Close
Column | ‘En dan gaat je kind ineens om met wereldse ideeën’

Column | ‘En dan gaat je kind ineens om met wereldse ideeën’

Zoals je al kon lezen in het introductie artikel van Minke, speelt geloof een grote rol in haar leven. In deze column ‘En dan gaat je kind ineens om met wereldse ideeën’ vertelt ze over iets waar ze van schrok.

Lees ook: ‘Flink besparen op je boodschappen doe je zo

kind ineens om met wereldse ideeën

‘En dan gaat je kind ineens om met wereldse ideeën’

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben er van overtuigd dat wij als christenen in deze wereld moeten leven. Maar we zijn niet van deze wereld. Snap je het nog? Ik vind het heerlijk om tussen alle mensen te leven. Of je nu christen, moslim of niet gelovig bent, dat maakt niets uit. Als we elkaar in onze waarde laten kunnen we het echt heel leuk hebben samen. Maar sommige dingen van het ‘wereldse’ ben ik toch echt liever kwijt.

Samen zingen

Thuis zing ik veel met de kinderen. Heerlijk vind ik dat. Gewone kinderliedjes zoals iedereen wel kent, maar ook christelijke liedjes. We hebben cd’s van de EO met kinderliedjes, maar ook een cd van Marcel en Lydia Zimmer. Heerlijk om samen met de kinderen God te aanbidden in ons huis. Vinden de kinderen ook heel leuk. Dat zingen dan. Dus de kinderen doen dat ook zelf. Heel leuk, totdat onze oudste ineens met een lied thuis kwam waar ik helemaal niet blij van werd.

Jullie weten wel welk lied we bedoelen

Ik ben een kind van de….

Het zal misschien een jaar of 2 terug zijn geweest, hij zat al op de basisschool, toen dit lied een hit was. Ik neem het hem echt niet kwalijk dat hij het lied zong hoor. De tekst is makkelijk te onthouden, de melodie is fijn en het is een Nederlands nummer. Hij wist niet de daadwerkelijke betekenis van wat hij zong. En toch schoot ik even uit mijn slof. Want jeetje, dat zag ik niet aankomen hoor. En ik ga het ook gewoon niet herhalen hier. Jullie weten wel welk lied we bedoelen.

Hoe ik het later aanpakte

Dat was niet helemaal de juiste aanpak. Ik geef eerlijk toe dat uit mijn slof schieten echt niets heeft opgeleverd. Voor mij niet, maar zeker niet voor onze oudste. Want hij snapte er natuurlijk niets van. Hij wilde gewoon met zijn vriendjes mee zingen, dus wat deed hij fout? Ik besloot hem uit te leggen wat hij nu echt zong. Wie de duivel is, waarom we niet bij hem willen horen en waarom het God verdriet doet dat te horen. Zo werd het al een stuk duidelijker voor hem.

Dan is deze liefde zo slecht nog niet

Maar het is zo’n leuk liedje mama

Dat snapte ik zelf ook wel. De melodie was ook aanstekelijk. Dus ik besloot een parodie op dit nummer aan hem te leren. Nu zong hij ‘ik ben een kind van de Vader, mama jij hoeft niet te huilen’. Een paar kleine aanpassingen, maar een wereld van verschil voor mij. En hij kon gezellig met zijn vriendjes meezingen, want die kleine verschillen hadden ze toch niet echt door.

Wij leven in deze wereld. Een gebroken wereld. Maar zo lang we parodieën kunnen maken zodat de eer toch naar God gaat. We onze kinderen kunnen mee geven waar het echt om gaat. Dan is deze wereld zo slecht nog niet. Dan kunnen we veel mooie tekenen van Gods goedheid zien.

***

⇒ Hoe vind je dat Minke dit heeft opgelost? Speelt geloof ook een rol in jouw leven? Praat je mee onder de Facebook of Instagram post ?

Hier lees je meer van en over Minke.

* Uitgelichte foto Sharomka via Shutterstock.

Close
Read previous post:
Karen Gregory
Even kennismaken met.. Karen Gregory

Huh? Karen Gregory, maar die kenden we toch al? Ja, dat klopt, Karen bedacht samen met Desirée MOMmag. Maar nu...

Close