Close
De Lockdown diaries | Kristel: ‘De eerste thuis schooldag’

De Lockdown diaries | Kristel: ‘De eerste thuis schooldag’

In de derde Lockdown diaries een dag uit het leven van Kristel. Zij vertelt over de eerste thuis schooldag met haar kinderen. Lukt het iedereen om zich te concentreren? En om te helpen? Mogen de kinderen naar buiten? Hoe ga je daarmee om?

Lees ook: ‘Aan wie ligt het eigenlijk? | Column over onvervulde kinderwens’

de eerste thuis schooldag

De eerste thuis schooldag

Vanochtend na het ontbijt hebben we de spullen van mijn jongste dochter Charlotte (8 jaar) op school opgehaald om thuis aan de slag te gaan. Tussendoor heb ik nog even mijn laptop open kunnen klappen, om de eerste mailtjes weg te werken voor mijn werk. Officieel ben ik woensdags vrij, maar deze weken zal ik iedere dag wel werken om naast mijn vrijwilligersbaan als juf (nou ja vrijwillig 😉 mijn betaalde baan een beetje bij te kunnen houden ;-).

Charlotte, zit in groep 4, had haar weektaak gisteren gekregen, zodat we de planning voor deze week al hadden gemaakt. Nadat we al haar spullen klaar had gezet, is ze aan de slag gegaan met alle taken (een behoorlijke lijst). In eerste instantie zat ik naast haar om zelf te werken, maar het geluid van mijn toetsenbord leidde haar zo af, dat ik mijn thuiswerkplek maar naar de zitbank in de woonkamer heb verplaatst..

Iedere 10 minuten; ‘mama ik snap het niet’

Tja en toen begon het, iedere 10 minuten; ‘mama, ik snap het niet’. En de iets te behulpzame mama als ik ben, probeerde ik haar natuurlijk te helpen. Terwijl als ze het met mij samen nog een keer las, ze het meestal wel begreep. Dit kaartte ik vanavond bij het avondeten aan. Onze oudste dochter, kwam met de gouden tip: Lees eerst zelf de vraag 3 keer, voordat je om hulp vraagt. Vanaf morgen gaan we die invoeren. Ben benieuwd! Mocht je je afvragen hoe het met onze oudste (14 jaar) gaat (derde jaars tweetalig VWO), die maakt haar eigen planning en kan goed zelfstandig werken, daar hebben we dan weer minder omkijken naar.

de eerste thuis schooldag 2

Nadat Charlotte alle werkjes voor school gedaan had, was het al een uur of 3. En toen zij we lekker naar buiten gegaan. Ik wilde het bos in, maar wij wonen in een enorm kinderrijke wijk, dus wilde ze liever buiten spelen. Zo lastig om haar dan niet te laten doen. Ik vond het eigenlijk niet zo’n goed plan dat buiten spelen. Maar onder een aantal voorwaarden (voldoende afstand en een ouder die toezicht houdt) toch maar.

Ik merk dat ik na zo’n dag toch echt wel tijd voor mijzelf mis

Tussen het koken, wc’s schoonmaken en de was heb ik ook nog een beetje kunnen werken.

Ik merk aan mijzelf dat ik na zo’n dag toch echt wel tijd voor mijzelf mis! Het overgeven aan deze situatie vind ik lastig. Ook mis ik mijn ouders heel erg, die wonen hier in het dorp, maar hebben we al ruim 1,5 week niet gezien. Iets dat voor mij (en ook onze meiden) zeer uitzonderlijk is, meestal alleen als een van ons op vakantie is.

Nou ja vriendinnetje van mij appte net dat we toch moeten proberen vol te houden en niet te ver voor uit willen kijken. Dat ga ik morgen zeker proberen!

Dag 4: Superzus Roosmarijn heet Charlotte mee naar haar kamer genomen en helpt haar de hele ochtend met haar huiswerk, zodat ik kan werken. Super lief, zo komen we de komende tijd wel door!

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer MOM gerelateerde artikelen.
En hier lees je meer Lockdown diaries en andere artikelen die hiermee te maken hebben.

Beeld © Kristel van Mourik

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

de eerste thuis schooldag Kristel

 

 

Close
Read previous post:
5 mindfulness activiteiten die je met je gezin kunt doen

Breng je de komende tijd veel tijd met je gezin door? In dit artikel lees je 5 mindfulness activiteiten die...

Close