Close
Jarig in corona tijd? 8 ideeën voor een feestelijke verjaardag

Jarig in corona tijd? 8 ideeën voor een feestelijke verjaardag

Is er bij jullie iemand jarig in corona tijd? Wat een domper hè? Dat je nu zo’n verjaardag niet kunt vieren zoals je het normaal gevierd had. Wil je er toch voor zorgen dat de jarige zich toch echt jarig voelt? Kristel heeft 8 ideeën voor een feestelijke verjaardag voor je op een rij gezet!

Lees ook: ‘Column | ‘Dit verjaardagspartijtje zal hij nooit vergeten

jarig in corona tijd

Jarig in corona tijd?

Voor de meeste kinderen een van de hoogtepunten van het jaar: De verjaardag. En terecht. Maar wat nou als je nu jarig bent en dus geen bezoek mag ontvangen, niet mag trakteren in de klas en zelfs geen knuffel van opa en oma kunt krijgen? Hoe zorg je ervoor dat je het voor je kind (en misschien ook wel voor jezelf) toch nog leuk maakt?

Je zult in deze periode maar een jarige in je gezin hebben? Hoe kun je het voor je kind (en misschien ook wel voor jezelf) toch nog leuk maken? Met deze tips kun je hopelijk uit de voeten!

8 ideeën voor een feestelijke verjaardag

  1. Maak een aftelkalender met ballonnen op de slaapkamerdeur, bijvoorbeeld 15 dagen van te voren, die mag de jarige dan iedere dag doorprikken. Je kunt daar dan een leuke opdracht op een briefje in stoppen, met dingen die de bijna jarige die dag mag doen.
  2. Versier het hele huis met vlaggetjes en slingertjes, bijvoorbeeld in een spoor van de slaapkamer van de jarige naar beneden, waar dan alle cadeautjes staan.
  3. Maak een speurtocht in het huis (en eventueel de balkon en/of de tuin) waar je alle cadeaus verstopt.
  4. De meeste cadeaus die kinderen vragen, zijn ook online te verkrijgen. Bij Bol.com kun je bijvoorbeeld een verlanglijstje maken en deze delen met iedereen die je eigenlijk zou uitnodigen.
  5. Laat al het bezoek dat je uit zou nodigen, een tijdstip afspreken om tegelijkertijd de jarige te feliciteren, via bijvoorbeeld de apps FaceTime of Houseparty. Superleuk toch als iedereen hieperdepiep hoera kan roepen bij het uitblazen van de kaarsjes op de verjaardagstaart?
  6. Via FaceBook kwam ik op Team Jarig. Zij willen graag de kinderen die de komende tijd jarig zijn een hart onder de riem steken. Want een verjaardag moet gevierd worden! Zij bezorgen bij deze kinderen een verjaardagstasje!
  7. Vraag iedereen in je omgeving om kaartjes te sturen. Dat kan ook via Greetz.
  8. Laat de jarige de hele dag bepalen wat er gedaan wordt en wat er gegeten mag worden. Combineer het met het bezorgen van eten van een restaurant bij jullie in de stad of dorp, zo help je ook de horeca nog een beetje.

Fijne verjaardag!

⇒ Volg je ons al op Facebook en Instagram?

Hier lees je meer artikelen over lifestyle.
En hier lees je meer van en over Kristel.

Beeld ‘happy birthday child via Shutterstock.

Wil je dit artikel bewaren op Pinterest? Deze afbeelding kun je pinnen:

jarig in corona tijd Pinterest

Close
Read previous post:
thuiswerkdag met dreumes
De Lockdown diaries | Karen S.: ‘Sjasie sootie!’ – Thuiswerkdag met dreumes

Vandaag in de Lockdown diaries een dag uit het leven van Karen S. Zij werkt in het onderwijs en haar...

Close