Close
Kinderbijbel | God doet wat Hij belooft van Max Lucado

Kinderbijbel | God doet wat Hij belooft van Max Lucado

Voor MOMmag. behandelt Minke onder andere de thema’s ‘christendom’ en ‘geloof’. In dit artikel recenseert ze de kinderbijbel ‘God doet wat Hij belooft’ van Max Lucado. Een prachtige Bijbel met 25 verhalen over Gods beloften voor volwassenen en hun kinderen. Minke vertelt je waarom deze bijbel haar zo aanspreekt.

god doet wat hij belooft

Kinderbijbel | God doet wat Hij belooft van Max Lucado

Max Lucado heeft al menig boek geschreven. Specifiek christelijke boeken, maar ook boeken die niet direct christelijk zijn. Denk dan aan de serie over de Nerflanders. Bij veel mensen is hij geliefd. Hij heeft een nieuw boek geschreven, God doet wat Hij belooft. Wat betekent dat voor jou? Dit sluit aan bij een ander boek van Max Lucado, Onwankelbare hoop. Maar eerst deze, want die belofte willen we graag meegeven aan onze kinderen.

god doet wat hij belooft prent

Lees ook: ‘10 leuke boeken over Sinterklaas voor peuter en kleuter

De opzet van het boek

In 25 hoofdstukken worden jij en je kinderen meegenomen door verschillende bijbelverhalen. Denk aan onderwerpen als ‘God redt zijn kinderen, God hoort je gebeden en God oordeelt je niet’. Het hoofdstuk begint met een verhaaltje over het verhaal dat komen gaat. Om het naar deze tijd te halen. Ook staat er een kleine bijbeltekst bij. Dan komt het verhaal uit de bijbel, met mooie prenten erbij. Er staat ook bij uit welk bijbelboek (en het gedeelte daarvan) het verhaal komt. Als laatste komt er een uitleg over het gelezen stuk, met een belofte van jou aan God, een kort gebed en een aantal bijbelteksten die hier goed bij passen.

god doet wat hij belooft tekst

Wat vind ik van het boek?

De illustraties zijn weer treffend voor de boeken van Max Lucado. Ik vind ze zelf prachtig. Ook de opzet van het boek vind ik mooi. Het is gericht op iets oudere kinderen (vanaf een jaar of 9 denk ik zelf). Hoe mooi is het om zo duidelijk te maken wat Gods beloften voor jouw kinderen zijn? Ze kunnen dit zo goed lezen én ook de toepassing naar het nu maken. Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk. Zo gaat het voor de kinderen echt leven en blijft het geen verhaal dat je lees van vroeger.

Wil je dit boek kopen? Het boek kost €19,99 en is o.a. hier verkrijgbaar.

Best prijzig, dat weet ik. Maar het is zo waardevol dat je je kind kunt laten lezen over de beloften van God en dat Hij zich aan Zijn beloften houdt.

Hier lees je meer lifestyle artikelen.
En hier lees je meer van en over Minke.

⇒ Is dit een boek dat jou aanspreekt? Is geloof een onderdeel van jouw opvoeding? Praat je mee onder de Facebook of Instagram post?

* Dit artikel bevat affiliate linkjes. 
Al het beeld is afkomstig van Minke zelf en het © ligt dan ook bij haar.

Close
Read previous post:
pleegzorg feiten
Overweeg jij pleegzorg? De feiten op een rij

Er is momenteel een dringend tekort aan pleegouders. Het aantal neemt al jaren af en het aantal pleegkinderen neemt juist...

Close