Close
Budgetvriendelijke uitjes met kinderen (herfst en winter)

Budgetvriendelijke uitjes met kinderen (herfst en winter)

De feestmaand staat weer voor de deur en dat betekent dat er toch een stuk meer uitgegeven wordt dan normaal. Iets wat zeker met meerdere kinderen flink kan aantikken. Van schoencadeautjes en extra lekkers en wat luxere boodschappen doen tot aan Sinterklaas en/of Kerstcadeautjes inslaan en dan nog een bloemetje en cadeautje voor familieleden die je gaat bezoeken. Omdat de maand al duur genoeg gaat zijn, maar er ook een aantal druilerige weekenden aan zitten te komen én een Kerstvakantie delen wij een aantal heel erg leuke budgetvriendelijke uitjes met je. Sommigen hoeven je zelfs helemaal niets te kosten. Geniet van deze heerlijke tijd samen, want dát is uiteindelijk wel waar het om draait: quality time met je gezin, geliefden, vrienden en familie ♥

‘Lees ook: Alle schoolvakanties + feestdagen van 2019 op een rij!’

budgetvriendelijke uitjes met kinderen (herfst en winter)

Budgetvriendelijke uitjes met kinderen voor in de herfst en winter

De natuur in

Alle leeftijden | Een uitje wat dus helemaal niks hoeft te kosten is om er samen met je kind(eren) op uit te trekken. Zolang het maar droog is kan je er gemakkelijk een halve dag aan spenderen. Vooral naar het bos of strand gaan of een ander mooi natuurgebied bij jullie in de buurt, schatten uit de natuur verzamelen, beestjes inspecteren, sporen zoeken, geocachen, mooie bladeren, eikels en kastanjes verzamelen om thuis mee te gaan knutselen of een herfsttafel mee aan te kleden.. En dan als afsluiting een lekkere kop warme chocolademelk of bijvoorbeeld samen koekjes of pannenkoeken bakken thuis. Heerlijk toch?!

Naar de kinderboerderij

Jonge kinderen | Een uitje wat hier altijd een succes is, ook al zijn we er vaak niet langer dan een uurtje. Je bent er toch even tussenuit en je kind(eren) hebben weer wat diertjes gezien, een frisse neus gehaald, met geitjes of andere dieren geknuffeld en in de speeltuin gespeeld. In de meeste steden zitten er wel meerdere, dus probeer eens af te wisselen om het ook voor jezelf leuk te houden 😉

Open dagen

Alle leeftijden | Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het kan verrassend leuke uitjes opleveren. Houd via de Facebookpagina en de plaatselijke krant de open dagen van bedrijven en instellingen in de gaten. Zo krijg je vaak een leuk kijkje achter de schermen van bijvoorbeeld een gevangenis, brandweer, bakkerij, boerderij of ziekenhuis en er is vaak voor kinderen van alles te zien, beleven en doen op zo’n dag.

Sprookjeshof

Kleine kinderen | Een attractiepark dat het hele jaar door te bezoeken is vanwege de 3.000 vierkante meter grote indoor speeltuin, maar er is méér dan dat. Er komen zo’n 25 sprookjes tot leven in het sprookjesbos en er ligt een prachtige speeltuin en kinderboerderij bij. De entree is €9,50 per persoon. Meer informatie vind je op de website van Sprookjeshof.

Nijntje Museum

Kleine kinderen | Zijn jouw kind(eren) ook helemaal gek van Nijntje? Dan moet je zeker eens het Nijntje Museum in Utrecht gaan bezoeken. Je kind kan er al spelend, kruipend, dansend en zoekend de leukste dingen ontdekken, naar verhalen luisteren én zelf aan de slag om te kleuren, knutselen en schilderen. Bij het aanschaffen van de kaartjes wordt je ingedeeld in een tijdslot zodat het nooit te druk is in het museum en je kind alle tijd en mogelijkheid heeft om al het leuks te ontdekken. De entree is €9,00 per kind van 2 tot en met 12 jaar, €5,00 voor iedereen van 13 jaar en ouder. Een gezinsticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen is verkrijgbaar voor €22,50. Meer informatie vind je op de website van het Nijntje Museum.

GlowGolf

Oudere kinderen | Minigolf, maar dan net even anders! Namelijk compleet in het donker, met glow in the dark banen en toffe kleur- en lichteffecten. De kosten variëren, maar gemiddeld zo’n €8,00 per persoon. Kijk op de website van GlowGolf voor een vestiging bij jou in de buurt.

Zwemmen

Alle leeftijden | Voor kinderen vaak één van de leukste uitjes, maar let – zeker in bijvoorbeeld de Kerstvakantie – wel op wanneer en hoe laat je gaat om een enorme drukte te omzeilen. Lekker zwemmen, een patatje eten, nog wat meer waterpret en daarna lekker soezig naar huis om bijvoorbeeld samen een film te kijken. Even met behulp van Google op zoek naar een tof zwembad in jouw buurt en gaan! Tip: de zwembaden van een bungalowpark als Center Parcs zijn vaak prachtig vormgegeven en heel erg uitgebreid qua meerdere baden, effecten en glijbanen en je kan er ook gewoon naartoe gaan om – tegen betaling – te zwemmen zónder dat je op het park verblijft.

Het Krijspaleis

Jonge kinderen | Ook wel een indoor speeltuin genoemd. Ze zijn de afgelopen jaren overal opgedoken en er zit er altijd wel eentje in jouw buurt. Voor jezelf misschien niet het meest ideale dagje uit, maar de meeste kindjes vermaken zich er zonder moeite meerdere uren. Neem een leuk tijdschrift mee en neem er een kop koffie met wat lekkers bij. Of doe je schoenen uit en speel een uurtje actief mee. Heb je gelijk je lichaamsbeweging voor die dag weer gehad 😉

Naar het grootste tuincentrum bij jou in de buurt

Alle leeftijden | Ja, echt. Dit klinkt niet direct als een uitje maar zeker vanaf nu kan je er met gemak een aantal uurtjes doorbrengen. De meeste tuincentra hebben namelijk de ‘Kerstshow’ al helemaal klaar staan en soms is die zo prachtig, groots en uitgebreid opgezet dat het bijna één grote attractie lijkt. Hele Kerstdorpjes, inspiratiewerelden, soms zelfs nog met een ouderwetse draaimolen, een indoor speeltuin en kraampjes voor winterse hapjes en drankjes erbij. Kinderen kijken hun ogen uit en jij kan inspiratie opdoen en losgaan op alle pracht en praal om je huis Kerstklaar te maken!

–> Heb je zelf nog leuke tips voor budgetvriendelijke uitjes met kinderen die je in de herfst en/of winter kan ondernemen? Deel je tips via de bijbehorende post op onze Facebookpagina 🙂

* Uitgelichte afbeelding van jorgen mcleman via Shutterstock

Close
Read previous post:
Barry Atsma en Noortje Herlaar ouders geworden
Baby nieuws | Barry Atsma en Noortje Herlaar ouders geworden

Ze hebben het even geheim gehouden, maar vandaag kwam dan toch het nieuws naar buiten: Noortje Herlaar is 20 oktober...

Close