Close
20 dingen die regelmatig door mijn hoofd gaan tijdens deze corona crisis

20 dingen die regelmatig door mijn hoofd gaan tijdens deze corona crisis

Wat een bizarre en beangstigende tijd zijn we in beland. Karen besloot alles met een knipoog van zich af te schrijven in dit artikel ’20 dingen die regelmatig door mijn hoofd gaan tijdens deze corona crisis’. Benieuwd of ze voor jou herkenbaar zijn!

Lees ook: ‘5 mindfulness activiteiten die je met je gezin kunt doen

dingen die regelmatig door mijn hoofd gaan tijdens deze corona crisis

20 gedachtes tijdens de corona crisis

Laat ik beginnen met te vertellen dat ik ontzettend bezorgd en verdrietig ben. In mijn omgeving hebben een aantal mensen ‘het’ gekregen en het ziektebeeld is bij iedereen zo uiteenlopend. De ene is er ernstig aan toe, de ander wandelt gewoon nog rond. Ik maak me zorgen om mijn eigen gezin, mijn familie en vrienden en betreur de mensen die aan corona zijn bezweken. Desondanks probeer ik ook luchtig naar de situatie te kijken. De zon schijnt en wat is het stiekem best fijn om zo intensief met mijn gezin samen te kunnen zijn.

Luchtig is dit ook dit artikel. Lees het vooral met een knipoog. Want als we onze humor en zelfspot verliezen, verliezen we alles. Dit zijn gedachten die regelmatig door mijn hoofd gaan tijdens deze corona crisis:

1. ‘Heeft iedereen zijn handen gewassen?’

Handen wassen is mijn mantra geworden. Als mijn man binnenkomt, is het eerste wat ik roep: “Handen wassen. Nu.” Daarna begroet ik hem. De handenwas commando. Dat ben ik.

2. ‘Ben ik een hypochonder of heb ik echt keelpijn?’

Elk niesje, kriebel in mijn keel of hoofdpijntje wordt breed geanalyseerd. Ik dacht dat ik geen hypochonder was, maar de laatste weken ben ik het wel geworden. Ook mijn zoon wordt regelmatig aan een kruisverhoor onderworpen. ‘Proef je deze appel? Smaakt lekker hè? En bah… wat een vies scheetje. Ruik je dat ook?’

3. ‘Oh nee… Ik moet hoesten’

Hoest- en kuchschaamte. Ik heb er last van. Dat ik in een winkel sta en opeens moet niesen omdat er een pluisje in mijn neus zit, maar dat iedereen denkt dat ik ‘het’ heb en een besmettingsgevaar ben. Wil ik niet.

4. ‘Hebben we wel genoeg wc papier?’

Ja, nu denk je zeker dat ik zo’n wc papier hamsteraar ben. Ben ik niet. Ik was juist een van die mensen die dacht: ‘Waarom zou je dat in godsnaam hamsteren?’ Een keer raden wie er een paar dagen later zonder wc papier zat en het vervolgens NERGENS meer verkrijgbaar was…

5. ‘Mag ik al wijn?’

De 5 zit in de klok. Het is nu namelijk 10 uur 55. Mag ik al wijn? Ik heb opeens een onverklaarbare continue zin in wijn. Wat op zich goed is, want blijkbaar proef ik dus nog prima. Als deze periode langer duurt dan juni kan ik me – vrees ik – melden bij de AA.

6. ‘Wat maakt iedereen in mijn huis veel rotzooi’

Normaliter heb ik het rotzooi technisch best goed voor elkaar in huis. Althans… de benedenverdieping is best netjes. Maar momenteel… overal stapeltjes. Spellen, puzzels, tijdschriften, werkpaperassen. Je hebt het ene stapeltje net opgeruimd, of het volgende stapeltje is al weer ontstaan. Ik overweeg voor iedereen een rotzooi doos in de woonkamer te zetten.

7. ‘Laten we hierheen gaan. Oh nee…’

Dan denk ik iets leuks bedacht te hebben en dan gooit mijn bewustzijn roet in het eten. Ik ben vrij regelmatig vergeten dat (bijna) alles dicht is en dat niemand bezoek mag.

8. ‘Oh wat heerlijk even alleen naar de supermarkt of een pakketje posten’

18 uur per dag met mijn peuter. Superleuk hoor. Maar even alleen naar de supermarkt voelt nu echt als een tripje naar de Spa. Gewoon lekker me-time.

