Close
Editorial | ‘Het einde van het schooljaar.. een terugblik’

Editorial | ‘Het einde van het schooljaar.. een terugblik’

Het einde van het schooljaar is (bijna) een feit. In sommige gedeeltes van het land hebben de kinderen al vakantie, in andere delen zijn ze bijna vrij (van school). Voor ons een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Want wat een raar schooljaar was dit!?

Lees ook: ‘Onze belofte | Black lives matter

einde van het schooljaar

‘Het einde van het schooljaar.. een terugblik’

Sommige dingen kan je niet voorspellen. Als je aan het begin van dit schooljaar had gehoord dat we in 2020 massaal onze kinderen thuis moesten houden van school, boodschappen doen een militaire operatie zou lijken, mensen wc papier zouden gaan hamsteren, opa’s en oma’s niet meer op bezoek mochten komen en je alleen nog maar met mondkapje op in de bus mocht zitten, dan hadden de meesten van jullie toch wel geantwoord met: “Ja tuurlijk joh. In een nieuwe hitserie op Netflix zeker. Pandemie 20.

Dat we paniek zouden zaaien

Corona. Ja, dat was iets in China, of Azië. Ver weg. Niet hier. Toen wij in februari een artikel over het Coronavirus plaatsten, kregen we zelfs nog wat kritiek. Dat we paniek zouden zaaien met een dergelijk artikel. Drie weken later waren alle restaurants dicht, mocht niemand meer naar de kapper of op kantoor werken en zaten we massaal met onze gezinnen thuis.

Dat was wel even omschakelen voor de meeste mensen. Thuisonderwijs, vitale beroepen, coronaregels, mondkapjes, IC bedden tekort en anderhalve meter samenleving werden woorden en termen die we normaal zouden gaan vinden. Gelukkig lijkt aan het einde van dit schooljaar corona redelijk onder controle. Mogen we naar de meeste landen op vakantie. Al moeten we nog wel waakzaam blijven.

We beseffend pas wat we hebben meegemaakt met z’n allen

Het afgelopen jaar was een raar jaar en omdat alles zo snel ging, beseffen veel mensen pas nu wat we hebben meegemaakt met z’n allen. Dat alles had natuurlijk ook positieve kanten, maar toch… alles bij elkaar was het toch een heftige situatie. Vooral voor de mensen die daadwerkelijk ziek werden, mensen in de familie of vriendenkring hadden die het virus kregen en er misschien zelfs wel aan overleden.

Veel mensen zijn moe aan het einde van het schooljaar. Dat is vaak zo, maar nu lijkt het erger. “De kinderen zijn pas net weer naar school, maar ik ben nog nooit zo toe geweest aan vakantie. En we gaan dit jaar niet eens weg”, vertelde een moeder. Veel van ons kunnen dat beamen.

Trots op onze diverse redactie

Het afgelopen schooljaar liep voor ons synchroon aan de herstart van MOMmag. We zijn er trots op dat we ook in deze rare periode toch redelijk continu een mooi magazine hebben kunnen neerzetten. Trots op onze diverse redactie. Een aantal redactieleden stopten, omdat voor hun de balans privé leven en redactrice van MOMmag. lastig was om te maken. Maar er kwamen ook weer nieuwe redactrices bij. Overigens zijn we altijd op zoek naar nieuwe redactrices op MOMmag., dus mocht het je leuk lijken, mail ons gerust.

Inmiddels staan er bijna 550 artikelen online. Bijna al die artikelen hebben met het moederschap te maken. Toch willen we van MOMmag. een iets breder magazine gaan maken. MOMmag. is een magazine voor en door moeders, om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

We gaan onze onderwerpen uitbreiden

Moeders zijn echt niet alleen geïnteresseerd in onderwerpen over kinderen en het moederschap en daarom gaan we onze onderwerpen uitbreiden. We gaan ons vaker richten op beauty, huis & interieur, tips & tricks, lifestyle en maatschappelijke artikelen. Daarnaast staan we open voor jouw feedback, dus als je leuke ideeën hebt over wat je hier zou willen lezen, laat het ons weten!

Verder blijven wij aankomende zomer natuurlijk artikelen publiceren. We houden alleen wel een zomerrooster aan en er komt iets minder online dan je van ons gewend bent.

Dit gezegd hebbende… Of je nou op reis gaat, of thuis blijft: We wensen je een fijne vakantie met je gezin!

Liefs,
Team MOMmag.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen over MOMmag.

Beeld  ‘rugtas’  via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

het einde van het schooljaar pinterest

 

Close
Read previous post:
interview met Annelies
In gesprek met Annelies over racisme

Zoals we al eerder hadden geschreven, gaan we hier de komende tijd vaak het onderwerp racisme bespreken. Op verschillende manieren....

Close