Close
15 dingen die door mijn hoofd gaan in de indoor speeltuin

15 dingen die door mijn hoofd gaan in de indoor speeltuin

Omdat de zon die voorspeld was, vervangen bleek door motregen, ging Karen met haar peuter naar de indoor speeltuin. Tijdens dat bezoek gingen er een aantal dingen door haar hoofd.

Lees ook: ‘Op naar de owa en de oe oe’ | Naar de dierentuin met een dreumes

gedachten in de indoor speeltuin

15 gedachten in de indoor speeltuin

Omdat het een zonnige dag zou worden, had ik voor de woensdag een bezoekje aan de dierentuin, kinderboerderij of de Hoge Veluwe op de agenda staan. Helaas werd het een druilerige regenachtige dag. Aangezien de peuter toch zijn energie kwijt moet, besloot ik daarom naar Monkey Town te gaan, een van de binnen speeltuinen bij ons in de buurt. Je kent ze wel, elke plaats heeft er wel een en ze heten Ballorig, Monkey Town of Kids Plaza. De indoor speeltuin. Daar waar het een paradijs voor kinderen is, en voor ouders.. iets minder. Maar we hebben het er allemaal voor over, toch?

Wellicht herken je deze gedachten die door mijn hoofd spelen bij het bezoek aan de indoor speeltuin?

1. ‘Trainingsbroeken en joggings pakken. Overal!’

Blijkbaar had ik de memo gemist, dat je in de binnenspeeltuin een trainingsbroek aan moet. Ja natuurlijk zit dat lekker voor kinderen. Mijn zoon had er ook een aan. Maar dat ouders ook zo’n pak aan moeten bij een bezoekje aan de Ballorigen en Monkey Towns van deze wereld. Ik had geen idee. Iedereen moet lekker aantrekken wat hij/zij wil natuurlijk, ik had nog nooit zo veel leisure suits bij elkaar gezien.

2. ‘Ondergoed en hemdjes. Ook overal.’

We blijven nog even bij de dresscode, want al dat ondergoed en hemdjes, dat verbaasde me ook enigszins. Gelukkig heb ik het nu wel over de kinderen. Overigens snapte ik het na een minuut of tien ook wel, dat kinderen zo ongeveer alles willen uittrekken. Ze hebben het natuurlijk knetter warm van al dat rennen, krijsen, klimmen en duwen.

3. ‘Mag je een kleuter van een ander duwen?’

Over duwen gesproken.. mag je een kleuter van een ander eigenlijk duwen? Mijn peuter werd na tien minuten zonder reden in zijn gezicht geslagen door een kleuter. Hij deed niets, zei niets en bewoog niet. Het enige dat hij deed, was wachten op andere kinderen zodat ze voorbij hem konden klauteren. Hij schrok er zo van dat hij meteen begon te huilen. Ik zag het gebeuren, maar kon niets doen, want de peuter zat ergens in een kooi op 6 verdiepingen hoog en eer ik daar was. De kleuter was daarna in geen velden of wegen te bekennen en dat was maar goed ook..

Op zich vind ik dat mijn kind zelf zijn fitties moet oplossen en dat hij daar ook weer van leert, maar sommige kinderen…

4. ‘Hoort dat bij het spel, dat beuken en duwen?’

Behalve dat mijn peuter een pets in zijn gezicht kreeg, vond ik het sowieso vrij opmerkelijk hoe hardhandig die kinderen met elkaar omgaan. In zo’n apekooi hangen allerlei bokszak-achtige dingen en ik zag op regelmatige basis kleuters gelanceerd worden door zo’n zak.

Of kinderen elkaar van de glijbaan duwen als het ze te lang duurde. En al dat gebeuk in die smalle gangetjes? Een Rugby speler is er niets bij.

5. Hoe heet dat kind?

Devenaliah, Jacouzie, Huppeldepippa, Alexandrios, Gootsteenonstopperienie, ja je denkt dat ik het verzin hè? Ik meende toch echt dit soort namen voorbij te horen komen. Behalve trainingspakken, grossierde het er ook in de onuitspreekbare namen.

6. Gaat dat wel goed?

Kinderen die pirouettes maken op de glijbaan. Die aan een been in een net boven de grond bungelen. Of met hun hoofden knoeperhard tegen elkaar aan vallen. Gaat dat wel goed? Ik werd er soms wat nerveus van. Ik wil niet zo’n overbezorgde MOM zijn, maar ik zag nergens een EHBO post.

7. Hoe kan je hier rustig een verjaardagsfeestje vieren?

Het was woensdagmiddag dus er waren behoorlijk wat verjaardagsfeestjes. Lijkt me super a-relaxed als ouder om 15 hyper kinderen mee te moeten nemen naar zo’n indoor speeltuin. Ten eerste punten 3, 4 en 6 en je hebt toch een verantwoordelijkheid. Ten derde punt 8. Het zal je maar gebeuren.