9. ‘Vermaak jezelf eens gozer’

In het verlengde van het vorige punt. Mijn peuter denkt dat ik ook 18 uur per dag het entertainment verzorg. Af en toe speelt hij 10 minuten zelf en dan is het al weer ‘mama, kom je kijken’ of ‘mama, kom je helpen’. Of ik al 700 keer gegoogled heb op speelgoed waarmee een peuter zich een uur zelf kan vermaken? Misschien.

10. ‘Wil je anders even op de iPad?’

Normaal zijn we best strikt met schermtijd. Dat heb ik momenteel maar even laten varen. Want tja.. af en toe wil ik ook wel eens ongestoord een wasje uit de machine kunnen halen, zitten niksen op mijn telefoon of een belletje kunnen plegen. TV en iPad daar kan de peuter zich namelijk WEL zelf uren mee vermaken.

11. ‘Zo’n respect voor die juffen, meesters en leid(st)ers’

Ik had al respect voor ze, maar nu helemaal. Mijn peuter keer 12. Ik doe het ze niet na. Applaus voor de juf. Na deze crisis maak ik een standbeeld voor ze.

12. ‘Wat eet mijn peuter veel’

Crackers, bananen, mandarijnen, boterhammen, krentenbollen, appels, koekjes, rozijnen. Soms denk ik dat hij een puber heeft ingeslikt. Zo veel gaat er doorheen op een dag. Hopelijk is dit voorbij voordat hij een puber is.

13. ‘Welke dag is het vandaag ook al weer?’

“Het wordt dit weekend niet zo’n mooi weer”, zei mijn man.
“Haha. Alsof dat nog wat uitmaakt”, antwoordde ik. Welke dag is het vandaag ook al weer?

14. ‘Morgen ga ik weer gezonder eten’

Ik constateer wel over mijn peuter’s eetgedrag, maar zelf kan ik er momenteel ook wat van. Alsof het einde der tijden is aangebroken doe ik me tegoed aan paaseitjes, nootjes, ijsjes en wijn… En elke dag weer dat voornemen. Misschien moet ik er maar gewoon aan toegeven dat ik hier 6 kilo zwaarder uit ga komen.

15. ‘Oh hallo PostNL bezorger! Wat ben ik blij je te zien’

Wij hebben een hele aardige vaste bezorger. Hij heet Ruud en ik maak altijd al een praatje met hem, maar nu helemaal. Ruud is mijn sociale IRL contact. Ik zou bijna iets gaan bestellen om weer even met Ruud te kunnen praten. Zo gezellig.

16. ‘Hallo natuurlijke haarkleur!’

Ja, ik word grijs. En ja, ik heb highlights, lowlights en askleurige stroken in mijn haar. Mijn kapper is mijn vriendin. Ik zou eind maart naar haar toe, maar dat gaat niet gebeuren. En dus verwelkom ik mijn natuurlijke donkerbruine haarkleur met grijze lights terug.

17. ‘Is het erg dat ik geen dagschema heb voor mijn peuter?’

De eerste dagen vlogen de dagschema’s me om de oren. Om 8 uur tekenen, om 9 uur gymmen, om 10 uur buitenlucht en ga zo maar door. Ik dacht dat ik ook zo’n schema moest en dat het hoorde. Maar het werkt hier niet. Ik ben dolblij als mijn peuter zichzelf even vermaakt en pluk daar dan meteen de vruchten van. En als we om 11 uur zin hebben om te wandelen in plaats van om 14 uur dan doen we dat gewoon. Lekker gek.

18. ‘Vandaag ga ik dit en dit en dat doen’

Ik maak hele to do lijsten met dingen die ik moet doen waar ik normaal nooit aan toekom. In de praktijk kom ik er nu ook niet aan toe.

19. ‘Hoezo tips tegen de verveling?’

Om op het vorige punt door te gaan? Waarom delen bloggers en magazines tips tegen de verveling? Ik verveel me echt werkelijk 0. Hartstikke druk vind ik het.

20. ‘Is het al juni?’

Nog twee maanden. Dan is het juni. En dan ga ik mijn ouders huilend in de armen vallen, mijn vriendinnen op dagelijkse etentjes met heel veel wijn trakteren en een standbeeld voor de juffen maken. Hopelijk is dit in juni echt voorbij en zijn de meeste mensen hier gezond doorheen gekomen. Halleluja

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer MOM gerelateerde artikelen.
En hier lees je meer van en over Karen.

Beeld ‘woman thinking’ via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

20 gedachtes tijdens deze corona crisis Pinterest

 

Close
Read previous post:
20 weken echo
De 20 weken echo | Column over zwangerschap

Tussen al het corona nieuws door is er ook wat leuks te vertellen: Mirjana had haar 20 weken echo. Die...

Close