Close
Column | ‘De bloei van mijn leven’

Column | ‘De bloei van mijn leven’

Elle schrijft anoniem een column op MOMmag. over haar kinderwens, vruchtbaarheidstraject en alles wat daarom heen een rol speelt in haar leven. In haar eerste persoonlijke column vertelt ze over ‘de bloei van mijn leven’..

Lees ook: ‘7 tips om de emoties de baas te blijven tijdens een vruchtbaarheidstraject

de bloei van mijn leven

De bloei van mijn leven

Hoi. Ik ben Elle.
Ik ben een jonge vrouw en ik ben in de bloei van mijn leven. Want dat hoor je blijkbaar zo te omschrijven. Anderen zeggen het heel vaak: “Meid, je bent in de bloei van je leven, geniet ervan zolang het kan.”

Zelf had ik een andere voorstelling van het ‘in de bloei van je leven zijn’. Mijn voorstelling was dat John en ik inmiddels al zo’n drie koters zouden hebben rondlopen die ik zou vervoeren in zo’n enorme bakfiets. In de bloei van mijn leven zou ik werken, een gezin draaiende houden, een liefhebbende vrouw zijn, een leuke vriendin en een geweldige dochter, zus en collega. Zelfs mijn schoonmoeder en ik zouden de beste vriendinnen zijn.

En altijd met een happy end

Ik zou taarten bakken met mijn nageslacht, af en toe iemand omver rijden met mijn bakfiets omdat ik toch wat te laat op kantoor zou arriveren, ’s avonds gaan sporten en ook nog tijd hebben voor een geweldig seksleven en om het weekend de bloemetjes buiten zetten met mijn vriendinnen. Mijn leven was een grote gezellige kabbelende kerst familie film zonder al te veel grote dramatische gebeurtenissen en altijd met een happy end.

Ja natuurlijk zouden de tropenjaren pittig worden, maar ik had er zin in en ik kon het. Want ik zat ten slotte in de bloei van mijn leven. In plaats van daarvan voel ik me nu meer zo’n tulp die gaat hangen over de vaas heen voordat de bladeren uit gaan vallen en hij in de groenbak belandt.

Mijn eierstokken rammelen al heel wat jaren, maar de rest van mijn lichaam werkt niet mee.
Er had van alles moeten bloeien en groeien in mijn baarmoeder, maar dat doet het niet.
En die eierstokken maar rammelen en rammelen.

Misschien rammelen ze wel te hard en doen ze het daarom niet meer?

⇒ Misschien ben jij zelf ook wel een op de zes en heb/had je moeite met zwanger worden? Herken je je in Elle’s column? Praat je mee via Facebook en Instagram?

Hier lees je meer van en over Elle.

* Uitgelichte foto tbmnk via Shutterstock.

 

Close
Read previous post:
unisex namen
Inspiratie voor kindernamen | 20 unisex namen op een rij

Verwacht je een kindje en ben je nog niet uit over de naam? Misschien weet je het geslacht nog niet...

Close