Close
De zwangerschapsshoot van.. Jennifer!

De zwangerschapsshoot van.. Jennifer!

Iedere week zie je een zwangerschapsshoot op MOMmag. Omdat het natuurlijk leuk is om naar die mooie foto’s van zwangere vrouwen te kijken, maar ook om wellicht inspiratie op te doen voor je eigen shoot. Vandaag de shoot van Jennifer. Zij ging onder andere op de foto met haar peuterdochtertje en had een urban shoot.

de zwangerschapsshoot van jennifer 2

De zwangerschapsshoot van Jennifer

1. Wie ben je?
“Mijn naam is Jennifer Joedo, 38 jaar oud en ik ben momenteel woonachtig in Bunschoten-Spakenburg. Ik ben al 19 jaar samen met Don (samenwonend) en eigenaar van Travelguppies. Verder ben ik freelance reisverslaggever, freelance event manager en blogger voor Wereldwijven.”

2. Van je hoeveelste kindje was je zwanger tijdens deze shoot? 
“Ik was 30 weken zwanger van mijn tweede kindje toen ik de fotoshoot liet doen. De vorige keer heb ik geen officiële shoot gedaan, maar wel foto’s laten nemen door mijn schoonzus die een goede camera heeft.”

3. Waarom wilde je graag een zwangerschapsshoot?
“Eigenlijk was het niet echt gepland. Lizeth woont 2 huizen verderop en ik wist dat ze fotografe is en graag portret fotografie doet. We spraken erover toen we elkaar tegenkwamen en het leek mij wel leuk om wat leuke foto’s te hebben van mijn zwangere ik en mijn dochtertje Skye van 2. In de weken dat het mooi weer was prikten we spontaan een datum voor 2 dagen later.”

de zwangerschapsshoot van jennifer met peuter skye

4. Heb je zelf een thema of stijl voor de foto’s bedacht, of heeft de fotograaf je geholpen?
“Toen we de datum prikten wist ik eigenlijk nog niet eens wat ik wilde. Maar om ervoor te zorgen dat we op dezelfde lijn zaten ben ik dezelfde avond inspiratie op Pinterest gaan zoeken. Zo kon ik haar al vast het een en ander sturen wat ik mooi vind. Ik wilde het liefst een shoot buiten doen, maar waar? Ik hou wel van ‘anders’, minder statisch, natuurlijk en urban. Ik stelde mijzelf de vraag wat zou ik zelf leuk vinden om aan de muur te hangen? Ik kwam uit bij Urban fotoshoots en zag voorbeelden van shoots bij graffiti walls. Ik hou van streetart dus was gauw enthousiast. Ik was bang dat het misschien te druk zou worden, maar op de Pinterest zag ik voorbeelden dat het wel kon.

Maar waar vind je zo’n locatie? Lizeth hield gelukkig ook van deze industriële stijl en dacht mee. Ze stelde een plek in Amersfoort voor waar we heen zijn gegaan. Ik heb een tas met verschillende kleding meegenomen zodat ik ter plekke kon wisselen van kleding als dat nodig was.”

5. Hoe vond je het om zo’n shoot te doen?
“Eigenlijk erg leuk! Het was een mooie dag. Zowel ik als mijn dochtertje hadden er zin in. Ook voor mijn dochtertje was dit de eerste keer. Dus waren benieuwd hoe lang ze dit vol zou houden. Ik had haar die dag verteld wat we gingen doen en hield er zelf rekening mee dat ze na een paar foto’s er wel klaar mee zou zijn. Eerst maakte ze foto’s van mijn dochtertje, ze vond de omgeving interessant en dus ging het al spelenderwijs goed. Als ze geen zin had lieten we haar gewoon gaan. We betrokken haar bij alles wat het misschien ook wel leuk maakte en ondertussen een beetje stoeien met mama.”

6. Ben je blij met het resultaat? 
“Ja, heel blij! Eigenlijk was ik blij verrast. Ik kende de stijl van Lizeth niet zo goed en weet hoe moeilijk shoots met kinderen kan zijn omdat ze vaak erg beweeglijk zijn. Maar alle foto’s zijn eigenlijk heel spontaan genomen. Ik was al blij als er een paar gelukt zouden zijn, maar er waren er eigenlijk best veel gelukt! Daarnaast luisterde Lizeth goed naar wat ik wilde. We hadden allebei ideetjes en probeerden gewoon ter plekke dingen uit. Ze liet je vrij en meedenken, dat vond ik leuk en heeft bij mij wel geholpen.”

Lieve Jennifer, bedankt dat je jouw prachtige foto’s met ons wilde delen!

Vind je de shoot van Jennifer ook zo mooi? Spreekt dat industriële je aan? Praat je mee op onze Facebookpagina?

Mocht je zelf trouwens je shoot willen delen, heel graag! Je kunt ons mailen via info@mommag.nl

Andere shoots bekijken? >>> De zwangerschapsshoot.. van Hannah!

Fotograaf shoot Jennifer © Lizeth de Weger.

Close
Read previous post:
relaxed met het gezin op vakantie
Relaxed met het gezin op vakantie? Dat doe je zo! (met handige tips van moeders)

Wist je dat gezinnen met jonge kinderen de meeste vakantiestress ervaren? Dat bleek uit een onderzoek dat uitgevoerd werd onder...

Close