Close
MOMtalk met.. Diesna Loomans!

MOMtalk met.. Diesna Loomans!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Diesna Loomans; moeder van twee kids en werkzaam als stewardess en vlogger/blogger. 

‘Lees ook: MOMtalk met Marije van MomPoint!’

Diesna Loomans interview

Interview met Diesna Loomans over het moederschap

Wie ben je?
Ik ben Diesna Loomans, 33 jaar, woon samen met mijn vriend en heb 2 kinderen; Jola van 8 jaar en Jax van 5 maanden. Ik ben vlogger/blogger en daarnaast werk ik ook als freelance stewardess bij Transavia.

Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Mijn moeder zei ooit tegen mij: “Diesna, JA is ook een antwoord.” Ik zei te vaak NEE wanneer Jola mij iets vroeg. Toen ben ik meer gaan nadenken over positief opvoeden en gaan inzien dat wanneer ik haar met meer liefde en respect ging behandelen en opvoeden ik dat vanzelf terug kreeg. Ik probeer haar altijd erg vrij te laten. Ook dat heb ik zelf van mij moeder geleerd. Ik vind het zelf erg fijn dat ik vrij en zelfstandig ben opgevoed.

Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Natuurlijk een fijne kinderstoel om lekker met je kind aan tafel te zitten. Het is erg belangrijk om lekker op dezelfde hoogte tijd voor elkaar en eten te nemen. En natuurlijk een goed bedje met een goed matras, wij hebben het Eve baby matras voor Jax en de Eve boxspring voor Jola. Aangezien je baby’tje/kindje daar een groot deel van zijn leventje op ligt. Verder vind ik dat je eigenlijk met veel minder af kunt dan je denkt.

Ik ben toevallig net bezig met een artikel en video hier over. Soms zie je toch echt door de bomen het bos niet meer, terwijl de kindjes zelf echt met de kleinste dingen blij zijn. Zo’n leuke blokkendoos om mee rond te lopen bijvoorbeeld. Jola had verder helemaal niet zo veel speelgoed. Elke dag weer kwam de blokkendoos tevoorschijn 🙂

Diesna Loomans interview

“Ja is ook een antwoord.”

Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Koop spullen op Marktplaats of bij Noppes. Kindjes hebben het toch niet lang nodig en het is echt zonde om al die spullen steeds weer nieuw te kopen. Betreft opvoeden kan ik alleen maar zeggen volg je gevoel. Die zegt het vanzelf. Je kan nog zo-, zo-, zoveel tips overal krijgen: ieder kindje is anders. Dat merk ik nu bij de tweede wel. Alles echt alles is anders.

Dit keer had ik wel graag wat eerder (liefst al in de eerste week) advies willen krijgen in verband met de voorkeurshouding van mijn zoontje. Hij had deze namelijk al heel snel ontwikkeld. Ik had graag willen weten dat ik hem in de eerste weken wat vaker overdag op zijn zij had moeten leggen want nu heeft hij een afgeplat hoofdje. Dat is iets wat me dagelijks bezig houdt ondanks dat de fysio zegt dat het echt wel op tijd zal bijtrekken.

Verder vind je veel tips in mijn vlogs, daar deel ik namelijk ook al mijn fouten haha. Zo zit ik momenteel weer te hannesen met flesje en spenen, ik heb namelijk alleen maar borstvoeding gegeven en nu wilt Jax niet uit een flesje drinken.. dat is best lastig wanneer je weer aan het werk moet! Je kan me volgen via mijn website 🙂

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via via mijn website en via mijn website? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

Close
Read previous post:
films over het moederschap op netflix
MOMtime | 5 heerlijke films over het moederschap op Netflix

Kinderen op tijd op bed, telefoon op stil. Popcorn en rode wijn in huis of koekjes en thee, wat jij...

Close