Close
MOMtalk met.. Karin!

MOMtalk met.. Karin!

Het blijft leuk om een kijkje in andermans leven te nemen.. Zeker bij andere moeders! Want, hoe doen ze dat toch? Hoe gaat het er in een ander gezin aan toe, hoe regelen ze de dingen, wat vinden ze belangrijk en wat zijn hun ultieme mama-musthaves en tips? Vandaag in deze MOMtalk Q&A: Karin Oomen, een ondernemende moeder van twee kinderen. 

‘Lees ook: Alle kosten van kinderopvang op een rij.’

Karin Oomen interview (your lovely memory)

MOMtalk met Karin Oomen van Your Lovely Memory

1. Wie ben je?

Ik ben Karin Oomen, 39 jaar, moeder van Meike (8) en Tomas (6), getrouwd met Jasper en we wonen in Haarlem. Sinds kort ben ik fulltime ondernemer en heb met your lovely memory van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik koester herinneringen en help moeders met deze vastleggen in fotoalbums. Ik vind het samen herinneringen levend houden en koesteren zo waardevol en belangrijk. Het versterkt je band met je kind en je laat ze echt iets moois na.

2. Wat voor werk doe je, hoeveel uur per week en.. hoe heb jij of hebben jullie het aangepakt met eventuele kinderopvang en ben je daar tevreden over of zou je toch liever andere keuzes hierin maken?

Ik ben oprichter van your lovely memory waarmee ik moeders help het fotoboek voor hun kind bij te houden of in te lopen over de jaren dat ze achter liepen. Sinds kort doe ik dat fulltime en ik denk dat ik nu gemiddeld 40 uur per week werk.

De eerste schooljaren hadden we geen buitenschoolse opvang. Dat wilde ik graag en ik was blij dat dat kon. Sinds ik ben gaan ondernemen, kreeg ik wel behoefte aan bso, vooral eentje die doorloopt in vakanties en op studiedagen. Vanaf het begin van dit schooljaar gaan ze daarom 1 middag naar de bso. En ze vinden het fantastisch!

Ze gaan ieder naar een andere bso omdat ze graag bij hun vriendjes wilden. Dat lijkt heel onhandig maar het ophalen van blije kindjes is het helemaal waard. Ze vinden het superleuk, geen gedoe over speelafspraakjes, hele middag met vrienden spelen. Ik moet ze zelfs om de beurt als eerste ophalen “anders is het niet eerlijk” want dan kan de ander langer spelen. Alsof ik ze jaren tekort heb gedaan dat ze niet naar de bso gingen 🙂 Naast de bso past mijn moeder een middag op, is mijn man een middag thuis en neem ik twee middagen voor mijn rekening.

Karin Oomen interview (your lovely memory)

“Houd échte aandacht voor je kind..”

3. Wat is het beste opvoedingsadvies dat je graag wil delen?

Wat ik echt goed vond werken als opvoedtip waren toch de 3 R’en; rust, reinheid, regelmaat. Je baby op tijd weer in bed leggen en prikkels doseren. En inbakeren, dat werkte fantastisch. Bij de eerste dan. Onze tweede vond het vreselijk en ik beken dat de regelmaat bij de tweede toch ook een stuk minder was. En daarmee ook de rust en het goede slapen… Maar nog steeds vinden we goed slapen belangrijk en zorgen we echt voor voldoende rust als de kinderen moe zijn. Slaap heeft zoveel invloed op je kind.

4. Wat waren of zijn voor jou onmisbare producten in de opvoeding?

Heel praktisch: Bepanthen crème voor geïrriteerde huid. En Vaseline. Gebruiken we nog steeds voor de gevoelige huid. Wat ik nu heel waardevol vind ik zijn dingen als tips over mindful moederschap (bijvoorbeeld van Lieve Moeders van Marjolein Mennes), ‘onder je kussen’ kaartjes, het gezinsspel Workthatout en de boeken en vragenspellen van Vertellis. Ik merk echt wat dat met je kinderen doet, dat het je als gezin meer verbindt en dat is zo waardevol.

5. Wat is de beste tip in het moederschap die jij graag met andere moeders wil delen?

Houd echte aandacht voor je kind. Ga dat spelletje doen samen, telefoon even weg en kruip ’s avonds bij je kind in bed om te kletsen. En natuurlijk: hou herinneringen levend! Het verdiept echt je band.

Zou jij net als Karin Oomen ook de vragen uit deze MOMtalk rubriek willen beantwoorden om een ander een kijkje in jouw leven en te geven? Neem dan contact met ons op!

–> Volg je ons al via Facebook en/of via Instagram? Zo blijf je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en leuke behind the scenes 🙂

* Dit artikel bevat affiliate links.

Close
Read previous post:
extra verzorging voor het gezicht tijdens winterse dagen
MOMtime | 4x extra verzorging voor het gezicht tijdens winterse dagen

Afgelopen week daalde de temperatuur tot onder het vriespunt. De winter lijkt nu echt begonnen. Wellicht is het dus wel...

Close