Close
Op huwelijksreis met de kinderen? 5 tips voor een heerlijke honeymoon!

Op huwelijksreis met de kinderen? 5 tips voor een heerlijke honeymoon!

Hebben jij en je partner trouwplannen? En wil je graag op huwelijksreis met de kinderen? Dan hebben wij een aantal tips voor je om die reis tot een succes te maken. Zelfs voor als je nog hele kleine kinderen hebt!

Lees ook: ‘‘Het huwelijksbootje’ | Over trouwen met je kinderen erbij

huwelijksreis met de kinderen

Op huwelijksreis met de kinderen

Veel stellen die net in het huwelijksbootje gestapt zijn, hebben een huwelijksreis op de planning staan. Meestal zijn bijzondere en exotische bestemmingen favoriet. Je wilt natuurlijk een vakantie die past bij je sprookjeshuwelijk dat net heeft plaatsgevonden.

Steeds vaker willen pasgetrouwden ook graag hun kinderen mee nemen op de bijzondere reis van hun leven. Dat brengt natuurlijk wel wat uitdagingen met zich mee, zeker als je nog hele kleine kinderen hebt, die bijvoorbeeld nog in de luiers zitten. Ga jij binnenkort trouwen en wil je kinderen meenemen op honeymoon?

op huwelijksreis met kinderen spa

5 tips voor een huwelijksreis met kinderen

1. Welke bestemming kies je?

Het is natuurlijk heerlijk om je te laten pamperen op een Aziatisch eiland, maar een bestemming die dichterbij huis is, kan natuurlijk evenveel fijne reisbelevingen opleveren. Bijkomend voordeel is dat je minder lang onderweg bent, geen malariapillen nodig hebt, of inentingen zoals voor Gele Koorts.

Er zijn legio bestemmingen en accomodaties binnen Europa waar je net zo kunt genieten, als tropische bestemming op een exotisch eiland.

2. De keuze voor de hotelkamer

Boek een ruime hotelkamer, maar dan wel een meerkamer appartement. Bij een huwelijksreis hoort natuurlijk wat romantiek! Een ruime hotelkamer of nog liever een appartement met meerdere kamers is dan wel zo fijn. Zo krijgen je partner en jij wat ruimte om van je kersverse nieuwe huwelijkse status te genieten.

 3. Check de voorzieningen voorzieningen

Elke ouder zal het wel herkennen. Als je met kinderen op vakantie gaat, heb je veel meer bagage dan als je met z’n tweeën gaat. Vooral met jonge kinderen zeul je een hoop extra mee. Denk aan luiers, flessenwarmers, kinderwagens, speelgoed, zwembandjes etc. etc. Als je boekt, is het verstandig om te kijken wat er precies bij je accommodatie aanwezig is. Wellicht hoef je dan weer minder mee te nemen op reis?

Luiers, flessenwarmers, kinderwagens en badeendjes; een vakantie met (jonge) kinderen gaat gepaard met een hoop bagage. Ga dan ook voor je op reis gaat goed na welke voorzieningen er aanwezig zijn.

4. Zijn er kindvriendelijke eetgelegenheden?

Als je kind hard begint te huilen als je in een restaurant zit, is dat hartstikke vervelend. Voor jouw gezin en voor de andere gasten die wellicht niet altijd zo meelevend zijn. Gelukkig zijn er genoeg eetgelegenheden waar ze rekening hebben gehouden met kindvriendelijke menu’s en kidscorners waar je kinderen kunnen spelen zodat je partner lekker kunnen genieten.

5. Deel je tijd goed in

Het is natuurlijk afhankelijk van je wens waar je voorkeur naar uitgaat, maar vaak is een huwelijksreis gericht op luxe. Stellen willen graag uitgebreid kunnen genieten van elkaar en alles dat de omgeving en de accommodatie te bieden heeft. Met kinderen erbij is dat wel wat lastiger, omdat je ook veel met de kinderen bezig zal zijn en zij natuurlijk ook aandacht nodig hebben. Toch is het zeker niet onmogelijk om ook met elkaar te kunnen genieten.

Zeker niet als je je tijd goed verdeelt. Plan bijvoorbeeld leuke sportieve activiteiten met je kinderen in en ga daarna lekker met z’n tweeën naar de spa. Check of het hotel of resort een Kids Club heeft waar je je kinderen achter kunt laten? Of als je je kinderen liever bij je hebt, dat je kinderen welkom zijn in de spa en wellness?

op huwelijksreis met kinderen wellnessverblijf

Over Martinhal Family Hotels & Resorts

De hotelketen Martinhal Family Hotels & Resorts staat bekend en wordt geroemd om het unieke familieconcept dat de keten biedt. Van een hotel in het beroemde Quinta do Lago in de Algarve, tot een locatie in de prachtige stadskern van Lissabon. De vier hotels Martinhal Sagres, Martinhal Cascais, Martinhal Chiado, Martinhal Quinta horen bij het prestigieuze Duitse label Kinder Hotels en zijn ontworpen in samenwerking met families.

De hotels en resorts zijn gespecialiseerd in luxe familievakanties en heeft familie vriendelijke accomodaties, restaurants, bars en voorzieningen voor kinderen. En dat alles is van een enorm hoog niveau. De essentie van Martinhal is het combineren van luxe, comfort, design en uitstekende service voor het hele gezin zodat iedereen optimaal kan genieten.

Extra ruime familiekamers

Natuurlijk zijn ook alle locaties geschikt voor je huwelijksreis, maar ook een aanrader voor gezinnen met kinderen. Zo bieden de hotels bijvoorbeeld extra grote familiekamers met XXL bedden van ruim 2 bij 2 meter. De kamers voelen huiselijk, maar tegelijkertijd ook luxe aan.

Omdat de hotels in samenwerking met families ontworpen zijn, is er rekening gehouden met de wensen van (jonge) ouders. Er zijn allerlei familievriendelijke details zoals opstapjes in de badkamers, tafels met afgeronde hoeken, luieremmers, badeendjes en badjassen in alle maten. Zo hoef je ook aan minder spullen te denken als je op vakantie gaat.

Restaurants

De restaurants zijn gericht op het hele gezin. Op de menu’s staan onder andere Portugese lekkernijen. Voor de allerkleinsten kun je zelfs kiezen uit vers gepureerde hapjes. In de kidscorners van de restaurants hebben je kinderen lekker de ruimte om te spelen, terwijl jullie van je glas wijn, kop koffie of toetje genieten.

Kids Club

Daarnaast beschikken de hotels over Kids Clubs waar je jouw kinderen met een gerust hart kunt achterlaten om in de tussentijd samen met jouw partner even van een momentje voor jullie zelf te genieten, als je daar behoefte aan hebt. Wil je je kinderen liever bij je houden, dan zijn ze ook van harte welkom in de spa en wellness.

Meer informatie over deze hotels vind je op de website van Martinhal Family Hotels & Resorts.

⇒ Volg je ons al op Facebook en/of Instagram?

Hier lees je meer artikelen over reizen en vrije tijd.

Beeld ‘Nelly wed couple’ via Shutterstock. Andere foto’s © Martinhal Family Hotels & Resorts.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

op huwelijksreis met de kinderen Pinterest

Close
Read previous post:
het niet zo verloren schaap
Prentenboek | ‘Het niet zo verloren schaap’ van Antonia Woodward

‘Christendom’ en ‘geloof’ zijn de onderwerpen die Minke voor MOMmag. onder andere behandelt. Vandaag vertelt ze je over het prentenboek...

Close