Close
Je kindje in een week zindelijk met de Zindelijkheidsbox

Je kindje in een week zindelijk met de Zindelijkheidsbox

Echt een ‘leuk’ project om nu mee aan de slag te gaan: Zindelijkheidstraining. Weet je dat dat helemaal geen grote opgave hoeft te zijn? Met de Zindelijkheidsbox kan je kindje in een week zindelijk worden. Karen vertelt je hoe het werkt. En we mogen een zo’n box weggeven!

Lees ook: ‘Laat maar huilen’ | Over een poging de peuter van de speen af te krijgen

de zindelijkheidsbox

Je kindje in een week zindelijk met de Zindelijkheidsbox

Hoe fijn is het als je kind zindelijk wordt. Geen gedoe met (wasbare) luiers meer. Niet meer als je op pad gaat, luiers mee en op zoek naar plekken om te verschonen. Bovendien is het voor je kind zelf ook prettig om zindelijk te worden. Zeker voor zijn zelfvertrouwen.

Zie je er tegenop om te beginnen met de zindelijkheidstraining? Niet doen hoor. Met de juiste middelen, doorzettingsvermogen en een klein beetje creativiteit is je kind zo zindelijk. Een van die middelen zou de Zindelijkheidsbox kunnen zijn. We leggen je uit hoe deze training precies werkt en je kunt er een winnen. Ideaal als je nu wil beginnen met potty training.

de zindelijkheidsbox doos

De Zindelijkheidsbox

Deze box is speciaal ontwikkeld door twee ouders van drie kinderen om de zindelijkheidstraining nog makkelijker te maken. De box werd getoetst door experts en heeft inmiddels al vele kindjes in een week tijd zindelijk gemaakt.

De box geeft je een pittige training met uiteindelijk een fantastisch resultaat! Let wel: Je hebt een week volledige aandacht nodig om het voor elkaar te krijgen. Geadviseerd wordt om elkaar af te wisselen en vakantieperiodes zijn ideaal. Laten de meesten van ons nu veel thuis zijn!  Door de training ben niet maanden bezig met potjes en wekkers, maar pak je het snel en effectief aan.

Wat zit er in de Zindelijkheidsbox?

1 Trainingsprogramma
7 Instructiekaarten
6 Complimentkaarten
14 Schema’s
20 Stickerkaarten
120 Vrolijke dierenstickers
1 Diploma
Daarnaast krijg je toegang tot de Facebook community van Zindelijkheidsbox.nl

Wat heb je nog meer nodig?

Een potje voor de eerste 3 dagen.
Wc verkleiner.
Ook handig: Opstapje voor bij de wc
Minimaal 10 onderbroekjes
Iets om je meubels te beschermen (bijvoorbeeld opengeknipte vuilniszakken met badhanddoeken of Matrasbeschermers)
10 mini-cadeautjes (1 tot 3 euro) (niet gevoelig voor cadeautjes?)
Luierbroekjes (voor het slapen)
En een leuk boekje over de wc? Bijvoorbeeld:  ‘He, wie zit er op de wc?‘ of ‘Saar op de wc‘.

de zindelijkheidsbox inhoud

Hoe werkt de Zindelijkheidsbox?

Als ouder lees je het instructieboekje grondig door. Daarnaast heb je de benodigdheden in huis gehaald om fris van start te gaan. Per dag krijg je een handige kaart met instructies wat je die dag moet doen en extra tips voor communicatie met je kindje.

Ook krijgt je kindje kaarten waar het stickers op kan plakken als het een plasje of poepje op de pot heeft gedaan. De eerste dagen is een volle spaarkaart al na 5 stickers. Gedurende de week moeten er meer stickers geplakt worden om een cadeautje te krijgen. Bij een volle spaarkaart krijgt je kindje namelijk een cadeautje wat heel motiverend werkt. Overigens is dat voor de meeste kindjes zo. Niet alle kinderen lopen, lopen warm voor cadeaus en dan zijn er ook nog slimmeriken (zoals mijn peuter) die hun plasjes gaan verdelen zodat ze eerder een volle spaarkaart hebben. Dus niet volledig uitplassen, maar 5 minuten later weer moeten.

Als je kind niet gevoelig is voor cadeautjes, kun je er ook een andere beloning tegenover zitten zoals een koekje, langer opblijven of een keer extra naar de speeltuin.

Tijdens de week leert je kind zelf aangeven wanneer hij of zij moet plassen poepen. Vanaf een bepaalde leeftijd voor een kindje daar sowieso bewust van dat het plast of poept. Maar nu leren ze ook daar een actie op te ondernemen en het niet in de broek te doen. Je kind leert zijn of haar behoefte op te houden en te wachten tot het op de wc kan. Ook leert je kind van het potje naar de grote mensen wc over te stappen.

Waar jij zelf rekening mee moet houden, is dat er ongelukjes zullen zijn. Je mag dan niet boos of teleurgesteld worden. Een ongeluk is een leermoment. Daarnaast is het best lastig dat je op een gegeven moment toch echt de deur uit moet en er dus een kans is dat je kind onderweg een ‘ongelukje’ krijgt. Neem dus schonen broeken mee als je onderweg bent en houd er rekening mee dat je uit je omgeving weerstand kunt krijgen. Bovendien heb je best een flinke dosis doorzettingsvermogen nodig, maar na deze week zijn je kind en jij blij dat jullie hebben doorgezet!

Eventueel kun je voor een tweede kind of een tweeling los de beloningskaarten bestellen zodat je niet een tweede box hoeft aan te schaffen.

De doos kun je online bestellen en kost €34,95.
Ter info: Per maand geven mensen gemiddeld 35 tot 65 euro aan luiers en bollendoekjes uit.

[GESLOTEN] Winactie Zindelijkheidsbox

Wij mogen een doos om zindelijk te worden weggeven aan een trouwe volger van MOMmag. en

Wil je kans maken? Meedoen aan deze winactie is heel simpel:

– Laat in een reactie onder de bijbehorende post op onze Facebookpagina weten hoe oud jouw kindje is en waarom je graag zou willen beginnen met de training. Je kunt de box natuurlijk ook bewaren voor als je kindje wat ouder is en meedoen zodat je ‘m al in huis hebt.
– We vragen je wel of je onze Facebookpagina en het Facebookbericht wilt liken. Zo blijf je ook op de hoogte van al onze acties en nieuwtjes. Een andere MOM op deze leuke actie attent maken door een tag, mag natuurlijk ook. Graag zelfs!
– Lees voor de zekerheid ook even onze winactie voorwaarden en ons winactie beleid.

Meedoen met deze winactie kan tot en met vrijdag 10 april 2020 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen over peuters.
En hier lees je meer van en over Karen.

Uitgelichte foto ‘potty training’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

in een week zindelijk met de zindelijkheidsbox Pinterest

 

Close
Read previous post:
verstandelijk gehandicaptenzorg
De Lockdown diaries | Marieke: ‘Mama kun je niet bij ons blijven?’

Marieke werkt in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Haar werk gaat dus gewoon dus gewoon door en dat doet ze met liefde....

Close