Close
MOMtalk met.. Debora!

MOMtalk met.. Debora!

Hoe doen andere moeders het nou precies? Terug van weggeweest! De MOMtalk rubriek, met vandaag een interview met Debora van Dielingen, MOM van 3. Ze geeft je een inkijkje in haar leven en deelt o.a. de lessen die ze leerde en wat voor haar belangrijk is in het moederschap.

interview debora dielingen

MOMtalk met Debora Dielingen van Wanderlust Mama & Co

“Ik ben Debora Dielingen, mama van 3. Al 17 jaar mama van mijn oudste dochter en de jongste telgjes zijn 2 jongens, een van 3 en een van 4 jaar.

Helaas ben ik niet meer woonachtig Amsterdam. Na tig jaren in Amsterdam te hebben gewoond, toch gekozen te vertrekken naar provincie, Flevoland. Woonoppervlak, de vrije natuur en rust heeft ons doen verhuizen naar de “slaap” stad, wel bekend als Lelystad.

Gemiddeld werk ik twintig uur per week als ‘local host‘. Wat dat inhoudt? Denk maar aan een tour guide, maar dan niet in traditionele vorm. Dus een moderne tour guide. Ik ben gespecialiseerd in familie vriendelijke tours. Zo neem ik de (groot)ouders en kinderen die op vakantie zijn in Nederland in een privé setting mee om te touren. Deze culturele en fun tours doen wij bijvoorbeeld door te wandelen, fietsen of per boot in Amsterdam en omstreken. Maar ook steden die verder weg in het land liggen bezoeken wij per auto.

Je kent het wel, wanneer je op vakantie bent, en verlangt naar een paar uurtjes tijd voor jezelf

De resterende werkuren in de week vul ik op door de andere diensten die ik aanbied vanuit mijn bedrijf Wanderlust Mama & Co. Een van de diensten betreft onder andere de kids care service. Je kent het wel, wanneer je op vakantie bent, en verlangt naar een paar uurtjes tijd voor jezelf. Voor deze ouders is er dan de service dat ik op de kinderen pas en/of met de kinderen out door (culturele) activiteiten onderneem. Bijvoorbeeld naar het Van Gogh museum, de Artis of Nemo, noem het maar op, of gezellig een hot spot bezoeken om een heerlijk taartje te verorberen.

Elke opvang aanvraag is gepersonaliseerd. Ik ben ook elke keer weer een ander karakter. Van de ouders krijg ik door wie het kind als favorite prinses heeft of zijn/haar favoriete tekenfilmfiguur en breng dan gezellig een paar uur met de kinderen door. Happy parents, happy kids.

Ik doe graag iets terug voor de maatschappij

Ik doe ook graag wat terug voor de maatschappij en draag mijn steentje bij als zijnde vrijwilliger. Als publieksbegeleider werk ik ook net veel plezier een X aantal uren per week bij een kunst- en cultuurcentrum.

De kinderen gaan recentelijk weer naar een kinderopvang. Voorheen was het de gastouder opvang waar wij gebruik van maakten. Tevreden ben ik in de zin dat mijn kinderen kunnen socialisen, maar qua kwaliteit van het aanbod voor vermaak, valt het mij zwaar tegen. Heb heel erg het gevoel dat de kinderopvang organisaties een beetje “misbruik” maken van de gelegenheid. In de zin dat de opvang veelal berust op, “ik zit er als leidster bij en dat is het, verroer vooral geen vin”. Wat ik vooral zie en meemaak, is dat men totaal niet gemotiveerd is, althans men komt niet gemotiveerd over. Vind ik persoonlijk zeer jammer.

Met een gastouder heb je dan toch iets meer sturing als ouder

Graag zou ik in de opvang veel meer zien dat er actiever zorg geboden wórdt en dat er ook meer creativiteit is gedurende de opvanguren. Lelystad is wel vrij beperkt qua mogelijkheden en geboden opties. Ben ook wel een verwende (ex)Amsterdamse wat dat betreft. Met een gastouder heb je dan toch iets meer sturing als ouder, wat vooral ons toen aansprak en ook het feit dat het huiselijker en een kleinere groepsverband is.

