Close
7 manieren om het geslacht van je baby te voorspellen

7 manieren om het geslacht van je baby te voorspellen

Tijdens je zwangerschap zelf het geslacht van je baby voorspellen? Het blijft leuk om als zwangere te kijken of alle bakerpraatjes en ezelsbruggetjes hierover waar zijn. En er zijn er nogal wat te vinden! Wij zijn benieuwd: klopt het bij jou? En dan alle 7 manieren of maar enkele? 

‘Lees ook: De voordelen van yoga tijdens de zwangerschap.’

geslacht van je baby voorspellen

Tijdens de zwangerschap het geslacht van je baby voorspellen

1. De Chinese Kalender

Misschien wel één van de bekendste manieren om het geslacht van je baby te voorspellen, is de Chinese Kalender. Deze gaat uit van de maand van de bevruchting en jouw leeftijd op dat moment. Vervolgens zoek je die twee gegevens bij elkaar op in onderstaande tabel.

geslacht van je baby voorspellen

2. De nub-theorie

Voor deze theorie heb je de echofoto nodig waarop je ongeveer 12 à 13 weken zwanger bent en het deel met de billetjes en ruggengraat er goed op staat. Het is namelijk zo dat alle embryo’s zich tot ongeveer 10 weken hetzelfde ontwikkelen, maar daarna beginnen er duidelijke verschillen te komen. Vanaf dan groeit er bij beide een uitsteeksel (nub = Engels voor ‘bobbeltje’) tussen de beentjes die zich later zal ontwikkelen tot óf een clitoris óf een penis.

Qua vorm is het bobbeltje op dat moment nog gelijk bij zowel een jongen als een meisje, maar ze staan in een andere hoek ten opzichte van het lichaam. De hoek van dit bobbeltje ‘voorspelt’ het geslacht van je kindje. Bij jongetjes staat deze in een hoek van 30 graden ten opzichte van de ruggengraat en bij meisjes loopt deze op meer gelijke lijn met de ruggengraat.

3. Hoe zien je huid en haar eruit?

Er word gezegd dat je huid mooier, meer stralend en egaler wordt als je in verwachting bent van een jongetje en juist wat doffer en droger en/of met meer onzuiverheden tijdens de zwangerschap van een meisje. De bekende glow zou zich dus enkel tijdens de zwangerschap van een jongetje écht laten zien!

Ook bij je haren schijnt dit op te gaan. Krijg je een meer glanzende en vollere bos, dan zou dat wijzen op het zwanger zijn van een jongetje. Is je haar juist futloos en slapper, dan zou dat wijzen op een meisje.

4. De vorm van je buik

Ook de vorm van je zwangere buik, oftewel ‘hoe je draagt’ schijnt te kunnen zeggen of je in verwachting bent van een jongen of van een meisje. Draag je het zwaardere deel van je buik lager en is je buik puntig dan zou het wijzen op een jongetje en bij een wat hogere en ronde vorm van je buik juist op een meisje.

5. Waar kom je meer aan tijdens de zwangerschap?

Focust de gewichtstoename naast je buik zich meer op je billen en verdwijnt je taille dan zou dat wijzen op een meisje. Blijft de verandering in gewicht het meest zichtbaar in een grotere buik en borsten, dan zou dat een jongetje voorspellen.

6. Zwangerschapsmisselijkheid

Heb je heel erg veel last van misselijkheid tijdens je zwangerschap, dan zou dat wijzen op een meisje. Bij de zwangerschap van een zoontje zal je minder last hiervan hebben. Leuk weetje: dit bakerpraatje is deels waar en goed te verklaren; je maakt tijdens de zwangerschap van een dochter namelijk meer hCG hormoon aan en dat staat erom bekend je sneller en vaker misselijk te maken.

7. Het gewicht van de vader

Ja, echt! Het schijnt dat de toekomstige vader zich zo mee kan leven met de zwangerschap dat hij ook in gewicht toe zal nemen en dit zou dan wijzen op de komst van een zoon. Als hij min of meer gelijk blijft qua gewicht en eetgedrag dan zou dit wijzen op de komst van een dochter.

En, welke van deze manieren klopt(en) er bij jouw zwangerschap(pen)? Praat erover mee via onze Facebookpagina 🙂

* Uitgelichte foto van Backgroundy via Shutterstock. De getoonde tabel komt van Ouders van Nu.

Close
Read previous post:
Monique Lutz interview MOMtalk MOMmag.
MOMtalk met.. Monique!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat...

Close