Close
Food | Gruwelijk lekkere Halloweenkoekjes

Food | Gruwelijk lekkere Halloweenkoekjes

Lekker samen met je kind(eren) de keuken induiken om zelf wat te gaan koken of bakken is een leuk tijdverdrijf voor in de vakantie, een woensdagmiddag of een druilerige weekenddag. Met Halloween in aankomst delen we dan ook graag dit recept voor gruwelijk lekkere Halloweenkoekjes met je die naast lekker ook nog eens voedzaam zijn. 

‘Lees ook: Boektip | Nora French – Gezond Fastfood.’

Halloweenkoekjes recept

Het recept voor gruwelijk lekkere Halloweenkoekjes

We gingen voor dit recept uit van het basis koekjes recept van Desirée omdat je daar gewoonweg heel gemakkelijk mee kan variëren. Een beetje meel en suiker weglaten en wat grove havermout, honing en fijngehakte noten toevoegen maakte hem een stukje voedzamer én gaf de Halloweenkoekjes meer bite. Enjoy!

Dit zijn de ingrediënten voor ongeveer 12 koeken

– 100 gram meel
– 75 gram suiker
– 50 gram honing
– 50 gram havermout
– 90 gram ongezouten roomboter uit de koelkast
– 1 ei
– ¼ theelepel bakpoeder
– een flinke snuf zeezout
– ¼ theelepel vanillearoma
– fijngehakte noten naar smaak (neem ze wel ongezouten want gezonder en zonder velletjes/schilletjes om het voor kinderen voor het oog er smakelijker uit te laten zien). In dit recept hebben we amandelen en cashewnoten gebruikt
– ter garnering de garneerstiften van bijvoorbeeld Dr. Oetker

Zo maak je deze lekkere Halloweenkoekjes

1. Verwarm de oven voor op 190C
2. Meng met een vork alle ingrediënten door elkaar en kneed met je handen verder tot het één geheel is (de warmte van je handen maakt het deeg iets handelbaarder)
3. Gebruik een kleine ijsschep (vier centimeter doorsnede) om gelijke bollen te maken die je met de hand wat plat drukt en op een bakplaat met bakpapier legt
4. Bak de koekjes in ongeveer 10 tot 12 minuten in het midden van de oven af tot ze licht goudbruin zijn en laat ze volledig afkoelen voordat je ze gaar versieren
5. Gebruik je fantasie en de garneerstiften in verschillende kleuren (smaken) om er bijvoorbeeld spinnen op te tekenen.

Let op: passen niet alle 12 koeken in één keer op je bakplaat? Laat het overige deeg dan even koelen in de koelkast tot de eerste batch uit de oven is. De koekjes zijn na afkoelen zo’n weekje houdbaar in een koektrommel.

–> Volg jij onze Facebookpagina al? We delen hier naast de nieuwste artikelen namelijk ook regelmatig andere nieuwtjes en leuke updates 🙂

Close
Lees vorig bericht:
de kinderkamer van Fen
De kinderkamer van.. Fen!

Oh wow.. wat hebben we weer een prachtig kamertje om te laten zien. De kinderkamer van Fen is zo leuk...

Sluiten