Close
De groente & fruit kalender van augustus

De groente & fruit kalender van augustus

Er is een groot voordeel om met fruit en groente van het seizoen aan de slag te gaan in de keuken. Je hebt zo ten eerste lekker wat afwisseling op je bord en deze groente- en fruitsoorten hebben de beste smaak op dat moment. Daarnaast zijn ze vaak net even goedkoper in een bepaalde periode en groeien ze vaak gewoon in eigen land. Hierbij de groente & fruit kalender augustus inclusief een lekker bijpassend recept! 

Groente & Fruit Kalender Augustus

Seizoensgroente van augustus

– andijvie
– artisjokken
– aubergine
– bloemkool
– broccoli
– courgette
– paddenstoelen
– paprika
– pompoen
– prei
– sperziebonen
– spinazie
– tomaten
– uien
– wortel

Seizoensfruit van augustus

– aardbeien
– abrikozen
– appels
– bosbessen
– bramen
– druiven
– frambozen
– kruisbessen
– meloenen
– peren
– perziken
– rode bessen.

‘Lees ook: Het recept voor een heerlijke frambozen smoothie!’

franse ratatouille recept

Recept voor heerlijke Franse ratatouille

Een Frans gerecht dat vooral in het zuiden van het land heel populair is en vooral in de zomer vaak gegeten wordt. Toen ik de seizoensgroente van augustus zag moest ik er gelijk aan denken, want er gaan een heel aantal verschillende seizoensgroentes in!

Je kan het eten met een wat grovere pastasoort en kan naar wens eventueel aangevuld worden met gehaktballetjes ernaast of geruld gehakt erdoorheen. Ook de combinatie met polenta en gegrilde kippenpootjes is heel lekker.

Ingrediënten
– 400g verse tomaten
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 200 gram champignons
– 1 rode paprika
– 1 flinke ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 3 theelepels Provençaalse kruiden
– peper en zout naar smaak
– een flinke scheut rode wijn
– 1 eetlepel rode wijnazijn

Bereidingswijze
1. Snijd alle groentes in niet al te fijne stukken zodat ze een bite overhouden, snipper de ui en de knoflook wel fijn
2. Verwarm de olijfolie in een pan, fruit de ui, kruiden en knoflook zo’n 5 minuten op een zacht vuur
3. Voeg als eerste de courgette toe en bak deze voor 5 minuten op een hoger vuur, voeg daarna de overige groente toe. Roer stevig door, schenk de rode wijn en rode wijnazijn erover en laat het geheel zo’n 15 minuten op een zacht vuur stoven tot alle groentes gaar zijn.

Je kan de ratatouille makkelijk een dag van tevoren klaar maken en na het afkoelen in de koelkast bewaren. Zo trekken alle smaken goed in en krijgt het geheel een intensere smaak. Enjoy!

* Foto via Shutterstock

Close
Lees vorig bericht:
MOMmag. Karen & Desirée
MOMmagMOMents #3 | Kinderziektes, hittegolf, rollercoaster & een roze wolk

De nieuwe maand is weer begonnen. Tijd voor een nieuwe MOMmagMOMents, waarin we je een kijkje geven ins dagelijks leven....

Sluiten