Het beste opvoedingsadvies dat ik graag wil delen? De vuistregel is voor mij nog steeds, de drie R-en, Rust, Reinheid en Regelmaat. Dat brengt zowel voor ouders als voor het kind zoveel goeds.

Wees positief tegen je kind(eren)

Daarbij toegevoegd, wees positief tegen je kind(eren), complimenteer hen en doe vooral zoveel als mogelijk wat het kind gelukkig maakt. Laat het kind zoveel mogelijk serotonine, het gelukshormoon, aanmaken. Luister naar je kind, althans, begrijp of probeer hem/haar te begrijpen, spreek de taal van je kind/kinderen.
Geef zoveel je kan, een knuffel, een kus een aai over het hoofd, de tederheid is onmisbaar.

Wat voor mij onmisbare producten (in de opvoeding) waren? Voor wat betreft verzorgingsproducten gebruik ik vooral producten op natuurlijke basis. Vind het prettig in gebruik, déze hebben een helende werking, zijn voedend & vrij van allerlei chemicaliën, maar ook vanwege het feit dat twee van de drie kinderen een zeer gevoelige huid hebben, hebben pure oliën en crèmes mijn voorkeur.

interview met debora dielingen 2

Maar ook mijn zelfgemaakte wortelolie ontbreekt niet

Voor mij zijn de volgende producten onmisbaar, dan wel aanwezig in huis: Shea- of mango butter, callandulan crème, en diverse oliën zoals: castor- cocos-, jojobo- en arganolie, maar ook mijn zelfgemaakte wortelolie ontbreekt niet. Enkele producten van het merk Rituals zijn ook favoriet.

Een belangrijke les die ik heb meegenomen uit mijn eigen opvoeding is no matter what, toch doorgaan. Stoppen is geen optie. Wees creatief, als rechtdoor gaan niet lukt, neem een andere afslag om toch te komen waar je moet wezen.
Het geloof, de rust in jezelf en volle vertrouwen in jezelf en focussen op je doel(en).

Mijn moeder gaf mij diverse reizen cadeau voor mijn verjaardagen

Ik ben vooral dankbaar, dat ondanks de omstandigheden van toentertijd, ik gemotiveerd werd, om mijn horizon te verbreden. Door te reizen naar mooie andere plekken op de wereld. Mijn moeder gaf mij diverse reizen cadeau voor mijn verjaardagen en dat geef ik van harte door aan mijn kinderen.

Wat ik uit mijn eigen opvoeding niet wil doorgeven aan mijn kinderen is de traditionele opvoeding met betrekking tot de voeding, “eten wat de pot schaft”.
Hier ben ik allergisch voor. Mijn kids hebben dan ook inbreng en als het hen een keer niet zint wat er gekookt is, krijgen ze een andere hap. De voedingsbalans wordt natuurlijk wel gemonitord.

Ook jij als moeder kan niet ieder kind volledig geven wat het wenst

De beste tip in het moederschap die ik graag met andere moeders wil delen is: Wees vóóral moeder, een moeder die jij als beste KAN zijn en vrees niet te falen. Ook jij als moeder kan niet ieder kind volledig geven wat het wenst.
Ook moeders zijn mens, met de bijbehorende imperfecties. Zolang je als moeder vanuit een goed hart handelt en met een rijn geweten heb jij de overhand.

Deborah, ontzettend bedankt voor jouw waardevolle bijdrage!

⇒ Zijn er dingen uit dit interview met Debora Dielingen herkenbaar of juist weer niet? Waar raak jij door geïnspireerd? Praat je mee op Facebook en/of via Instagram

Hier lees je de andere MOMtalk interviews.

Zou jij net als Debora ook de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

Uitgelichte foto (met de fiets): © Maria Cavalli
Foto in het artikel: © CJK fotografie.

Close
Read previous post:
selfcare tijdens een vruchtbaarheidstraject
Zo zorg je goed voor jezelf tijdens een vruchtbaarheidstraject

Als je vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaat, heb je een stressvolle tijd. Het is dan ook heel belangrijk om goed voor jezelf te...

Close