Close
Glitter Dots | Knutselen met glitters zonder geknoei en gedoe

Glitter Dots | Knutselen met glitters zonder geknoei en gedoe

Glitter Dots zijn kleine kneedbare lijmbolletjes met glitters die met elkaar gemixt worden. Het mooie is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat je de glitters over 4 jaar pas weer terugvindt. Ideaal speelgoed voor kind én ouder. Mirjana en dochter Lynn gingen ermee aan de slag.

glitter dotsGlitter dots | Knutselen met glitters zonder geknoei en gedoe

Glitter Dots – zoals de naam al doet vermoeden – gaat het om bolletjes gemaakt van glitter. En welk kind dat dol is op knutselen vindt dat nu niet leuk? Precies, elk kind vindt dat leuk!

De verpakking ziet er vrolijk en glitterig uit, net als de inhoud. Wij kregen de Magical Mozaïken om uit te proberen. Wat zit er in het doosje? Er zijn 42 glitterbolletjes in 6 verschillende kleuren en 3 unieke sjablonen met tafelstandaards waarmee je het sjabloon rechtop kan zetten. Ook zit er een spatel bij.

glitter dots inhoud

Hoe werkt het?

De Glitter Dots zijn dus met bolletjes van lijm en glitter die je plat drukt in speciaal daarvoor gemaakte mozaïeken. Je kan per vakje een Glitter Dot plat drukken. Je maakt door alle vakjes van het sjabloon te vullen een schilderijtje. De glitters glimmen je tegemoet. Als je klaar bent met jouw kunstwerkje kan je de daarvoor bijgevoegde standaardjes gebruiken om het schilderijtje rechtop te kunnen laten staan. In een aantal uren hard de lijm helemaal uit en is het schilderij af.

Lees ook: ‘Vanaf welke leeftijd kan je kind beginnen met een muziekinstrument?’

Lynn (7) mocht de Glitter Dots Magical Mozaïken uitproberen en dat vond ze natuurlijk helemaal te gek. Ze stuiterde al enige tijd door de kamer toen ze eindelijk het pakje open mocht maken. Ze probeerde het netjes te doen maar haar knutseldrang won het, ze scheurde de rand open. Hier haalde ze eenvoudig alle ‘Glitter Dots’ spulletjes uit.

glitter dots hoe werkt het

Van de drie sjablonen koos ze het konijntje. Zorgvuldig bekeek ze de kleuren glitterbolletjes en koos voor geel. Bij het openen van de verpakte glitterbolletjes had ze een klein beetje hulp nodig. De glitterbolletjes zijn per stuk verpakt en hebben een stevige sluitstrip om ze op hun plek te houden. Heel slim dat ze per stuk verpakt zijn, want dan blijft de substantie waar de bolletjes van gemaakt zijn zacht. Hierdoor voorkom je ook dat alle bolletjes in één keer over tafel rollen.

Het platdrukken gaat eenvoudig, al had Lynn wel even nodig om er feeling mee te krijgen. Hoe hard druk je en hoeveel bolletjes smeer je uit? Er wordt gezegd dat er ongeveer 14 bolletjes per schilderijtje nodig zijn. Toen ze eenmaal aan het platdrukken en smeren was begonnen ging ze als een speer. Met de spatel verdeel je het makkelijk over de vakjes. Je haalt er ook de glitters mee weg die over het randje van het sjabloon zijn geschoven.

glitter dots het moziek

Ons oordeel

Lynn toverde een kleurrijk konijn tevoorschijn met de Glitter Dots. Wat zij ervan vond? ‘Echt super leuk mam.’ Daar voegde ze aan toe: ‘En voor jou ook, want de glitters zitten aan elkaar geplakt, dus het wordt geen glitterbende.’
Voor de glitter allergische moeders onder ons, waar ik zeker toe behoor, een uitkomst.
Het schilderijtje staat nu op haar bureau te pronken. Het hondje is nu in de maak. Een succes dus, als je het mij vraagt.

Er zijn zes verschillende Glitter Dots sets verkrijgbaar en je hebt al een set vanaf €7,99.
Hier vind je alvast 3 sets:
Sticker set
sleutelhangers set
Mozaïeken set

⇒ Zouden deze Glitter Dots iets voor jouw kind(eren) en jezelf 😉 kunnen zijn? Praat je mee op onze Facebookpagina of op Instagram?

Hier vind je meer artikelen over speelgoed.
En hier lees je meer van en over Mirjana.

Close
Read previous post:
onderzoek schermtijd brein kind
Onderzoek | Dit doet schermtijd met het brein van je kind

Een gemiddeld Amerikaans kind tussen de 0 en 8 zit bijna tweeëneenhalf uur per dag op een scherm. Heeft dat...

Close