Close
Inspiratie voor kindernamen | Deze namen kregen de kinderen van sterren

Inspiratie voor kindernamen | Deze namen kregen de kinderen van sterren

Als er een beroemdheid ouder is geworden, is het altijd leuk om te weten hoe de baby gaat heten. De ene ster geeft een hele bijzondere naam, de andere juist weer een hele normale. Op zoek naar inspiratie voor kindernamen? Deze namen kregen de kinderen van de sterren de afgelopen tijd. Plus wat uitleg over de naam.

Lees ook: ‘Dit lijken de populairste babynamen van 2019 te gaan worden

inspiratie voor kindernamen

Inspiratie voor kindernamen

TeddyWaylon en Bibi Breijman
Eigenlijk is dit een Engelse jongensnaam, een afleiding van de naam Theodore. Inmiddels is het ook een gebruikelijke naam voor meisjes. Het betekent ‘geschenk van god’.

Cato (voluit Cato Doortje) – Sander & Tessel Lantinga
Met de uitspraak Cató is dit een vorm van de Franse meisjesnaam Cateau, een afleiding van Catharina. Uitgesproken als Cáto is het een Latijnse jongensnaam, bekend van de Romeinse politici Cato de Oude en Cato de Jonge. Het betekent pienter, wijze.

James – Jan Dulles & Caroline Mol
Dit is een Engelse jongensnaam die momenteel erg populair is. Het is een bijbelse naam die ‘hij zal beschermen’ betekent. Waarschijnlijk is de naam afgeleid van Jacob, maar dat weet men niet zeker.

Sam (voluit Sam Eli) – Sanne Langelaar & David Lucieer
De naam Sam is een afkorting van het Hebreeuwse Samuel, een bijbelse naam uit het oude testament. Het betekent ‘de naam is God’ of ‘van God gebeden’.

Rifka (voluit Rifka Valentina) – Erik van der Hoff & Maartje Vergeer
Deze naam kan ook geschreven worden als Rivka en is een moderne Joodse meisjesnaam. Rifka is afgeleid van de naam Rebecca.

Kae (voluit Kae Robin) – Sven Kramer & Naomi van As
Een multifunctionele naam, want het wordt voor jongens en meisjes gebruikt. Net zoals Robin trouwens. In England and Wales wordt de naam (vrijwel) alleen aan jongens gegeven, in Nederland vaker aan meisjes. De naam komt uit het Grieks en is afgeleid van Kay. Het betekent ‘puur’.

Brent – Jorrit & Heather Bergsma
Je zou het misschien niet zeggen, maar deze naam is afgeleid van Brenda. Het betekent ‘(vlammend) zwaard’ of ‘zij die bij de vuurtoren woont’. Het is een naam van Keltische / Ierse origine. In Ierland is Brendan namelijk de mannelijke variant van Brenda en daar is de naam Brent weer van afgeleid.

Bert (voluit Bert Eize) – Epke Zonderland & Linda Steen
Dit is oorspronkelijk een Germaanse jongensnaam. Het kan een afkorting van allerlei namen zijn, zoals Adelbert, Albert, Gijsbert, Bertrand, Bertus of Hubertus. Een andere variant is Bart, maar Bart kan ook een Bijbelse naam zijn.

Joe (voluit Joe Jacob Ben) – Fockeline Ouwerkerk en Joeri Wetters
Joe is afgeleid van de Hebreeuwse bijbelse naam Jozef (Joseph) en betekent  ‘God voorziet en maakt beter’. De naam wordt veel in Engelstalige landen gegeven.

Faas (voluit Faas Arthur Ferdinand) – Tijl & Markell Beckand.
De naam Faas is waarschijnlijk een verkorting van namen die eindigen op -fatius ,-faas of -vaas, zoals Bonifatius, Gervaas en Servaas. De naam Bonifatius betekent ‘goed lot’. De oorspronkelijke naam is Servatius, dat is weer afgeleid van ‘servatus’.

Jelka (voluit Jelka Henriëtta) – Luuk Ikink & Simone Wijnands
Dit is een Slavische naam. Het betekent ‘fakkel’ of ‘schitterend’.

