Close
Flapjesboek | ‘Dribbel naar de boerderij’ van Eric Hill

Flapjesboek | ‘Dribbel naar de boerderij’ van Eric Hill

Je zou het niet zeggen, maar Dribbel viert dit jaar zijn 40e verjaardag! Deze geliefde puppy heeft wereldwijde bekendheid en is echt een klassieker voor peuters. ‘Dribbel naar de boerderij’ is een heruitgave om dit heuglijke feit te vieren. Het is echt een aanrader volgens onze boekenrecensent Daphne!

Lees ook: ‘10x de leukste uitspraken van kinderen

dribbel naar de boerderij

‘Dribbel naar de boerderij’ van Eric Hill

Leuk weetje voor de boekennerts onder ons: Eric Hill bedacht in 1976 het gevlekte hondje Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Zijn eerste boek Waar is Dribbel? (1980) was tegelijkertijd het eerste flapjesboek ter wereld. Het werd een bestseller. Sindsdien is Dribbel een van de bekendste figuurtjes uit de internationale jeugdliteratuur en zijn flapjesboeken nu niet meer weg te denken uit het de boekenkast van de kleintjes! Bovendien is hondje Dribbel natuurlijk jeugdsentiment voor veel van ons.

dribbel naar de boerderij tussen 1

Dit jaar viert Dribbel dus zijn veertigste verjaardag. We hebben het dus over een echte klassieker in kinderboekenland. Eerlijk gezegd vergeet ik Dribbel wel eens als ik boekjes zoek voor kleintjes. Zonde! Dribbel beleeft leuke avonturen en de interactie met ‘de flappen’ maakt het extra leuk. Verder voldoen de boekjes van Dribbel volledig aan mijn checklist:

✔ Verhaallijn (kan ik het handelen dit boek 365 keer voor te lezen?)
✔ Grafische illustraties of geometrische vormen (lust voor het oog van ouder en kind)
✔ Contrast/kleurgebruik (hoog contrast en primaire kleuren doen het goed bij mini-mensen)

dribbel naar de boerderij tussenbeeld 2

En dus op onze leeslijst ‘Dribbel naar de boerderij’!

 

Er zijn kleine dieren op de boerderij geboren en Dribbel gaat met zijn vader mee om de babydieren te bekijken. Maar waar zijn ze? Samen met zijn vader gaat Dribbel alle boerderijdieren af om te kijken waar de kleintjes zijn. Hij zoekt in de stal en achter de plantjes, in het hooi en tussen het hoge gras… Kan Dribbel de babydieren vinden? Spoileralert! Natuurlijk kan Dribbel dat.

tussenbeeld 3 dribbel naar de boerderij

Onze ervaring

Ik las dit boekje samen met mijn twee dochters. En dat is misschien wel een van de leukste dingen van dit boekje, je kindje kan al snel zelf mee doen. Toegegeven de oudste van het stel gaf de voorkeur aan haar andere Dribbel boek, hier te koop, maar haar kleine zus vindt het prachtig. De eenvoudige illustraties in primaire kleuren trekken haar aandacht en ze test even goed of je het boekje ook heen en weer kan zwaaien aan zo’n geinig flapje. Wonder boven wonder blijkt dat in ieder geval deze keer te kunnen.

Even geen zin om voor te lezen? Of juist een mega-Dribbel-fan in huis die er maar geen genoeg van krijgt? De avonturen van Dribbel zijn ook op kids-tube en in het theater te vinden. In de Dribbel minishow! (van theater terra) komen de verhalen uit de boeken van Dribbel tot leven en daarbij worden vrolijke liedjes gezongen. Ook mag iedereen meedoen met een klompendans! Kijk hier even naar speeldata voor 2020 (red.: onder voorbehoud van hoe het loopt met het corona virus).

‘Dribbel naar de boerderij’ is onder andere hier te koop en kost ca. €13,99.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer van en over Daphne.
En hier lees je meer artikelen over kinderboeken.

* Foto’s © Daphne Meijer.
Dit artikel bevat een affiliate link.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

dribbel naar de boerderij Pinterest

 

Close
Read previous post:
thuiswerken met een drieling
De Lockdown diaries | Ymkje: Thuiswerken met een drieling

Thuiswerken met een drieling. Ymkje staat normaliter ook al vroeg op en is gewend vanuit huis te werken. Hoe lukt...

Close