Close
Boektip | ‘Het is een fase’ | lifestylegids voor je eerste jaar als mama

Boektip | ‘Het is een fase’ | lifestylegids voor je eerste jaar als mama

Onze boekenrecensent Daphne las weer een leuk boek voor MOMmag. ‘Het is een fase’, een praktische lifestylegids voor je eerste jaar als mama. Geschreven door Rien de Mey van Mama Baas. Een aanrader volgens Daphne! 

Lees ook: ‘Stiefmoeder: Boze heks of toverfee?

het is een fase

Het is een fase

Hét mantra van menig ouder; het is een fase, het is een fase, het is een fase. Toen ik vanmiddag een vriendin een berichtje stuurden over het inmiddels zeer aanwezige, niet langer te ontkennen, slaapgebrek was haar geruststellende antwoord (hoe kan het ook anders) het-is-een-fase. Misschien… maar de wallen onder mijn ogen zeker niet en wat het slaapgebrek met mijn huid doet is waarschijnlijk ook voor eeuwig en altijd. 

het is een fase extra beeld 1

Om MOM’s het eerste jaar een beetje (stijlvol) door te slepen is er ‘Het is een fase van Rien de Mey’, een praktische lifestyle gids voor je eerste jaar als mama. 2019 is niet mijn eerste jaar als mama maar wel mijn eerste jaar als mama van twee en geloof me dat is te zien. Ik kon dan ook niet wachten en bladerde meteen door naar bladzijde 191 ‘Zo fake je acht uur slaap (met make-up)’.

Die vijf tips zijn vast binnen en smaken naar meer. Nu is nog de grote vraag waar haal ik de tijd vandaan om dit leuke, vrolijke boek te lezen. Ik besluit dat als Rien van der Mey dit boek kan schrijven na de komst van haar tweede kind, het mij toch zeker moet lukken het te lezen. Een slapende baby in de draagzak en een slapende peuter in bed (een zeldzaamheid), ik zet een kop koffie en begin gewoon.

het is een fase extra beeld 2

Het boek is ingedeeld in drie fases. En zo wordt meteen je eerste jaar als moeder ook opgeknipt in drie fases. De eerste mag je al na zes weken afvinken. De kraamtijd wordt behandeld in de eerste fase. In het boek staan handige tips en in de ‘true story’ lees je de ervaringen van mede-moeders. Voornamelijk Vlaamse moeders en zij hebben net wat andere gebruiken (rondom kraambezoek bijvoorbeeld) maar de strekking is universeel: slaap waar kan, omarm je nieuwe lijf en blijf een team met je partner. Aangevuld met stukken over voeding, kleding en huidverzorging. Over elk onderwerp wordt gesproken met een expert (van gynaecoloog tot kapper) en er wordt met een luchtige pen geschreven.

In fase twee ga je terug naar de bewoonden wereld. En de realiteit. Deze fase heet niet voor niks ‘koude koffie en concealer, de moederschaps-euhm-rust’. Het idee is geland, de eerste onwennigheid verledentijd en het moment is daar byebye zwangerschapsjeans. In deze fase van het boek aandacht voor het (niet kunnen) verwerken van de bevalling en hoe jij als superrrrrrrrmama het toch voor elkaar krijgt ook aan jezelf te denken en lekker in je vel te zitten (of te blijven).

het is een fase extra beeld 3

In fase drie; ‘momlife’. Deze fase gaat over het gewone leven maar dan met baby. Op vakantie. Werken. Relaties. Je (aangepaste) lijf. En het eerste verjaardagsfeestje van je baby. Want net als het eerste jaar, vliegen de pagina’s in dit boek eigenlijk zo voorbij.

Dat wat onmogelijk leek (in dit geval een boek lezen tussen alle andere to-do’s door) waren eigenlijk meer dan tweehonderd pagina’s tijd voor mezelf.

‘Het is een fase van Rien de Mey’ is een mooi vormgegeven boek vol informatie en ervaringen. Luchtig geschreven, fris van vorm en van inhoud. Je kunt het boek van begin tot eind lezen maar ook je eigen selectie artikelen maken (en dus skippen wat niet bij je past).

Een perfect cadeau voor aanstaande of kersverse MOM’s.

Het is een fase van Rien de Mey (*) kun je kopen bij de (online) boekhandel en kost €24,99.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer lifestyle artikelen.
En hier lees je meer van en over Daphne.

* Foto’s © Daphne Meijer.

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

'Het is een fase' #Pinterest

Close
Read previous post:
draagt je kind voor altijd mee
Fun Fact | Je draagt je kind voor altijd met je mee (letterlijk en figuurlijk)

'Je draagt je kind voor altijd met je mee', zeggen we. Maar wist je dat dat ook echt zo is?...

Close