Close
MOMtime | 5 heerlijke films over het moederschap op Netflix

MOMtime | 5 heerlijke films over het moederschap op Netflix

Kinderen op tijd op bed, telefoon op stil. Popcorn en rode wijn in huis of koekjes en thee, wat jij wilt.. en ontspannen maar….Wij selecteerden 5 heerlijke films over het moederschap voor je. En je vindt ze gewoon op Netflix!

Lees ook: ‘Mama sieraad | Lux & Luz initialen kettingfilms over het moederschap op netflix

5 heerlijke films over het moederschap op Netflix

What to Expect When You’re Expecting (2012)

Deze romantische komedie blijft een van onze favorieten. Het gaat over het leven van vijf stellen die met elkaar verbonden zijn omdat all vijf de couples een kind verwachten. Ze delen wel en wee met elkaar, van de blijdschap over een zwangerschap tot de minder leuke kanten ervan. De goed bedoelde adviezen die je als jonge ouders krijgt, die niet altijd even fijn zijn.
Bovendien realiseren ze zich, dat waar je je ook op voorbereidt, het leven je niet altijd brengt wat je ervan verwachtte. ‘Life is what happen to you while you’re making other plans‘.

Mother’s day (2016)

Deze fijne romantische komedie is van de regisseur van Pretty Woman en Valentine’s Day. Dat zegt op zich wel genoeg, lijkt ons. In de film komen 3 generaties bij elkaar voorafgaand aan de week voor moederdag. In die week worden de perikelen gevolgd van jonge moeders, gescheiden moeders, een weduwnaar, oudere moeders, en dochters op zoek naar hun moeders. Zo brengt de alleenstaande moeder Sandy (Jennifer Aniston) haar 2 zoons naar haar ex-man die inmiddels hertrouwd is. Miranda (Julia Roberts) gaf haar enig kind Kristin (Britt Robertson) ter adoptie af na de geboorte. Kristin gaat op zoek naar haar echte moeder. En de kinderloze Jesse (Kate Hudson) die nauwelijks contact heeft met haar moeder, krijgt onverwachts haar ouders op bezoek.

Room (2015)

Room krijgt een 8,2 op IMDB en dat is niet voor niets. De film is een hartverscheurend mooie dramatische film over de intense liefde van een moeder voor haar zoon. De moeder (Brie Larson) en haar zoontje worden jarenlang gevangen gehouden in een hele kleine kamer.  Haar vijfjarige zoontje Jack (Jacob Tremblay) is in de kamer geboren en weet niets van de buitenwereld, totdat ze proberen om samen te ontsnappen. Tip: Houd de zakdoeken bij de hand.

De Gelukkige Huisvrouw (2010)

Nog een film waarbij het verstandig is de zakdoeken alvast bij de hand te hebben. Het drama De Gelukkige Huisvrouw, naar het boek van Heleen van Royen, geeft een pijnlijke weergave van wat het moederschap met zich mee kan brengen. Lea (Carice van Houten) is gelukkig, jong, mooi, stewardess en heeft een heel gelukkig getrouwd met Harry (Waldemar Torenstra). Ze besluiten dat ze samen een kindje willen. Na een zware bevalling, komt Junior gezond ter wereld en Harry is ontzettend gelukkig als jonge vader. Lea komt echter in een psychose terecht.

Soof (2013)

We sluiten af met minder zware kost en wel een komedie. In deze romantische komedie, is Soof, gespeeld door komisch talent Lies Visschedijk (o.a. van Gooische Vrouwen) bijna 40 en op papier heeft ze eigenlijk alles dat ze wilde: 3 kinderen, een eigen cateringbedrijf en ze is gelukkig getrouwd met Kasper (Fedja van Huêt). Toch vraagt ze zich af of dit nou echt alles is. Tijdens een etentje waar ze als cateraar werkt, loopt ze Jim (Dan Karaty) tegen het lijf. Bloeit daar iets op? Of is haar huwelijk het toch nog waard om voor te gaan? Er is trouwens inmiddels ook al een Soof 2 uit. Tip voor als je een lachfilm marathon wilt houden, want Soof 2 is net zo leuk!

Heb jij een van deze films gezien? Of welke film over het moederschap kun jij aan ons tippen? Praat erover mee via onze Facebookpagina ?

* Uitgelichte foto van Wavebreakmedia via Shutterstock.

Close
Read previous post:
over een peuter driftbui om een druif
Ka’s Column | ‘Over een peuter driftbui in de supermarkt’

'Nog even snel wat halen in de supermarkt', had ik gedacht. Fout gedacht. Dat had ik beter niet kunnen doen....

Close