Close
Heb je recht op (betaald) verlof als de scholen en kinderopvang sluiten?

Heb je recht op (betaald) verlof als de scholen en kinderopvang sluiten?

Sommige scholen hebben al besloten hun deuren te sluiten in verband met het coronavirus. Maar hoe zit dat eigenlijk? Heb je recht op (betaald) verlof als de scholen en kinderopvang sluiten? Wij zochten het uit.

Lees ook: ‘De nieuwe geboorte verlofregeling voor vaders

verlof als scholen en kinderopvang sluiten

Heb je recht op (betaald) verlof als de scholen en kinderopvang sluiten?

In andere landen zijn de scholen en kinderdagopvang al lang gesloten. In Nederland is dat nog niet overal het geval. Maar de kans is natuurlijk groot dat dat gaat gebeuren. Hoe zit dat dan met jouw baan? Als je gezond bent, ben je verplicht om te komen werken of mag je afwezig zijn en verlof opnemen? En word je dan wel doorbetaald? Wat zijn je rechten? En wat zijn je plichten?

Als de school of kinderopvang sluit in verband met het coronavirus, dan is het goed om met je werkgever te gaan praten om te kijken of je eventueel thuis kan gaan werken. Natuurlijk is dat niet voor alle functies mogelijk. Als je bij de drogist achter de kassa staat, kan dat niet.

Calamiteitenverlof of kort verzuimverlof

Je kunt ook calamiteitenverlof of kort verzuimverlof opnemen, bijvoorbeeld als je met spoed je kinderen op moet halen van de opvang. Als de school of de kinderdagopvang sluit en je kunt op korte termijn geen oppas regelen en thuiswerken is geen optie in verband met wat voor soort baan je hebt? Dan kan je als werknemer de eerste tijd ook nog gebruik maken van calamiteitenverlof. Dit verlof kan je namelijk gebruiken voor spoedeisende, onvoorziene en bijzondere persoonlijke omstandigheden zoals een ziek kind dat opgehaald moet worden of als de waterleiding gesprongen is. De werkgever moet het salaris doorbetalen tijdens dit verlof.

Het calamiteitenverlof duurt zolang je nodig hebt om het probleem op te lossen. Dat kan in het geval van zo’n kapotte waterleiding enkele uren zijn, maar in andere gevallen enkele dagen. Calamiteitenverlof kan ook hooguit voor enkele dagen opgenomen worden.

Het plotseling sluiten van school kan zo’n probleem zijn. Het hangt van je gezinssituatie af of calamiteitenverlof nodig is om op te nemen. Per gezin is het verschillend. Denk daarbij aan de leeftijd van je kind(eren), hebben jij en je partner beiden een baan en kunnen jullie ook allebei niet thuiswerken? Zijn je werktijden flexibel, of niet? Kunnen je kinderen ook een tijdje alleen zijn? Is er andere opvang voorhanden, bijvoorbeeld door familie of andere ouders?

De antwoorden op deze vragen bepalen of jij als werknemer recht hebt op calamiteitenverlof. Dus: In principe is calamiteitenverlof mogelijk, maar dan zo kort mogelijk: één of maximaal enkele dagen. Je loon moet tijdens het calamiteitenverlof worden doorbetaald. Maar het is aan jou zelf om opvang voor de periode daarna te regelen.

Dat zal in sommige gevallen best een uitdaging zijn. Gelukkig horen wij steeds meer initiatieven van familie, buren en vrienden die elkaar helpen met boodschappen, dus hopelijk kan de kinderopvang ook binnen de eigen kring geregeld worden.

Bronnen artikel: Rijksoverheid.nl & FNV.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen met carrière en moneytalk als onderwerp.

Beeld ‘school gesloten’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

Heb je recht op (betaald) verlof als de scholen en kinderopvang sluiten

 

Close
Read previous post:
ik visualiseer me het ongeluk
‘Ik visualiseer me het ongeluk’ | Column over onvervulde kinderwens

Elle houdt op MOMmag. een column bij over haar onvervulde kinderwens, vruchtbaarheidstraject en alles wat daarom heen een rol speelt...

Close