Close
‘Op naar de owa en de oe oe!’ | Naar de dierentuin met een dreumes

‘Op naar de owa en de oe oe!’ | Naar de dierentuin met een dreumes

Tijdens de kerstvakantie ging Karen S. met haar dreumes naar de dierentuin. In deze column beschrijft ze hoe deze kleine man dat beleefde. Of eigenlijk ‘niet beleefde’. Gelukkig hadden de mama’s een heerlijke dag.

Lees ook: ‘Geweldige Halloween outfits voor moeders met baby’s’

dierentuin met een dreumes

Naar de dierentuin met een dreumes

Heerlijk, het is weer kerstvakantie! Een vakantie vol sfeer, gezelligheid en familie. Het is de vakantie waar ik altijd naar uit kijk en heel veel zin in heb. Maar met een dreumes in huis ziet zo’n vakantie er toch net iets anders uit dan voorheen. De dagen voor kerst zijn als vanouds gevuld met het kopen van eten, het binnen hengelen van de laatste cadeautjes en het maken van gedichtjes voor bij de cadeautjes. Kortom de voorbereidingen voor een op en top kerst. Dan volgen de meest sfeervolle dagen van het jaar; kerst! En daarna kunnen we even ademhalen voor het weer oud en nieuw is. Maar wat ga je op die dagen dan doen?

Natuurlijk brachten we een paar dagen thuis door. Even bijkomen van kerst en ons mannetje weer in het normale ritme krijgen. Maar als je dan toch vrij bent, dan wil je ook graag een keer iets ondernemen. Nu bleek dat we nog kaartjes hadden liggen voor een bezoek aan Dierenrijk Europa. Met een dreumes die de hele dag door de hele dierentuin nadoet, zou dit een topdag worden. We zagen het al voor ons: ‘Kijk Ravi, we zijn bij de apen.’ Gevolgd door twee handjes die onder zijn oksels gaan met het bijbehorende ‘oe oe’ geluid. Of ‘Hey knul, kijk eens de olifanten!’ Gevolgd door ‘owa owa’ en dan een knuistje tegen zijn mond aan waar hij een keer op blaast als slurf. Het zou vast en zeker een hilarische dag worden!

Nou, dat werd het zeker…

Ravi is een dreumes met een zeer duidelijke mening

We waren mooi op tijd bij de dierentuin en we hadden Ravi lekker warm aangekleed. Lees: hij had een dikke winterjas aan en warme kleding eronder, want Ravi is een dreumes met een zeer duidelijke eigen mening en dus waren van een muts, sjaal of handschoenen geen sprake.

De eerste diertjes die we tegenkwamen waren vond hij minder interessant; een beverrat en een kleinklauw otter. Deze passeerden we daarom snel en toen begon het echte werk; de vari’s. We liepen tussen de vari’s door, welke net te eten kregen en Ravi keek z’n ogen uit. Hij keek rond en wees de ene na de andere vari aan. Het volgende grote dier zouden de olifanten zijn. We zetten Ravi weer in de wandelwagen en liepen naar de olifanten. Maar in plaats van een mannetje dat een knuistje tegen zijn mond deed als slurf, kregen we een mannetje dat zijn mond open trok en begon te krijsen. Niks was meer goed. Hij wilde niet op de arm, hij wilde niet in zijn wandelwagen, hij wilde geen diertjes kijken en hij wilde niet drinken. We keken elkaar aan: Dit zou een vlot dierentuin bezoekje worden.

De dreumes had nog niet echt een dier gezien

Toen we Ravi uiteindelijk in zijn wandelwagen hadden liggen, was het binnen een paar seconden stil: hij sliep. En dus vervolgden we onze weg door de dierentuin met een slapende dreumes. Toen we bij de uitgang kwamen, sliep hij nog steeds. Wat zouden we doen? Ravi had nog niet echt een dier gezien en het was heerlijk weer om te buiten te zijn en dus besloten we nog een rondje te wandelen. Met een beetje geluk zou hij wakker worden en toch nog enkele diertjes kunnen zien.

Gelukkig is slapen in de buitenlucht goed voor je kind, want ook de tweede ronde bracht hij slapend door. En zo zaten we wij na 3 uur ruim aan ons aantal stappen van de dag, maar hadden we nog geen ‘oe oe’ of stoere brul van onze bink gehoord. Gelukkig lopen de dieren in de dierentuin niet weg en dus besloten we bij thuiskomst meteen op Social Deal op zoek te gaan naar kaartjes voor een nieuw dierentuinbezoek. Dus Safaripark de Beekse Bergen zet je schrap, want binnenkort komen we met een wakkere dreumes langs!

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer columns.
En hier lees je meer van en over Karen S.

Beeld via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

Naar de dierentuin met een dreumes

Close
Read previous post:
meest populaire babynamen 2019
Dit zijn de meest populaire babynamen van 2019!

Ze zijn weer bekend hoor. De meest populaire babynamen van 2019!  Natuurlijk vertellen we je precies welke namen baby's in...

Close