Close
Ka’s Column | ‘In het bos wonen tijgers’

Ka’s Column | ‘In het bos wonen tijgers’

In het bos wonen tijgers. Volgens de peuterzoon. We moeten er een beetje voor oppassen, want ze kunnen je behoorlijk laten schrikken. In deze nieuwe Ka’s Column lees je over de fictieve dierenwereld van mijn zoon, zijn angsten en de mijne. 

Lees ook: Ka’s Column | ‘De gaggamé’

in het bos wonen tijgers

In het bos wonen tijgers. We moeten er zachtjes lopen anders worden ze wakker. Er kan ook zo maar een olifant achter een boom tevoorschijn komen. Als je hem roept, dan zie je hem misschien wel? Dus roepen we: “Ootje, ootje, waar ben je?”
Oh kijk, daar is de olifant al. Daar.. naast de giraffe. En oh.. kijk.. is dat een zebra? Daar naast die struik? Ja potjandozie zeg. Het is er één. Een heuse zebra.

“Grrrrr”, hoor ik achter me terwijl ik bij mijn billen gepakt word. Dat is schrikken zeg. Als ik me omdraai, zie ik mijn vrolijke peuterjongetje schateren omdat hij mama zo ‘ontzettend’ heeft laten schrikken.
“Ssssht”, zegt hij, terwijl hij zijn vingertje verticaal naar zijn mond brengt. “Er is een tijger mama”.
“Nog één”, roep ik verbaasd. “Nog een tijger in het bos?”
“Ja mama”, antwoordt de peuter terwijl hij serieus fronst en mij bekijkt met een blik van ‘hoe kan je nou zo dom zijn en dat niet door hebben’.

“Roooaaahooooaaaar”, horen we achter ons brullen. Ik zie de peuter even schrikken. Maar als hij zich omdraait en ziet dat papa nu de leeuw is, moet hij heel hard lachen.
“Grrrrr”, gromt hij terug.
Dat is lachen zo’n leeuwenpapa.

in bos wonen tijgers tijger in burgers' zoo

We lopen verder. Onze zoon spot nog een olifant, 2 monsters, een krokodil, een panter en zeker 10 kikkers. En ook nog 3 herten, maar die ziet hij echt, want die zien wij ook.
Tussentijds worden we nog zeker 3 keer aan het schrikken gemaakt door een tijger van 2 jaar oud.

De peuter houdt mijn hand vast en zegt: “Tijger is mooi, nie eng, nie sikken”.
“Ja lieverd de tijger is mooi”, antwoord ik.

In het bos wonen tijgers, zebra’s, krokodillen, leeuwen, giraffen, kikkers, monsters, panters en herten. Maar ze zijn niet gevaarlijk. Je kan er hoogstens even van schrikken om er vervolgens heel hard om te lachen.

Als ik mijn zoon ’s avonds naar bed breng, nemen we de dag door. Hij vertelt wat hij allemaal gezien heeft in het bos. “Een tijger… grrrr”.
En weer moet hij er om lachen.
Ik druk een kus op zijn voorhoofd als ik hem in zijn ledikantje til.
“Slaap lekker Robijntje”, zeg ik. “Ik hou van jou”.
“Houwejou”, antwoordt hij. “Grrrrrr”.

Wat zou ik graag willen dat hij de rest van zijn leven alleen maar bang hoefde te zijn voor fictieve tijgers, om er vervolgens heel hard om te kunnen lachen.

***

Wat zou jij voor jouw kind willen wensen? Wij zijn heel benieuwd! Vertel je ‘m op onze Facebookpagina? Daar blijf je ook op de hoogte van alle nieuwtjes en nieuwste artikelen!

Close
Read previous post:
De leukste babydozen om cadeau te geven

Naast dat er een heleboel gratis babydozen aan te vragen zijn als je in verwachting of net bevallen bent, zijn...

Close