Close
MOMtalk met.. Floor van Lier!

MOMtalk met.. Floor van Lier!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Floor van Lier, ondernemer en moeder van 3 hoogsensitieve kinderen. 

‘Lees ook: MOMtalk met.. Kelly Caresse!’

Floor van Lier interview

Q&A met Floor van Lier over het moederschap en opvoeden

1. Wie ben je?
Floor van Lier, getrouwd met Pieter van Lier. Ik ben inmiddels 41 en ben moeder van drie hoog sensitieve kinderen. Sebastiaan van 9, Gijs van 6 en Jasmijn van 5 jaar.

2. Wat voor werk doe je, hoeveel uur per week en.. hoe heb jij of hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Ik heb mijn eigen bedrijf Floor van Lier en de trainer en coach van school HSP proof. Ik werk als trainer en coach op het gebied van hoog sensitiviteit en heb een team waar ik mee werk zodat ik vooral dat kan doen waar ik goed in ben; trainen en coachen. Mensen het inzicht geven wat hun talent is. En hen in beweging zetten dat ze het anders gaan doen.

Ik kan mijn agenda zelf indelen wat super fijn is. Ik werk ongeveer tussen de 30 en 50 uur per week afhankelijk van de tijd van het jaar. In de zomer ben ik altijd 2 maanden vrij en dit jaar heb ik ruim een week aan mijn boek geschreven. Daarvoor hebben we een super lieve oppas aan huis gehad. We zijn van school geswitcht en daardoor ook van BSO. Eigenlijk wilden we heel erg graag een oppas aan huis maar dat blijkt bijna onmogelijk te zijn om iemand voor 3 dagen BSO uren te vinden. We zoeken al 1,5 jaar en nog steeds niemand die geschikt is en inmiddels zijn onze eisen behoorlijk bijgesteld hahaha.

Voorlopig gaan ze vanaf de derde schoolweek naar een gewone BSO en we zijn heel benieuwd hoe dat gaat zijn voor de kinderen. In eerste instantie zou het drie dagen zijn maar we hebben toch gekozen voor 2 dagen. Omdat het anders wel erg veel wordt en mijn man ouderschapverlof heeft opgenomen en daardoor een middag extra thuis is. Daarnaast werkt hij een middag thuis. Ik ben zelf ook een middag vrij en daardoor hebben we nu maar twee dagen opvang nodig.

“Doe waar je blij van wordt, waar je hart van in de fik gaat.”

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Kijk naar je kinderen en luister naar wat ze nodig hebben. Alles zit er al in, je hoeft alleen de randvoorwaarden maar te scheppen dat ze veilig zijn, zich goed voelen zodat ze kunnen groeien. Iedereen heeft een eigen talent wat tot bloei wil komen en het is jou taak als ouder dat talent te zien, het de ruimte te geven ondanks je eigen overtuigingen.

Ik heb niet echt een real time inspiratiebron. Mijn ouders zijn dat wel geweest denk ik, al doe ik ook wel dingen echt anders. Wat ik wel mee gekregen heb van hen is : doe waar je blij van wordt, waar je hart van in de fik gaat. Daar ben ik mijn ouders erg dankbaar voor dat het niet uit maakte welke keuze ik maakte als het voor mij op dat moment maar de juiste leek te zijn. Ze hebben me altijd het vertrouwen gegeven dat ik vooral mezelf moest zijn. Dat geven wij onze kinderen nu ook mee.

Floor van Lier interview

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Onmisbare producten… goede vraag. Knuffels van de kinderen. Alle Weleda verzorgingsproducten omdat mijn kinderen alle drie heftig reageerden op Zwitsal. Ik heb de natuurvoeding winkel echt geplunderd 😉 Voedingssupplementen, olietjes – met name rond de Sint periode – en magnesiumzout.

Wat ik onmisbaar vond is mijn draagdoek, je hummel lekker dicht bij je. Wat een vrijheid kreeg ik daardoor, ik ging er ook mee op de fiets, daar vonden heel veel mensen van alles van, maar goed. Nu vooral gezonde snacks voor de kinderen. Boeken van easy peasy hebben me ook erg geholpen om wat creatiever met de lunch voor de kinderen om te gaan.

Verder lees ik vooral alles op het gebied van HSP. Wat me weer helpt om te blijven ontwikkelen ook als moeder. Verder heb ik al jaren een coach, niet steeds dezelfde maar steeds iemand die me op dat moment op mijn pad weer verder kan helpen.  Dat is voor mij als mens maar zeker ook als moeder de beste investering ever. Ik leer zoveel. Dat is mooi want daarvan groeien mijn kinderen uiteindelijk ook.

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Neem een coach! 😉 grapje. Kijk, luister en stem af op je kind. Volg je hart en heb schijt aan alles wat iedereen vind wat je zou moeten doen. Als het voor jou anders voelt, gooi het weg, neem het niet aan, laat je niet gek maken. Doe wat jij goed acht. Iedereen maakt fouten, leer ervan en doe het de volgende keer anders maar luister vooral naar jezelf en naar je kinderen. Die weten ook best veel als je ze maar echt hoort.

Ik denk dat luisteren naar jezelf, weten wie je bent, waar je blij van wordt, wat je echt wil doen ook enorm helpt. Je hebt daardoor meer energie en je geeft je kinderen het voorbeeld wat je wil zijn. Tenminste dat is mijn overtuiging. Ik zie het ook met de ouders waar ik mee werk, als ze met zichzelf aan de slag gaan veranderen de kinderen vanzelf mee. Magische processen!

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

* Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
MOMtime | De 10 leukste tussenjassen op een rij

De herfst is nu echt officieel begonnen. De temperaturen dalen, het waait en regent en de bomen beginnen hun blaadjes...

Close