Close
Kinder recept | Ontbijt muffins

Kinder recept | Ontbijt muffins

We zitten in de eerste week van de Kerstvakantie en je hebt waarschijnlijk twee dagen met nét even iets teveel ongezond eten achter de rug. Een fijn moment om samen met je kind(eren) de keuken in te duiken voor een lekker en vooral voedzaam ontbijtje. Hierbij een heerlijk kinder recept voor ontbijt muffins met banaan! 

‘Lees ook: Flink besparen op je boodschappen doe je zó!’

kinder recept ontbijt muffins

Kinder recept | Ontbijt muffins

Ingrediënten voor 18 stuks

– 250ml (plantaardige) melk
– 225 gram tarwemeel
– 2 grote eieren
– 2 eetlepels honing
– 3 rijpe bananen
– 1 theelepel vanille-extract
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel baking soda
– een snuf zout
– eventueel kaneel en andere kruiden naar smaak.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Prak de bananen fijn met een vork en meng dit met de melk, eieren, honing en vanille-extract
3. Meng in een andere bak de droge ingrediënten met een vork door elkaar
4. Meng de vloeibare mix met de droge mix tot één gladde massa. Doe dit met een elektrische mixer of in een blender voor een zo glad mogelijke ontbijt muffin (fijn voor kindjes die liever geen ‘stukjes’ in het eten willen zien) of met een garde en je hand voor een iets grover beslag. Als het beslag te dun is kan je wat melk toevoegen, is het te dik dan voeg je wat meer tarwemeel toe. Houd de dikte aan dat het net niet van een lepel afloopt maar echt nog te scheppen is.
5. Vet met een bakspray een muffin tin in en verdeel het beslag over de bakjes. Dit gaat heel handig én evenredig door gebruik te maken van een ijsschep
6. Bak de ontbijt muffins af in ongeveer 15 minuten. Je kan ze daarna zowel warm als koud opsmikkelen.

Tips

Zo net na de Kerstdagen kunnen we ons voorstellen dat je geen zin hebt om uren in de keuken te staan of om echt op zoek te moeten gaan naar ingrediënten die maar lastig te vinden zijn. Daar komen we graag in tegemoet, want in de basis bestaat dit kinder recept uit ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keukenkastjes hebt liggen. En verder kan je het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf lekker vindt door er nootjes, eventueel wat (raw) cacao stukjes en/of gedroogd fruit aan toe te voegen.

Dé tip voor de lekkerste smaak? Zorg dat je zo rijp mogelijke bananen gebruikt! Dus die er nog in de fruitschaal liggen met bruine plekken op de schil zijn hier perfect voor. Kom je daar ook gelijk vanaf 🙂 Mocht je nou geen rijpe bananen in huis hebben, dan kan je verse bananen voor 20 minuten op een bakpapier in de oven op 150 graden rijp maken. Leg ze er met schil en al in en nadat ze afgekoeld zijn kan je de zachte inhoud er zo uitduwen en door het recept gebruiken.

Enjoy!

Liefs,
Karen & Desirée

–> Volg je ons al via Facebook en Instagram? Vinden we leuk! 🙂

* Uitgelichte foto van mama_mia via Shutterstock

Close
Lees vorig bericht:
huishoudelijke klusjes per leeftijd
Huishoudelijke klusjes per leeftijd | Wanneer kan je kind wat?

De meeste peuters en kleuters vinden het fantastisch om te helpen in het huishouden. Daar kun je gewoon gebruik van...

Sluiten