Close
Budget beauty tip | Dove shower scrub

Budget beauty tip | Dove shower scrub

Merk je dat je huid door de weersomstandigheden droger begint te worden? Jeukt je huid en zijn er velletjes in zicht? Tijd om hier wat aan te doen! Een scrub voor je lichaam die tegelijkertijd je huid voedt is hiervoor een perfecte aanrader. Wij tippen vandaag als budget beauty tip de Dove shower scrub die in drie heerlijke geuren verkrijgbaar is. 

‘Lees ook: The Body Shop body butters uit de Kerstcollectie 2018.’

Dove shower scrub review

Waarom je huid scrubben?

De huid vernieuwd zichzelf voortdurend. Daar merk je op zich niets van, maar ondertussen verlies je daardoor dagelijks miljoenen huidcellen. Deze laten deels vanzelf los, maar als je huid in iets minder goede conditie is kunnen deze dode huidcellen ophopen. Vaak komt dit voor in tijden van stress of bijvoorbeeld door seizoensinvloeden zoals nu met de overgang naar kouder en wisselvalliger weer. Als de dode huidcellen ophopen kan je huid droger en ruwer aanvoelen, minder stralen en een doffe uitstraling krijgen. Daarnaast belemmert het de opname van verzorgingsproducten zoals een bodylotion waardoor smeren in zo’n periode maar weinig zin lijkt te hebben. Je huid één à twee keer per week te scrubben help je deze in optimale conditie te houden.

Scrubben verwijdert trouwens niet alleen de dode huidcellen, het helpt ook de doorbloeding te stimuleren waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en het geeft de celvernieuwing een boost. Een stap om in je beautyroutine op te nemen dus!

Dove shower scrub review

Dove shower scrub

De nieuwe Dove shower scrub is vrij van plastic deeltjes en dat is heel erg fijn voor het milieu. In plaats daarvan zitten er natuurlijke exfoliërende ingrediënten in en zijn ze verrijkt met verzorgende ingrediënten. Ze zijn heel gemakkelijk in gebruik: je maakt je huid vochtig onder de douche, draait de douchekop even weg of zet het water uit, neemt een hoeveelheid scrub in je handen, masseert deze met ronddraaiende bewegingen in over je huid en spoelt dit daarna goed af.

Kiwiseeds & Cool Aloe Scent – Deze variant heeft een lichtzoete en frisse geur en er zit onder andere hydraterende glycerine en aloë vera en kiwizaadjes voor het scrubeffect in.

Pomegranate seeds & Shea Butter Scent – Deze variant heeft een fruitigere geur en er zit onder andere hydraterende glycerine, voedende shea boter en gemalen granaatappelzaadjes voor het scrubeffect in.

Crushed Macadamia & Rice Milk Scent – Deze variant heeft een warmere en romige geur en er zit onder andere hydraterende glycerine en rijstextract, voedende macadamia-olie en rijstolie en gemalen macadamianoten voor het scrubeffect in.

De nieuwe Dove shower scrub is verkrijgbaar voor €8,99 (225ml) bij onder andere Albert Heijn, Kruidvat en Trekpleister.

Welke van deze drie varianten spreekt jou het meest aan? Praat erover mee via onze Facebookpagina 🙂

* Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn toegestuurd.

Close
Read previous post:
over ouders die continu willen vergelijken
Ka’s Column | ‘Kan hij dat nog niet?’ (over ouders die continu willen vergelijken)

Bij de zandbak kwam Karen twee andere moeders tegen die hun kinderen met haar peuter vergeleken. Je kent dat type...

Close