Close
25 clichés waar elke nieuwe MOM zich schuldig aan maakt

25 clichés waar elke nieuwe MOM zich schuldig aan maakt

Clichés waar elke nieuwe MOM zich schuldig aan maakt? Jij niet toch? Je had het je nog zo voorgenomen. Dit ga jij anders doen dan andere nieuwe moeders. Jij wordt geen wandelend cliché. Maar zeg eens eerlijk.. hoeveel van deze punten kun jij aanvinken?

Lees ook: ‘15 dingen die door mijn hoofd gaan in een indoor speeltuin

clichés waar elke nieuwe MOM zich schuldig aan maakt

25 clichés waar elke nieuwe MOM zich schuldig aan maakt

1. Je maakt 2754 foto’s en filmpjes per dag van je baby. Elke gezichtsuitdrukking wordt vastgelegd en elk tevreden duttend  baby’tje is weer even schattig om daar een foto van te maken. De filmpjes en foto’s stuur je naar vriendinnen, ouders en andere mensen waarvan jij denkt dat ze ontzettend boeiend vinden om te zien dat je kindje de hik heeft, een gek geluidje maakte of glimlachte.

2. De eerste lach wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De milestone kaart ligt al klaar om ook daar weer een foto van te maken.

3. Je checkt de eerste nachten een miljoenmiljard keer of je kind echt nog ademt, als je even niets hoort tijdens een slaapje.

4. Als je kind een gek geluid maakt tijdens het drinken, ben je bang dat hij/zij gaat stikken.

5. Je wilt je kind aan de hele wereld laten zien, maar kraamvisite daar heb je stiekem vaak geen zin in.

6. Bij de eerste paar keer aankleden, ben je bang dat je een armpje of beentje breekt.

7. Je kan je niet voorstellen dat er mooiere baby’s zijn dan die van jou.

8. Die 2754 filmpjes en foto’s die je op een dag gemaakt hebt, bekijk je ook nog een 7x per dag. Voordat je gaat slapen, wil je ook graag met je partner nog even door je fotoroll.

9. Je ontwikkelt een gekke babygeur fetish. Het liefst snuif je de hele dag aan het bolletje en je twijfelt of je die geur niet in een parfum zou kunnen uitbrengen. Zeker weten dat dat een succes gaat worden.

10. Weer aan het werk na je verlof? Je moet er niet aan denken! Het liefst blijf je een thuisblijfmoeder.

11. Je had je voorgenomen om niet te veel gaan babyshoppen, maar je hebt de babycollectie van Zara, HEMA, H&M en de Bijenkorf al 34 keer in je winkelmandje gegooid om daarna je favoriete items op een wishlist te zetten. Een paar uur later koop je toch maar weer 3 nieuwe rompertjes, 6 mutsjes, sokjes, 2 vestjes en een boxpakje.

12. Nutteloze baby items? Die bestaan niet. Je baby heeft echt een slaapzak met ingebouwde temperatuurmeter en een matrasje dat gaat piepen als het 1 seconde niet meer ademt nodig.

13. Google is your friend. Je zoekgeschiedenis staat vol met vragen als ‘Wanneer gaat een baby doorslapen?’, ‘raar kuchje baby 3 weken’, ‘luieruitslag foto’s’ of ‘is het gek om het kraambezoek met een desinfecterende spray te verwelkomen?’

14. Je maakt hele standaard clichéfoto’s waarvan je dacht dat je ze nooit zou gaan maken. Een voetje in jouw hand, een handje op een beer. Waarschijnlijk plaats je ze ook nog op social media.

15. Bij het consultatiebureau check je of zij ook denken dat jouw kind hoogbegaafd of een wonderkind is, omdat het met 4 weken al lijkt te gaan praten.

16. Je oefent stiekem het woord ‘mama’ met de baby. Ja hallo zeg, dat mot toch het eerste woordje worden!

17. Als je baby flesvoeding krijgt, gebruik je water uit pakken en wordt het ook nog gekookt voordat je het aan de baby serveert.

18. Flesjes worden steriel uitgekookt, spenen gedesinfecteerd en de rest van het huis ook.

19. Als je je baby voor het eerst bij je partner of je moeder achterlaat om zelf wat te gaan ondernemen, app je om de 5 minuten of het echt wel goed gaat.

20. Je laat een boekwerk met instructies achter voor de oppas. En als dat je eigen moeder is waarvan je weet dat ze al een kind heeft grootgebracht (jij dus) doe je dat ook.

21. Dat je ooit boos op je kind zal zijn? Daar kun je je totaal geen voorstelling van maken.

22. Je praat in een belachelijke koedie koedie piepend stemmetje baby taal. Als je je zelf terug zou zien op beeld, zou je je kapot generen.

23.’Ik hou van jou’, roep je 241 keer per dag tegen je baby. Die heet nog geen idee wat je daarmee bedoelt, maar je hoorde het haar/hem wel al bijna terugzeggen.

24. De spotify playlist staat op Bach en Mozart omdat je ergens gelezen hebt, dat kinderen dan eerder een muziekinstrument kunnen leren. Ook praat je Engels en Frans tegen de baby zodat het een talenknobbel ontwikkeld.

25. Je kunt je niet voorstellen dat je ooit van iemand anders net zo veel gaat houden als van deze baby.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer MOM gerelateerde artikelen.
En hier lees je meer van en over Karen.

Beeld ‘jonge moeder baby’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

cliches nieuwe mom pinterest

Close
Read previous post:
boeken voor grote broers en zussen
Boeken voor als je kind grote broer of zus wordt!

Hoe bereid je je kindje voor op het feit dat het een broertje of een zusje krijgt? Door samen boeken...

Close