Véda – Ferry & Noëlle Somogyi
Het is een religieuze Hindoe naam en betekent ‘heilig Hindoe geschrift’.

Pax (voluit Pax Valentijn) – Eva Jinek & Dexter van der Voorn
In het Latijn betekent Pax ‘vrede’.

Bobbie – Pieter Derks & Noortje Buiting
Eigenlijk is het een jongensnaam. Het is een afkorting van Robert. Maar de naam is nu als Bobbie of Bobby ook een gangbare naam en wordt aan meisjes en jongens gegeven. De naam Robert is een samenstelling van de Germaanse woorden roe ‘roem’ en brecht ‘glanzend, schitterend, beroemd’.

Charlize (voluit Charlize Helena) – Liza Sips & Ralph Manheim
Deze naam is de vrouwelijke variant van Charles en is een Franse naam. Het betekent ‘sterk, dapper, vrij’.

Poppy (voluit Poppy June) – Jody Bernal & Melissa Theba
Ook deze naam is een naam die zowel aan jongens en meisje gegeven wordt. Het is een Engelse naam waarvan de betekenis ‘bloeiend, florerend’ is.

Zara-Lizzy (voluit Zara-Lizzy Noé) – Monica Geuse & Lars Veldwijk
Zara is afgeleid van Zahra en is een Arabische meisjesnaam, die waarschijnlijk ‘bloeiende bloem’ of ‘stralend, wit’ betekent. Ook zou de naam verwant kunnen zijn aan Sara, een Hebreeuwse naam met de betekenis ‘vorstin’. Lizzy is een populaire afkorting van de naam Elisabeth. Dat is een Hebreeuwse naam die betekent ‘God heeft gezworen, God is mijn eed, God is degene bij Wie ik zweer’.

Fender (voluit Fender Andrew Arnold) – Roxeanne Hazes & Erik Zwennes
Dit is een Engelse naam voor jongens en meisjes. Fender betekent ‘beschermer’.

Maliya – Sharon Doorson & Bruno Monteiro Tavares
Dit is een Hawaïaanse naam voor meisjes waarvan de betekenis ‘ambitieus, sterk’ is.

Nouri – Ali B & Breghje
Nouri is een Arabische jongensnaam en betekent ‘prins van licht’.

Bobby – Chantal Janzen & Marco Geerartz
Deze naam is hierboven al verklaard.

Johnny – Johnny de Mol & Anouk van Schie
Eigenlijk is het de verklein naam van John. Het is een Engelse naam en betekent ‘god is verzoenend’. Oorspronkelijk is de naam weer herleid van Johannes wat ook weer een bijbelse naam is uit het nieuwe testament.

Bodhi (voluit Bodhi Doeke) – Airen Mylene & Taeke Taekema
Dit is een oud Indische naam voor jongens en meisjes.

Scottie (voluit Scottie Jones) – Saar Koningsberger & partner
Scottie is een Engelse (Schotse) naam voor jongens en meisjes. Het betekent ‘van Schotland’. Eigenlijk is het de verkleinnaam van Scott.

Youp (voluit Youp Mickey Maes) – Kim Kötter & Jaap Siewertsz van Reesema
Dit is een Nederlandse naam voor jongens. Het is een spellingsvariant op Joep en dat is weer een afkorting voor Jozef, een bijbelse naam.
Jozef of Joseph betekent ‘God zal toenemen’.

Welke naam uit dit rijtje vind jij zelf het leukst? Zou jij zelf ook een van deze namen (kunnen) gebruiken? Praat je mee bij het bijbehorende Facebookpost van dit artikel?

Uitgelichte foto HTeam via Shutterstock.

 

Close
Read previous post:
de speelgoed trends van 2018
De speelgoed trends van 2018 | Wat staat er op de verlanglijstjes?

Leuk om te lezen! Speelgoedketen Intertoys maakte op basis van 41.000 ingestuurde verlanglijstjes een analyse van de speelgoed trends van...

Close