Close
MOMtalk met.. Marije van MomPoint!

MOMtalk met.. Marije van MomPoint!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Marije, moeder van twee dochters en eigenaresse van MomPoint! 

‘Lees ook: MOMtalk met Susan Aretz van Smulpaapje!’

Marije MomPoint interview

Q&A met Marije van MomPoint over het moederschap en opvoeden

1.Wie ben je?
Ik ben Marije, 28 jaar en super trotse moeder van twee prachtige meiden: Sara (2) en Lize (1). En deze bijzondere taak van het opvoeden van deze meisjes doe ik samen met mijn man Remy. De man met wie ik al 6 jaar heel gelukkig ben.

2. Wat voor werk doe je, hoeveel uur per week en.. hoe heb jij of hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?
Toen ik tijdens mijn studie toegepaste psychologie geen geschikte afstudeerplek kon vinden waarin al mijn interesses samenkwamen (het coachen en begeleiden van werkende moeders), besloot ik om het heft in eigen handen te nemen en mijn eigen bedrijf te beginnen. Op die manier was ik mijn eigen opdrachtgever en kon ik mijn afstudeeronderzoek helemaal zelf vorm geven.

Ik maakte een Instagramaccount aan voor mijn onderzoek en merkte dat vrouwen het onderwerp balans tussen werk, gezin en tijd voor jezelf enorm interessant vonden. Met MomPoint begeleid ik vrouwen naar een betere balans aan de hand van online 1-op-1 coaching en lanceer ik binnenkort gratis trainingen en een programma waar ik meerdere vrouwen tegelijk kan helpen. Iets wat ik nooit had durven dromen.

Omdat het allemaal anders en sneller liep dan verwacht ben ik nu nog zoekende naar hoeveel uur ik eigenlijk wil gaan werken. Gelukkig kan ik dit helemaal zelf bepalen en dit vind ik erg prettig. Op dit moment werk ik ongeveer 25 uur per week waarvan twee volle dagen. De rest van de uren verspreid ik over de avonden of dagen dat mijn man thuis is. De meiden hoeven door deze indeling slechts twee dagen naar de opvang.

Wij hebben tijdens mijn studie bewust gekozen voor een flexibele opvang waarbij je de dag van te voren nog kunt aangeven dat je je kinderen de volgende dag wil komen brengen. Heel fijn gezien ik op die manier de meiden in een drukke week een dagje of ochtendje extra naar de opvang kan laten gaan. Deze mogelijkheid bied ons enorm veel rust.

Marije MomPoint interview

“Volg je hart en je gevoel. Niet de boekjes..”

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie inspireert jou hierin?
Een inspiratiebron hierin heb ik niet echt. Ik ben er namelijk van overtuigt dat je als moeder dondersgoed weet wat goed is voor je kind (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk). Daarnaast trek ik me eigenlijk niets aan van wat anderen vinden van mijn opvoeding. Mijn kinderen zijn gelukkig, krijgen te eten en worden overladen met liefde. Uiteindelijk is dat wat telt, toch?

Ik ben niet perfect en al helemaal niet in het moederschap. Maar perfectie is ook niet iets wat ik mijn kinderen wil meegeven als voorbeeld. Perfectie bestaat niet en het is helemaal oké om fouten te maken. Het beste advies wat ik ooit heb gekregen? Iedere moeder die doet maar wat. En zolang jij doet wat goed voelt, dan is het oké.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?
Oh jeetje! Eh, ik ben dol op de producten van Tiny Rituals. Die geur maakt me instant gelukkig. De 4-seizoenen slaapzak van Puckababy is ook een gigantische hit. Even een investering maar je hebt er zoveel plezier van! En verder zijn de regenlaarsjes van Bergstein the best. Zo soepel! Mijn dochter die woont hier bijna in tijdens de herfst (en zomer, en lente..).

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?
Volg je hart en volg je gevoel. Niet de boekjes. En ook niet al die ongevraagde adviezen wat iedereen maar rondstrooit alsof het confetti is. Iedereen die doet maar wat. Daarin ben jij geen uitzondering. Je doet het goed genoeg. En dat is voldoende.

Nog een hele belangrijke: verlies jezelf niet in je rol als moeder. Naast moeder ben je ook nog jezelf. En jij hebt ook behoeftes, dromen en ambities. Stop die niet weg en gun het jezelf om hier gehoor aan te geven. Uiteindelijk maakt dit jou een veel gelukkiger mens en leukere moeder. Win-win!

Zou jij zelf wel eens de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes.

* Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
beautytrucjes die tijd besparen
MOMtime | 5 beautytrucjes die je veel tijd schelen

Misschien kan je er soms op een zondagavond nog uitgebreid de tijd voor nemen, maar doordeweeks wil je het liefst...

Close