Close
Newsflash | NPO Zapp komt met dagelijkse educatieve liveshow Zapplive Extra

Newsflash | NPO Zapp komt met dagelijkse educatieve liveshow Zapplive Extra

Doordat de scholen gesloten zijn, zitten veel kinderen thuis. Daarom biedt NPO Zapp vanaf woensdag 18 maart met een dagelijkse educatieve liveshow Zapplive Extra en een groot aanbod van educatieve programma’s. Leren vanuit de huiskamer!

Lees ook: ‘MOMmag. on tour | De uitreiking van de Zapp Awards 2020

educatieve liveshow

NPO Zapp komt met dagelijkse educatieve liveshow Zapplive Extra

Al die kinderen die thuis moeten blijven? Daar wilden ze bij NPO Zapp wat op bedenken. Om ouders en docenten wat te ontzorgen en kinderen toch de mogelijkheid geven iets te leren. Daarom biedt NPO Zapp een breed aanbod aan educatieve programma’s. Nieuw is de liveshow Zapplive Extra die als functie heeft een nationale huiskamer te zijn waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts.

Live-Programma

Het live-programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aansluit bij educatieve Zapp-programma’s die gaan over onder anderen biologie (de Smerige Quiz, EO), wetenschap (Willem Wever, KRO-NCRV) en natuur (Freeks Wilde Wereld, VPRO). Nieuw is ook Het Klokhuis Maakt (NTR), dit is een creatief programma waarbij kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts.

Klaas van Kruistum – presentator van Zapplive Extra – vertelt:

We voelen allemaal onzekerheid en juist daarom zijn we er nu gewoon elke dag. Voor goede informatie, iets leren ondanks dat je niet naar school gaat én onderling contact, ook al is dat nu op afstand. Ik weet zeker dat ik weer verrast ga worden door de creativiteit van iedereen thuis!

Tijdens de uitzending komen deskundigen door middel van videoverbindingen aan het woord. Kinderen kunnen hun vragen stellen en met elkaar communiceren en het gesprek aangaan. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en worden tips gegeven hoe je je dagen thuis het beste doorkomt. Zapplive Extra is een samenwerking tussen NPO Zapp en KRO-NCRV en wordt vanaf woensdag 18 maart op elke doordeweekse dag van 13.00 tot 15.30 uur uitgezonden op NPO Zapp en NPO Start.

Educatieve programma’s

Naast dit Live-programma zetten NPO Zapp en de omroepen zich in om ouders en docenten te ondersteunen met een breed aanbod van educatieve video’s en lesmateriaal. Schooltv Thuis biedt ouders de video’s van Schooltv aan, zodat je zelfstandig met je kinderen aan de slag kunt om bijvoorbeeld tafels te leren met Fruit op Tafel, te leren lezen met Letterjungle en de Snapje?-video’s te bekijken voor handige ezelsbruggetjes.

Daarnaast kunnen docenten afspeellijsten maken en doorsturen naar hun leerlingen en zo hun noodgedwongen ‘onderwijs op afstand’ verlevendigen met beeld. Schooltv is beschikbaar via schooltv.nl, waar je makkelijk op leeftijd, leerjaar, vak of thema kan selecteren, of via NPO Start.

Ondertussen worden door het NOS Jeugdjournaal, met het ochtendjournaal om 08.45 uur en het avondjournaal om 19.00 uur, kinderen op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

Programmering op Zappelin

Ook voor de allerkleinsten is de programmering aangepast. Kinderen uit de onderbouw kunnen ’s ochtends kijken naar Zappelin. Op het themakanaal Zappelin Extra zijn de hele ochtend programma’s voor peuters te zien en ’s middags voor zowel de peuters als kleuters.

Voor een totaaloverzicht van Zapp-programma’s over corona naast de educatieve liveshow kun je kijken op zapp.nl/corona.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen met als thema baby en kind.

Beeld ‘children tv’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

NPO zapp komt met educatieve liveshow

 

Close
Read previous post:
nijntje verstoppertje spelen
nijntje verstoppertje spelen | Kun jij nijntje vinden?

nijntje verstoppertje spelen. Een waanzinnig leuk spel voor kleine kinderen. De meeste kindjes zijn dol op verstoppertje spelen, dus hoe...

Close