8. ‘Raakt hier niemand ooit een kind kwijt?’

De mijne was ik regelmatig kwijt. Dan dacht ik hem goed in de gaten te houden in klimstuk links en dan kwam hij tien minuten later weer uit een heel ander gedeelte tevoorschijn rennen. Ik heb er nog maar één.. stel dat je er meerdere in de gaten zou moeten houden. Het zou mij niet verbazen als ik dan een keer thuis zou komen met een heel ander kind. De verkeerde. Omdat ik het zo zat was, dat ik er maar gewoon een paar inpak en meeneem. NU NAAR HUIS. HOP.

9. ‘Is dit overprikkeld zijn?’ 

Krijsen, gillen, overal kleuren en lichten. Na twee uur was ik helemaal op. Oh.. jij dacht dat ik het over de peuter had? Nee, ik was zelf overprikkeld.

10. ‘Waarom ben ik mijn oordopjes vergeten?’

Bij concerten doe je tegenwoordig oordopjes in tegen gehoorschade. Die zouden ze bij de ingang van de indoor speeltuin ook moeten verkopen. Mijn oren suisden nog uren na.

11. ‘Ben ik de enige die zo neurotisch haar kind stalkt?’

Dat was ik niet hoor. Er waren genoeg andere ouders die ook als volleerde privé detectives hun kind(eren) in de gaten hielden. Maar er waren er ook behoorlijk wat die continu op hun smart phone zaten terwijl hun kinderen nou juist petsende en beukende kleuters zijn. Of een net lopende dreumes die in het ‘grote’ gedeelte van het klimgedeelte af lazerde en haar moeder met koptelefoon op ergens middenin de zaal zat. Ik wil niemand shamen, maar ik was er toch wat verbaasd over.

Sowieso viel het me op dat behoorlijk wat grote kinderen in het ‘kleine kinderen’ gedeelte rondhangen en andersom. Mijn peuter valt momenteel een beetje tussen wal en schip. Maar als hij dan in de ‘grote’ speeltoestellen zone is, dan let ik in ieder geval wel op.

12. ‘Hebben ze hier nou niets gezonds?’

Ja, een muntthee met gember en honing. Dat was er. Maar dat kan ik de peuter niet geven. Verder alleen snoep, ijs, patat, chips, frikadellen, kroketten en kaassoufflees. Natuurlijk mag mijn kind ook af en toe junk food, maar ik wil dan wel graag ook wat gezond kunnen kiezen.

13. ‘Hoe vaak wordt het hier schoongemaakt?’

Ik geef het toe, ik ben soms wat vies van dingen. En ooit heb ik een verhaal gehoord van iemand die bij de IKEA werkte dat zo’n ballenbak echt de horror is qua hygiëne.

Kinderen zijn over het algemeen gewoon smerige wezens. Laten we het maar gewoon op tafel gooien. Dus zo’n binnenspeeltuin… Ik zou Rob Geus er niet op afsturen.

14. ‘Wat heerlijk om te zien hoeveel plezier mijn kind heeft!’

Als je dacht dat ik hier alleen een negatief verhaal zou gaan afsteken. Nee dus. Hoewel ik er na tweeëneenhalf uur echt wel he-le-maal klaar mee was, heb ik toch minstens twee uur genoten. Omdat ik de peuter zo lekker zag genieten. Die glimlach. Dat Duracell konijn dat elke keer weer naar boven rende. Het voldane toch wel wat oververmoeide stemmetje vanaf de achterbank toen we naar huis reden: ‘Mama, gaan we morgen weer naar Monkey Town. Ik vind het zo leuk!’ PRICELESS!

15. ‘Waarom was dit er niet toen ik kind was?’

Apenkooien was altijd mijn lieveling toen ik nog kind was en zo’n indoor speeltuin is toch apenkooien voor gevorderden. Waarom was dat er nog niet? Ik ben daar best een beetje jaloers op.

Gelukkig ben ik dus ook zo’n moeder die haar kind stalkt en af en toe gewoon zelf ook van de glijbaan afga. Lekker klimmen en klauteren. Er moet toch iemand op de peuter letten?

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer MOM gerelateerde artikelen.
En hier lees je meer van en over Karen.

Beeld via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

15 gedachten in de indoor speeltuin

Close
Read previous post:
keuze voor de middelbare school
De keuze voor de middelbare school. Welke school is het beste voor jouw kind?

De keuze voor de middelbare school. Het is toch een belangrijke beslissing waar je puber onderwijs gaat volgen? Kristel vertelt...

Close