Close
Netflix kijktip | Docuserie Babies (een wetenschappelijke serie over de ontwikkeling)

Netflix kijktip | Docuserie Babies (een wetenschappelijke serie over de ontwikkeling)

Netflix heeft een nieuwe docuserie online. In deze 6-delige reeks wordt door middel van de wetenschap getoond hoe baby’s zich ontwikkelen in hun eerste levensjaar.  Mirjana keek de serie en vertelt je meer over deze docuserie Babies.

Lees ook: ‘Baby geboren? | Stuur een gepersonaliseerd felicitatiekaartje!

netflix kijktip docuserie babies

Netflix kijktip | Babies

Netflix heeft een nieuwe docuserie gepubliceerd: ‘Babies’. In deze 6-delige reeks zie je hoe baby’s zich ontwikkelen in hun eerste levensjaar. Ook leggen wetenschappers wat er gebeurt tijdens de ontwikkeling. Natuurlijk is dit super interessant om alles eens vanuit een andere hoek te bekijken. In de docuserie kijk je mee in het leven van verschillende baby’s en onderzoekers.

De afleveringen duren een klein uur en zijn op verschillende gebieden toegespitst. Het is leuk om de verschillende gezinnen en baby’s te zien waarbij er vele verschillen te zien zijn, en tegelijkertijd ook zoveel overeenkomsten.

Aflevering 1: Liefde

In de eerste aflevering word je meegenomen in de biologie van de baby. Het ontstaan van de emotionele band tussen ouder en kind en wat dit fysiek voor gevolgen kan hebben. Daarnaast zie je een stukje van het still-face experiment waarbij aan de ouder gevraagd wordt niet te reageren op de baby.

Aflevering 2: De eerste hapjes

Hier kom je erachter wat de eerste hapjes voor de baby betekenen. Dat je bent wat je eet, bewezen wordt door wetenschap. Zo vertellen onderzoekers hoe belangrijk moedermelk, ijzer en microben zijn voor de voeding en bescherming van de kleintjes.

Lees ook: ‘Volgens artsen zijn dit de belangrijkste voedingsstoffen voor je baby

Aflevering 3: Kruipen

Tijdens deze aflevering, zie je dat kruipen van baby’s veel meer is dan de overgangsfase tussen liggen en lopen. Ook hier zie je weer voorbeelden daarvan met uitleg.

Aflevering 4: De eerste woordjes

In deze aflevering onderzoeken experts het ritme en de stroom van taal en hoe baby’s zich de cadans van taal al eigen maken voordat ze überhaupt kunnen praten.

Aflevering 5: Slapen

Een niet geheel onbelangrijk item voor de ontwikkeling van de baby. Slaap wordt bestudeert op stuiptrekkingen, apps en dutjes.

Aflevering 6: De eerste stapjes

In de laatste aflevering kun je bekijken hoe lopen de wereld van de baby verandert. Er wordt verteld wat ze hebben ontdekt over neonatale reflexen. Maar je leert bijvoorbeeld ook over de ontwikkeling van het skelet en praten.

De Netflix docuserie Babies is een verfrissende en informatieve serie die de baby vanuit een heel ander oogpunt laat zien. Het is interessant om te bekijken. Daarnaast is het vermakelijk en leer je er ook nog van.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de trailer:

Met een Netflix-account bekijk je de hele serie hier.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen met kijktips.
En hier lees je meer van en over Mirjana.

Beeld  ‘Netflix’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

Netflix kijktip docuserie babies pinterest

 

Close
Read previous post:
verstoppertje spelen met peuter
Verstoppertje spelen met peuter | 12 dingen die opvallen

Het is een van de favoriete spelletjes van het zoontje van Karen. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Maar...

Close