog zijn. De reden daarvoor is, is dat je ook betaalt voor je toestel. Aanbieders zeggen dat je niet hoeft te betalen voor je toestel, maar dat klopt niet. De kosten voor je toestel zijn gewoon doorberekend in de abonnementsprijs.

Vaak heb je eigenlijk nog helemaal geen nieuwe smartphone nodig, maar word je daarmee gelokt. Is je toestel nog prima? Dan kun je ook overstappen op een abonnement zonder toestel. Dat is ook een aanrader voor als je kind zijn of haar (eerste) mobiel krijgt. Je kunt hem of haar natuurlijk makkelijk een oud toestel van jezelf of je partner geven en daarbij een veel goedkoper abonnement afsluiten.

Dat is niet alleen duurzaam om te doen, het heeft ook nog legio andere voordelen. Zoals een veel flexibeler en maandelijks opzegbaar abonnement.

Bovendien kan het ook zo zijn dat je misschien wel een heel ander toestel wilt hebben dan dat er wordt aangeboden door de provider. Als je een sim only abonnement afsluit, kun je zelf je toestel kiezen.

De reden dat veel mensen toch vaak kiezen voor een abonnement met toestel, is dat de hoge kosten voor de aanschaf van een smartphone ze weerhouden. Maar op de lange termijn is een abonnement zonder toestel veel goedkoper en betaal je ook vaak meer voor je toestel als het in het abonnement zit. Je toestel is een soort lening, en over een lening betaal je ook rente.

Wellicht handig om daarbij stil te staan als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon of een nieuw telefoonabonnement.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen over carrière en moneytalk.

Beeld ‘ smartphone family’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

besparen op je telefoonkosten pinterest

Close
Read previous post:
school jezelf
‘School jezelf. En je kinderen ook’

Omdat de speeltuin bij Guusje in de buurt de deuren weer opende, ging Guusje daar met haar kinderen naar toe....

Close