Close
De groente & fruit kalender van juni

De groente & fruit kalender van juni

Er is een groot voordeel om met fruit en groente van het seizoen aan de slag te gaan in de keuken. Je hebt zo ten eerste lekker wat afwisseling op je bord en deze groente- en fruitsoorten hebben de beste smaak op dat moment. Daarnaast zijn ze ook net even goedkoper in een bepaalde periode en groeien ze vaak gewoon in eigen land. Hierbij de groente & fruit kalender juni inclusief een lekker recept! 

Groente & Fruit Kalender juni

Seizoensgroente van juni

– asperge
– aubergine
– bloemkool
– broccoli
– champignons
– doperwten
– ijsbergsla
– komkommer
– prei
– spinazie
– sperziebonen
– tuinkers
– wortel

Seizoensfruit van juni

– aardbeien
– abrikoos
– appel
– banaan
– granaatappel
– grapefruit
– kersen
– kiwi
– meloen
– peer
– perzik.

Lees ook –> Alles wat je moet weten over voeding als je zwanger bent

groente & fruit kalender juni

Recept | Aspergesoep met kappertjes

Asperges zijn enorm gezond en worden niet voor niks het witte goud genoemd. Echt een superfood van eigen bodem! Ze zitten vol met voedingstoffen zoals vitamine C, calcium, vitamine K, vitamine B1, B2 en B11 en een flink aantal mineralen. Daarnaast zit er glutathion in, een ontgiftende antioxidant die ook wel de Moeder van alle Antioxidanten wordt genoemd. Ze hebben ook nog eens een zuiverende en vochtafdrijvende werking en schijnen daardoor heel goed te werken als anti-katermiddel. Het aspergeseizoen loopt tot en met juni, dus geniet er nog even van nu ze nog vers uit eigen bodem verkrijgbaar zijn!

Ingrediënten
– 500 gram geschilde witte asperges
– 200 gram kruimige aardappels
– 800 ml water
– 200 ml melk
– 50 gram kappertjes
– 1 flinke ui
– 2 eetlepels ongezouten roomboter
– 1 groentebouillonblokje
– peper, zout en nootmuskaat naar smaak

Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen, ui en de asperges en snijd beide in kleine blokjes. Houd de kopjes van de asperges apart!
2. Verhit de roomboter in een pan en fruit hierin de ui totdat deze glazig is, voeg de aardappelen en de asperges toe en roerbak dit voor een minuut
3. Giet het water en de melk in de pan en verkruimel hier het groentebouillonblokje bij. Laat dit voor ongeveer 10 minuutjes zacht pruttelen
4. Meng de soep in een blender of met de staafmixer totdat deze glad is
5. Giet de soep terug in de pan en voeg er peper, zout, nootmuskaat, de kappertjes en de aspergekopjes aan toe en laat nogmaals 10 minuutjes op een zacht vuurtje pruttelen.

Serveer de soep met stokbrood, een gekookt eitje, voeg er eventueel uitgekookte hamreepjes aan toe.. Enjoy!

* Foto via Shutterstock

Close
Lees vorig bericht:
leukste uitspraken van kinderen
10x de leukste uitspraken van kinderen

Wat kunnen kinderen toch onbewust enorm grappig zijn. Dingen die ze bedenken en als logisch zien. Of benamingen die ze...

Sluiten