Close
Wat was jouw mooiste kraamherinnering?

Wat was jouw mooiste kraamherinnering?

Het is vandaag de Dag van de Kraamzorg. Tijd om al die kraamverzorgenden eens flink in het zonnetje te zetten. Want voor veel ouders van een pasgeboren baby is het ondersteunende werk van een kraamverzorger onmisbaar. Deel jouw mooiste herinnering aan jouw kraamverzorgende en je maakt kans op 1 van de 3 maandboxen met Pampers! 

‘Lees ook: Geboortekaartjes inspiratie en tips.‘

Dag van de Kraamzorg

Het werk van een kraamverzorgende is intensief en de werkdruk is hoog. Met de campagne ‘Bedankt, Kraamverzorgende’ wil Pampers daarom alle kraamverzorgenden in Nederland een steuntje in de rug geven door hen in het zonnetje te zetten.

In Nederland worden dagelijks gemiddeld 465 kinderen geboren. Voor alle ouders van deze pasgeboren baby’s kent Nederland het unieke systeem van kraamzorg. Hiermee krijgen ouders van een pasgeboren baby de week na de bevalling een kraamverzorgende in huis die hen helpt met de verzorging van de baby. Iemand die ze alles leert en ondersteunt bij het opvoeden van de baby, die praktische tips en adviezen geeft en eventuele problemen op tijd weet te signaleren. Maar vaak doet de kraamverzorging nóg meer. Zoals bijvoorbeeld mee helpen het huishouden draaiende te houden en eventueel ook wat zorgen voor andere kinderen in het gezin. Voor velen een onmisbaar persoon in die eerste hectische week en hopelijk blijft dit beroep in Nederland dan ook nog lang bestaan!

Bedankt, Kraamverzorgende

Door middel van een mooi berichtje op één van je social media kanalen waarbij je gebruik maakt van #BedanktKraamverzorgende kan je samen met Pampers jouw kraamverzorging in het zonnetje zetten. Ouders die deze hashtag gebruiken maken namelijk kans om deze te mogen verrassen met een cadeaubon voor een bloemetje. Sanna Mulder, kraamverzorgende bij kraamzorgorganisatie Mammae Mia, is een van de kraamverzorgende die te zien is in bovenstaande video. Ze is blij met de aandacht die Pampers voor haar beroep vraagt:

“Het werken in de kraamzorg is het mooiste beroep dat er bestaat. De adrenaline die je voelt als je door weer en wind op weg bent om een thuisbevalling te ondersteunen, ouders die altijd heel blij zijn je te zien en niet weten wat ze zonder je zouden moeten. Maar het beroep is daarbij ook zwaar; het werk gaat altijd door. Ook ’s nachts, tijdens weekenden en feestdagen. Daarnaast moet je altijd binnen een uur op locatie kunnen zijn. De waardering en de dankbaarheid die je van het gezin krijgt na een week kraamzorg te hebben gegeven is echter onbetaalbaar. Als kraamverzorgende vind ik het heel mooi dat hier nu aandacht aan wordt besteed.”

dag van de kraamzorg

Winactie | Maak kans op 1 van de 3 maandboxen Pampers!

Om niet alleen de kraamverzorgers nog eens extra in het zonnetje te zetten door mooie, liefdevolle en hartverwarmende berichtjes te delen over hun mooie beroep, maar ook om jonge ouders te ondersteunen mag MOMmag. in samenwerking met Pampers maar liefst drie keer een maandbox luiers weggeven! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is:

– volg de MOMmag. Facebookpagina
like het bijbehorende berichtje van dit artikel (klik hier)
– laat daar een reactie achter met de meest bijzondere en/of mooiste herinnering aan jouw kraamverzorgende ♥

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 23 september 2018, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

We kijken uit om al jullie mooie en bijzondere herinneringen te kunnen lezen!

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pampers. Uitgelichte foto van KieferPix via Shutterstock

Close
Read previous post:
celebritymoments
Het MOM celebrity nieuws

Het was een vruchtbare week in BN'er land. Er werden veel baby's geboren en er is er weer een op...

Close