Close
Crayola Washimals | Kleuren, spelen, wassen en opnieuw gebruiken

Crayola Washimals | Kleuren, spelen, wassen en opnieuw gebruiken

De peuter van Karen is dol op dieren, kleuren én op schoonmaken. Deze Crayola Washimals bleken dan ook een groot succes. Diertjes die je kunt kleuren om ze daarna te wassen en weer opnieuw te gebruiken. Schot in de roos!

Lees ook: ‘Glitter dots | Knutselen met glitters zonder geknoei en gedoe

crayola washimals

Wat zijn Crayola Washimals?

De Washimals van Crayola zijn superschattige diertjes met een ‘vachtje’ die je kindje zelf kan versieren met afwasbare viltstiften. Ontzettend handig is, dat als je kind genoeg heeft van het design dat het diertje in bad kan. Na even schrobben met het bijgeleverde borsteltjes is het beestje weer helemaal schoon en kan er weer opnieuw op getekend worden.

crayola washimals 1

Wij kregen de Safari set opgestuurd en de peuter (3 jaar oud) ging er mee aan de slag. In de doos zitten 4 dieren, Talib de giraffe, Tuma de olifant, Khari de leeuw en Nia het aapje. Alle beestjes hebben een wit zacht vachtje en schattige oogjes. Daarnaast bevat de doos 6 afwasbare stiften, een oase ‘bad’ met palmboomdouche die water sproeit als je pompt. Het bad heeft een glijbaan waar de dieren vanaf kunnen glijden als ze weer spik en span zijn. Ook vind je in de verpakking een borsteltje om mee te schrobben.

crayola washimals 2

De peuter ging er meteen mee aan de slag en wilde vervolgens niet meer ophouden. Wat vrij bijzonder is, want normaal kan hij zich maar een minuut of 10 op speelgoed concentreren. Als een kleine Rembrandt tekende hij op zijn diertjes. Vervolgens werd er nog een rollenspel mee gedaan en daarna werden ze met de grootste zorgvuldigheid gewassen en schoongeborsteld.

crayola washimals 3

Leuk detail is dat het bad ook een palmboomdouche heeft. Je kindje kan de douche zelf besturen door water te pompen met de knop naast de douche. Je begrijpt dat de peuter dat ontzettend interessant vindt om te doen.

Het is – zoals ik hierboven ook al schreef – sowieso speelgoed waar hij vrij lang mee speelt. Omdat hij alle handelingen leuk vindt om te doen. Kleuren, spelen, wassen, en na dat wassen zie je ook direct resultaat.

crayola washimals 4

Hoe het werkt?

Heel simpel. Je kleurt de dieren met de bijgeleverde afwasbare viltstiften. Je kindje kan zelf bedenken hoe en met welke kleuren(combinaties).
Het bad vul je met water. Als je kindje genoeg heeft van zijn creatie, kan het beestje in bad. De kleuren gaan er vrij snel vanaf, maar als je het goed wil doen, kan het borsteltje nog helpen extra goed te poetsen. De douche is meer voor de ‘leuk’ en het spel.

Als de Washimal weer schoon is, dep je het even droog met wat keukenpapier of een theedoek en kun je kind het vervolgens meteen weer gebruiken om een nieuwe creatie tevoorschijn te toveren. Het water gooi je na elke wasbeurt weg om weer opnieuw te vullen.

crayola washimals 5

Ons oordeel over de Crayola Washimals

Daar kan ik kort maar krachtig over zijn: Waanzinnig leuk speelgoed. De peuter wil er heel vaak mee spelen en dat zegt al genoeg. Het speelgoed is goed voor zijn motoriek. Ik ben verbaasd hoe goed en geconcentreerd hij bezig is met kleuren en schoonmaken ervan. Daarnaast kan hij er zijn creativiteit in kwijt en vindt hij het leuk om er rollenspellen mee te spelen en voor te zorgen.

Ideaal is natuurlijk dat de inkt afwasbaar is, dus meegekleurde vingertjes (zie de foto hierboven) zijn ook weer snel schoon en truien, stoelen en tafels ook. Omdat onze peuter natuurlijk nog maar een peuter is, wordt het met het water wel snel een kliederboel. Dus houd daar rekening mee.

Ook handig is dat je andere Crayola viltstiften ook kunt gebruiken om de dieren in te kleuren.
Ik vind het persoonlijk fijn dat het speelgoed hergebruikt kan worden en dat je er verschillende dingen mee kunt. Het is niet alleen kleuren, het is ook verzorgen, wassen en spelen.

Er zijn verschillende sets beschikbaar. De peuter kreeg de safari set, maar er is ook een huisdieren set, een schoonheidssalon, een dierenartspraktijk een XXL set. Je kunt ze ook verzamelen en een complete dierenfamilie samenstellen.

De Crayola Washimals zijn geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en de prijzen variëren van €11,99 tot €39,99.
Alle Washimals speelsets zijn verkrijgbaar bij Bol.com, Toychamp en de betere speelgoedspeciaalzaken en webshops.

 Volg je ons al op Facebook of Instagram?

Hier lees je meer artikelen over speelgoed.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

Summary
Review Date
Reviewed Item
Crayola Washimals
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Washimals
Close
Read previous post:
tips om een goed gedicht te maken
Sinterklaas | 4 tips om een goed gedicht te maken

Sinterklaas is aangekomen in het land. Daarmee is de tijd van cadeaus en gedichten aangebroken. Die cadeaus zijn vrij eenvoudig...

Close