Close
Lekker recept | Bevroren banaan lolly met chocola

Lekker recept | Bevroren banaan lolly met chocola

Het belooft weer heerlijk weer te worden de komende dagen. Deze bevroren banaan lolly met chocolade is een dan zeker een lekker tussendoortje. Het ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog leuk om te maken en lekker om te snoepen. Bovendien een redelijk gezond alternatief voor het gewone ijsje.

Lees ook: ‘Tips om gezond en fit te blijven tijdens de lockdown

bevroren banaan lolly

Bevroren banaan lolly met chocola

Geen idee hoe het bij jou zit, maar wij hebben altijd bananen in huis. En ik koop er altijd extra omdat ik het niet erg vind als ze gaan rijpen en ik er bijvoorbeeld bananenbrood van kan maken. Voor dit recept heb je ook bananen nodig die wel stevig, maar tegelijkertijd ook wat rijper zijn. Te rijp moeten ze ook weer niet zijn, maar net wat zachter als die, die je net in de winkel hebt gekocht.

Ingrediënten (voor 4 lolly’s)

 • 2 stevige maar rijpe bananen
 • 200 gram pure chocolade

Voor de topping: Eventueel spikkels, nootjes, grof zeezout, kokosrasp, pindakaas, caramel, mini marshmallows, smarties, of wat je maar wilt. Je kunt ze ook zonder topping eten en het alleen bij chocola houden.

Verdere benodigdheden:

 • Lolly stokjes, maar als je die niet hebt of niet kunt vinden, kun je ook prima bamboo spiesjes, eetstokjes of herbruikbare rietjes gebruiken
 • Bakpapier of aluminiumfolie.

Zo maak je het recept bevroren banaan lolly met chocola:

 1. Pel de bananen en snijd ze door de helft.
 2. Prik de stokjes in de bananen aan de kant van waar je de banaan doormidden hebt gesneden (zie foto).
 3. Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier of aluminiumfolie. Maak alvast ruimte in de vriezer om de bakplaat te kunnen plaatsen.
 4. Breek de chocola in blokjes en smelt ongeveer tweederde deel hiervan al roerend in een klein steelpannetje op laag vuur. Pas op dat het niet gaat koken en aanbranden. Het beste kun je een silicones spatel gebruiken.
 5. Als de chocola gesmolten is, haal je het pannetje van het vuur. Vervolgens voeg je de rest van de chocola toe en roer je alles nog even goed door totdat ook deze chocola gesmolten is.
 6. Doop nu de halve bananen om de beurt in de chocola. Als je een topping hebt, doop je ze daarna in de topping of bestrooi je de banaan met de topping. Daarna leg je de banaan op de bakplaat.
 7. Zet de bakplaat ongeveer 2 uur in de vriezer.

Eet ze terwijl ze nog bevroren zijn! En eet smakelijk!

Wil je ze niet meteen opeten? Bewaar ze dan in een afgesloten bewaardoos in de vriezer

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer recepten.

Uitgelichte foto ‘banana popsicles’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

bevroren banaan lolly met chocola pinterest

Close
Read previous post:
babynieuws 3
Babyboom | Deze sterren hebben babynieuws!

Deze sterren hebben babynieuws! We hebben weer een nieuwe editie met de laatste nieuwtjes voor je in de aanbieding. Wie heeft...

Close