Close
5 leuke familie uitjes tijdens het Hemelvaartsweekend

5 leuke familie uitjes tijdens het Hemelvaartsweekend

Er komt een heerlijk lang weekend aan en de weersvoorspellingen zijn ook nog redelijk goed! Een ideaal weekend om een leuk uitstapje met het gezin te maken. Wij tippen je daarom 5 leuke familie uitjes tijdens het Hemelvaartsweekend.

5 leuke familie uitjes tijdens het Hemelvaartsweekend

Spring een gat in de lucht – Muiderslot (Muiden)

Ben je dol op springen? Heel goed, want springen is niet alleen een gezonde work-out, het is natuurlijk ook super leuk om te doen. Voor jong én ‘oud’. Op Hemelvaartsdag kunnen kinderen én volwassenen heerlijk springen op verschillende luchtkussens bij het Muiderslot. Zijn jullie uitgesprongen? Dan kun je een bezoek aan het kasteel brengen. Je krijgt er een gratis rondleiding, kinderen kunnen een kinderspeurtocht doen waarbij ze een riddermedaille kunnen krijgen. Daarnaast kan je de Valkenier bezoeken of een wandeling maken door de wonderschone kasteeltuin.

Dat klinkt als een fantastisch uitje, toch? Meer informatie vind je op de website van het Muiderslot.

Entreeprijzen voor volwassenen €15,50, kinderen van 4 t/m 11 €9,- en kinderen t/m 3 jaar mogen gratis mee. Online tickets koop je hier.

Thomas Weekend – Spoorwegmuseum (Utrecht)

Heb je een Thomas de Stoomlocomotief fan thuis? Dan hebben we goed nieuws: Van 10 t/m 13 mei komt Thomas de trein naar het Spoorwegmuseum. De populaire blauwe stoomlocomotief uit de tv-serie rijdt dan op het museumterrein. De dikke Controleur is er ook bij en kinderen kunnen er spelen en bouwen met Thomas speelgoed. Ook is er een Thomas sing-a-long: waarbij je mee kunt spelen en zingen met de sterren uit de Thomas-musical.

Natuurlijk kun je ook een gewoon bezoekje brengen aan het museum. Meer informatie vind je op de website van het Spoorwegmuseum.

Tickets voor het Spoorwegmuseum vanaf 4 jaar en ouder en kosten € 17,50 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar kunnen normaliter gratis mee, behalve bij Thomas en Chuggington evenementen. Hiervoor heb je vanaf 1 jaar een peuterticket nodig van €5,-. Online tickets voor het evenement koop je hier.

Campina Open Boerderij Dagen – diverse locaties 

familie uitjes tijdens het hemelvaarstweekend campina open boerderijdagen

Op vrijdag 11 en maandag 21 mei organiseert Campina al weer voor de 13e keer de Open Boerderijdagen. Door heel Nederland heen kun je maar liefst 58 melkveehouders bezoeken. Op de boerderijen neem je als bezoeker een kijkje achter de schermen en kun je zien waar de melk nou precies vandaan komt. Voor kinderen zijn er verschillende sport- en spelactiviteiten, zoals de boerenstormbaan, melkbussenheffen, skippykoe-racen en schminken. De boeren geven een rondleidingen en je kan verschillende Campina-producten proeven.

Voor meer informatie kijk je op Campina Open Boerderijdagen. De toegang is gratis!

LEES OOK >>> Een tip nodig voor een leuk gezinsuitje? Wat dacht je van de Keukenhof?

Bier en Appelsap festival – Botanische Tuinen (Utrecht)

Zijn jullie dol op festivals? En dan met name festivals voor het gezin? Dan kun je op Hemelvaartsdag naar het Bier en Appelsap Festival in de Botanische Tuinen in Utrecht. Het festival wordt voor de tweede keer georganiseerd en is vooral leuk voor ouders met kinderen t/m 12 jaar.

Op het festival worden diverse activiteiten georganiseerd. Er is een boekenplein waar jullie poppenkast kunnen kijken en schrijvers kunt ontmoeten. Er zijn hip hop danslessen, jullie kunnen je verkleden in theateroutfits, papieren insectenkunst maken of meezingen met de sing a long bij het kampvuur. Daarnaast is er volop theater en muziek. Er is een voorstelling ‘Roodkapje’, een meedoe opera, Jasper Smit zingt cabaretliedjes, Hakim geeft een leuke show en er zijn verschillende bands zoals Kansloos, Mooi weer op straat en Greenfield.

Daarnaast kunnen jullie bij de KNVB kennis maken met Kicks, zetten de Monkey Moves een sportparcours uit en bij Circus Snor kunnen jullie meedoen met het circus. Bij het Universiteitsmuseum kunnen jullie meedoen met proeven, Professor Loep verzorgt diverse experimenten in het Buitenlaboratorium en met Modderlab kan er slijm gemaakt worden.

Zijn jullie toe aan wat rust? Dan kan er in de Botanische Tuinen een speurtocht gedaan worden. Of jullie kunnen met de boswachters van Staatsbosbeheer mee op pad of slootje prutten met Utrecht Natuurlijk. Aan eten is ook gedacht. Op het festival is een plein met foodtrucks. Daarnaast kunnen de kinderen in de grote zandberg spelen of stap met de hele familie in de zweefmolen. Want zweven is leven!

Meer informatie vind je op de website van het festival Bier en Appelsap. Tickets kosten €14,- per persoon en dan kun je aan alle activiteiten meedoen. Kinderen t/m 2 mogen gratis mee. Je kunt ook gezinstickets kopen, voor 4 personen betaal je dan €50,-. Online tickets koop je hier.

De Rollende Keukens – Westergasterrein (Amsterdam)

Zijn jullie dol op lekker eten proberen en struinen langs verschillende tentjes? Dan is het weekend van de Rollende Keukens een aanrader. Dit food festival bestaat al weer 11 jaar! Het Westergasterrein in Amsterdam is van 9 t/m 13 mei omgetoverd tot een geweldige locatie voor food lovers. Je vindt er ontzettend veel fijne foodtrucks met (h)eerlijke gerechten en heerlijke wijnen, bieren en andere drankjes. Daarnaast is er  live-muziek, een draaimolen, genoeg entertainment voor de kinderen en een fijne sfeer.

Meer informatie vind je op de website van de Rollende Keukens. De toegang is gratis. Kom alleen niet met de auto, want het festival is zo populair dat dat niet handig is. Of je moet de auto iets verder van het festival af parkeren en dan nog een stukje met het OV gaan.

Ga jij wat met het gezin doen tijdens het Hemelvaartsweekend? 

Uitgelichte foto Altanaka via Shutterstock.

Close
Read previous post:
celebrity nieuws van de afgelopen week
Het MOM celebrity nieuws van de afgelopen week

Hét MOM celebrity nieuws van de afgelopen week. Welke BN'ers gaan er in therapie? Wie kregen er of verwachten een...

Close