Close
Prentenboek | ‘Het niet zo verloren schaap’ van Antonia Woodward

Prentenboek | ‘Het niet zo verloren schaap’ van Antonia Woodward

‘Christendom’ en ‘geloof’ zijn de onderwerpen die Minke voor MOMmag. onder andere behandelt. Vandaag vertelt ze je over het prentenboek ‘het niet zo verloren schaap’. Een tof Christelijk prentenboek met een mooie boodschap dat ook geschikt is voor niet-Christenen.

Lees ook: ‘Prentenboek | Twee vechtende eekhoorntjes van Rachel Bright

het niet zo verloren schaap

Het niet zo verloren schaap van Antonia Woodward

Je komt soms voor keuzes te staan die niet zo makkelijk zijn. Cadeautjes bijvoorbeeld. Ik vind het soms maar een dingetje hoor. Boeken doen het altijd goed natuurlijk. En ik vind het zelf fijn om iets door te geven van ons geloof. Maar niet iedereen zit daar op te wachten. Wat doe je dan? Geef je toch iets van het geloof door of laat je het helemaal maar zitten?

Christelijke schrijver, maar kan voor iedereen

Dan ben ik blij met de boeken die wel een christelijke schrijver hebben, een christelijke ondertoon, maar die totaal niet christelijk aanvoelen. Omdat God niet als zodanig wordt benoemd of dat het eigenlijk helemaal niet ter sprake komt. Het gaat dan eigenlijk meer over normen en waarden. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal van de Nerflanders met de stickers. Het gaat erom dat iedereen goed is zoals hij of zij is. Er is nu een nieuw prentenboek met een geweldig boodschap

Het niet zo verloren schaap

Een christen denkt waarschijnlijk direct aan de gelijkenis van Jezus over het verloren schaapje. Op het eerste blad, waar de informatie over het boek staat, kun je ook de tekst uit de Bijbel vinden. Verder is het gewoon een verhaal over een schaapje dat afdwaalt van de kudde. Aan het einde van de dag is hij iedereen kwijt. Wat moet hij nu doen? Zal de herder hem wel missen, nu hij maar alleen is en hij nog 99 andere schaapjes heeft?

Je kunt altijd terug komen bij God

Een verhaal met prachtige prenten. Echt, het lezen waard hoor! Ben zelf heel enthousiast. Maar ook voor kinderen erg leuk om te lezen/kijken. Christenen herkennen misschien het verhaal, ook voor niet christenen is het een mooi boek. Er wordt namelijk niet op terug gegrepen. Er staat alleen dat het schaapje nooit zo ver kan dwalen dat de herder hem niet meer kan vinden. En zo is het voor ons mensen ook. We kunnen nooit zo ver van God vandaan gaan dat we niet meer terug kunnen komen. Hij zal ons altijd vinden.

‘Het niet zo verloren schaap’ is onder andere hier te koop en kost €9,25.

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen over kinderboeken.
En hier lees je meer van en over Minke.

* Dit artikel bevat affiliate linkjes. 
Al het beeld is afkomstig van Minke zelf en het © ligt dan ook bij haar.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

het niet zo verloren schaap van antonia Woodward

Close
Read previous post:
het leven met een drieling
Het leven met een drieling druk? Oordeel zelf!

Het leven met een drieling druk? Ymkje (drielingmoeder) hoort die opmerking bijna standaard als ze met haar drieling wordt aangesproken...

Close